De 5 sundeste frugter

Æbleskræl har et højt fiberindhold, som hjælper med til at reducere kolesterolniveauet i blodet og frem for alt opnå en god tarmfunktion.
De 5 sundeste frugter

Skrevet af Ekhiñe Graell

Sidste ændring: 26 august, 2022

En god kost med masser af frugter er vigtig for at få et fremragende helbred. Frugt er en af ​​de fødevarer med de fleste fordele for kroppen. De indeholder især mange vigtige vitaminer. Derfor anbefales det at spise dem ofte. Læs med her for at finde ud af, hvilke er de 5 sundeste frugter.

De 5 sundeste frugter

Det er bedst at spise dem friske. Hvis det ikke er muligt, så frys dem ned. Mange frugter bevarer deres egenskaber, selv hvis de er tørrede eller frosne. Husk også, at det er bedst et spise årstidens frugter eller dem, der er vokser mest, hvor du bor. Du kan spise de 5 sundeste frugter, på forskellige måder og kan endda lave et stort udvalg af retter med dem.

1. Blåbær

Blåbær vokser bedst i kolde klimaer og hører til på den nordlige halvkugle. De har lave mængder af kalorier, samt flere egenskaber, der er gode for din krop. De har for eksempel et højt indhold af C-vitamin, kalium, jern og calcium. De er karakteriseret ved deres høje koncentration af naturlige pigmenter, såsom anthocyaniner og carotenoider.

Frugter

Blåbær er en af dem mest kendte og effektive naturlige antioxidanter, hvilket er grunden til, at de hjælper med at forebygge sygdomme som kræft og dårligt syn. De kan også hjælpe med at forebygge urinvejsinfektioner. De er rige på fiber, så de forbedrer også tarmprocessen, tænder, hår og muskler.

2. Appelsiner

Appelsiner er en af de sundeste frugter, du kan spise. Som du ved, er de en fremragende kilde til C-vitamin, som hjælper med til at forbygge og endda behandle luftvejssygdomme som influenza, forkølelse og katar. Denne frugt indeholder også betydelige mængder af kalium, som er godt for dine muskler. Den indeholder også hesperidin, en forbindelse, der i høj grad kan reducere kolesterol i blodet.

Appelsiner

Den lugt, appelsiner frigiver, beroliger nerver og angst, hvilket er grunden til at det er et godt beroligende middel. En anden egenskab ved denne frugt er, at det er en fremragende antioxidant, som kan udrense og  desinficere din krop. Appelsiner beskytter desuden dine celler.

3. Æbler

En meget populær og sund frugt er æblet. Det er en naturlig og meget effektiv antioxidant, takket være de flavonoider, den indeholder, som er i stand til at forebygge sygdomme som kræft og holde dig ung længere. De styrker også immunsystemet generelt. Tandlæger anbefaler æbler, fordi de dræber de bakterier, der findes i munden.

Aebler

Æbleskræl   har et højt fiberindhold, som hjælper med til at reducere kolesterolniveauet i blodet og frem for alt opnå en god tarmfunktion. Æbler indeholder også en god mængde calcium, jern, magnesium, fosfor og kalium.

4. Kiwi

Kiwi ikke er en specielt udbredt frugt, men det er en skam. Kiwi har nemlig en lang række gode, men ukendte egenskaber. Det er en vigtig kilde til fiber og hjælper med at normalisere kolesterolniveauet og lette tarmfunktionen. Så utroligt som det kan synes, indeholder kiwi dobbelt så meget C-vitamin, som appelsiner.

Kiwiskiver

Dette vitamin styrker dit immunforsvar og forhindrer luftvejssygdomme og hjælper også jernoptagelsen. Kiwier er rige på lutein, et naturligt pigment, der fungerer som et filter for solstråling. Denne frugt indeholder også høje niveauer af folsyre til at forebygge anæmi eller hjertekarproblemer.

5. Jordbær

Udover at være lækre, er jordbær en meget sund frugt. Jordbær har et højt niveau af C-vitamin, lecitin og pektin, som vil reducere dit kolesterolniveau og forebygger sygdomme som åreforkalkning. Jordbær hjælper også på type II-diabetes samt hjerte- og inflammatoriske problemer. De indeholder desuden omega-9 og mineraler som magnesium og kobber.

Frugt juice

Jordbær er en god kur mod diarré på grund af deres astringerende evne. De bruges også som et hudmiddel hovedsageligt mod skader og bumser. Endelig bør vi nævne, at jordbær er en god naturlig tandpasta: De holder munden ren og beskytter den mod huller og dårlig ånde.

Det kan interessere dig ...
De 6 bedste frugter til at detoxe din krop
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
De 6 bedste frugter til at detoxe din krop

Disse frugter til at detoxe din krop vil hjælpe med at forbedre din fordøjelse og rense din krop fra overskydende toksiner du forbruger.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Adams, M. Dieta Reductora de Colesterol.
  • Apaza Condori, C., & Rosello Apaza, M. D. P. (2017). Efecto del extracto seco del pericarpio de naranja (Citrus sinensis) en hiperglucemia de Rattus norvegicus con diabetes mellitus tipo 2 inducida experimentalmente, Arequipa 2016.
  • Apples, raw, with skin [Includes USDA commodity food A343] Nutrition Facts & Calories. (2018). Retrieved from https://nutritiondata.self.com/facts/fruits-and-fruit-juices/1809/2
  • Araujo, L., Buitrago, D., Marquina, M., Morales, N. O. R. A., Méndez, G., Pernía, T., & Sosa, M. (2002). Comparación de la actividad anti-inflamatoria de los polifenoles presentes en las frutas; Mora (Rubus fruticosus B.), Fresa (Fragaria vesca L.) y Grapefruit (Citrus paradasi M.). Revista de la Facultad de Farmacia, 44.
  • Coronado, M., Vega y León, S., Gutiérrez, R., Vázquez, M., & Radilla, C. (2015). Antioxidantes: perspectiva actual para la salud humana. Revista chilena de nutrición, 42(2), 206-212.
  • López-Sobaler, A. M., Aparicio Vizuete, A., Anta, O., & María, R. (2016). Beneficios nutricionales y sanitarios asociados al consumo de kiwi. Nutrición Hospitalaria, 33, 21-25.
  • Paz, A. M., & Ibañez, A. J. (2011). Desarrollo y evaluación de dos prototipos de compotas de manzana y mango con azúcar y alto contenido de fibra (Bachelor’s thesis, Zamorano: Escuela Agrícola Panamericana 2012).
  • Strawberries, raw Nutrition Facts & Calories. (2018). Retrieved from https://nutritiondata.self.com/facts/fruits-and-fruit-juices/2064/2
  • The 20 Healthiest Fruits on the Planet. (2018). Retrieved from https://www.healthline.com/nutrition/20-healthiest-fruits#section8

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.