De 5 største fejl, som uselvstændige mennesker laver

Mangel på selvstændighed er som et misbrug. Og ligesom et hvert misbrug er det ikke nemt at komme over. Lær at genkende de gængse fejl, som markerer afhængighed, så du kan lære at være lykkelig uden at have brug for at være i et forhold.
De 5 største fejl, som uselvstændige mennesker laver

Sidste ændring: 25 august, 2022

Personer, der altid er afhængige af andre, er ikke i stand til at leve alene uden at være i et forhold. Når de afslutter et forhold, leder de hurtigt efter noget, der kan fylde tomrummet. I denne artikel får du de 5 største fejl, som uselvstændige mennesker laver.

Nogle gange er disse forhold ikke baseret på kærlighed, men på et behov. På grund af det begynder de med tiden at kede sig. De skændes for meget, og de slår op, udkørte.

Afhængige personer er dog ikke klar over deres problem. I hvert fald ikke, indtil de føler, at angsten, desperationen og ulykkeligheden dukker op.

Indtil dette sker, har de ingen intentioner om at forlade denne cirkel af afhængighed, som de er fanget i. Dette er en kompliceret situation, som ikke er nem at løse.

I dag vil vi se på de 5 største fejl som uselvstændige mennesker laver, for at hjælpe dig med at identificere, om du er en afhængig person.

1. De er ikke i stand til at sætte grænser

Grænser er nødvendige i næsten alle aspekter i vores liv. For eksempel kan man godt lide smagen af alkohol. Man ved dog, at hvis man drikker for meget eller drikker det hver dag, så vil ens helbred forringes.

Når afhængige personer går ind i et forhold, så opgiver de ting, som den anden person ikke bryder sig om. De gør dette, så de ikke mister den person, de har ved deres side.

På grund af dette ender de med et lavt selvværd og føler sig skidt behandlet. De udtrykker ikke sig selv oprigtigt for frygten af at skubbe deres partner væk.

De opgiver sandheden, de har brug for, så de ikke mærker nye huller i deres hjerter.

Anbefalet læsning efter “De 5 største fejl, som uselvstændige mennesker laver”:

Sådan hjælper du dit barn gennem teenageårene

2. Deres partner er midten af deres univers

Afhængige personer er meget forskellige med hver partner. Dette sker, fordi de skifter rolle alt afhængig af, hvem de er sammen med.

Man kan begynde at ses med en ny person, og man bør blive ved med at lave de samme aktiviteter, som man kunne lide at lave før. En afhængig person ændrer dog dette.

De begynder at tilpasse sig sin partners smag. De opgiver de gamle ting, som de plejede at nyde.

De begynder også at have besættende og magtfulde følelser. De tænker på den person, de har brug for hele tiden. De begynder at lave ting både for og i stedet for den anden person.

De former deres liv, så det passer til deres partners. De ændrer det fuldstændigt og urimeligt. Hvorfor sker dette?

Afhængige personer ser ikke sig selv som to uafhængige personer, som deler deres liv med hinanden. De ser forholdet som to personer, der smelter sammen til én.

3. Deres lykke afhænger ikke af dem

Når deres lykke eller sorg begynder at afhænge af, hvordan den anden person handler, finder de sig selv med et stort problem.

Pludselig stopper de med at være ejeren af deres egne følelserDette er et stort ansvar, som den anden person begynder at påtage sig.

Hvis de siger noget negativt, så ignorerer deres partner dem… Dette kan gøre en hver skøn dag mørk og sørgelig.

Hvordan man har det, kan ikke være afhængigt af en anden person. De er ikke dig. De kontrollerer ikke dine følelser.

Afhængige personer lader dog dette ske på trods af det faktum, at det sårer dem.

4. De kan ike holde tanken om at blive forladt ud

Dette betyder ikke, at de ikke har skubbet folk væk før. Måske var de personerne, som tog det første skridt. De havde dog sikkert nogle, der ventede på dem.

En følelsesmæssigt afhængig person forlader aldrig deres partner. Eller de forlader ikke deres partner, med mindre de har en anden, der venter.

På grund af dette lever de med en konstant frygt om at blive forladtDe sætter den anden persons behov før deres egne. De gør alt, hvad de kan, for at behage deres partner.

For at sige det på en anden måde: underkaster de sig.

Dette skaber  et behov for at kontrollere situationen. Nogle gange er dette ikke muligt. Når det sker, føler de et sus af angst, smerte og desperation.

Læs også denne artikel efter “De 5 største fejl, som uselvstændige mennesker laver”:

5 grunde til at du ingen venner har og hvorfor det er din skyld

5. De ved, de ikke er lykkelige, men de kan ikke gå

Selvom de måske siger, at de er lykkelige, så ved de, at de virkelig ikke er det. Hver gang de finder dem selv alene, så får afhængige personer at panikanfald.

Personer er blevet det rusmiddel, de bruger til at få deres daglige fix. Hvis de ikke kan få det, så kan de ikke håndtere manglen.

Hvis dette lyder som dig, så begynd at gøre noget for at være alene. Lær at nyde dit eget selskab. Bind ikke dig selv til en anden person bare for at udfylde tomrummet.

Uselvstaendige mennesker

Det er ikke nemt. Men hvem siger, at det ville være nemt at komme over et misbrug?

Noget skønt sker i det øjeblik, hvor man lærer at være lykkelig med sig selv. Det markerer det øjeblik, hvor man er oprigtigt klar til at være sammen med en anden.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.