Sådan får du en flad mave med disse frugter

Efter et tungt måltid er det en god ide at spise lidt ananas. Takket være dens høje indhold af fibre og bromelain, hjælper den kroppen med at fjerne giftstoffer og undgå at man tager på.
Sådan får du en flad mave med disse frugter
Valeria Sabater

Skrevet og kontrolleret af psykolog Valeria Sabater.

Sidste ændring: 30 juli, 2023

Vi ønsker alle en flad mave — ikke kun på grund af  sundheden men også af æstetiske årsager. Vi føler os bedre tilpas i vores tøj, vores figur ser bedre ud, og vi er overordnet set sundere. Men hvordan kan vi nå dette mål? Ved at gøre en vis indsats og ved at spise de rigtige frugter. Vi viser dig hvilke.

Hvordan kan frugter hjælpe dig med at få en flad mave?

Først og fremmest skal vi gøre en ting klart, som ernæringseksperter allerede siger: det er ikke muligt at have en   flad mave   24 timer om dagen. I hvert fald ikke hver dag. Der er bare nogle fødevarer, der får maven til at svulme lidt, og nogle gange vil vores fordøjelsessystems processer medføre en lidt opsvulmet mave, men du skal ikke bekymre dig om det. Hvis du styrer din kost kan du fjerne noget af det ophobede fedt.

Du ved allerede at du har brug for at drikke masser af vand, begrænse dit fedtindtag og forbrug af raffineret mel og salt … alle disse ting forårsager ikke blot vægtstigning, men også væskeophobning. Men lad os nu gå til frugterne. Hvordan kan de hjælpe? Hovedsagelig fordi de fremmer den varmeregulerende aktivitet i kroppen. De brænder fedt, fremmer sund og regelmæssig afføring, og hjælper kroppen til at fjerne giftstoffer. Der er endda   frugter som fremmer fjernelse af fedtstoffer. Nogle frugter indeholder meget sunde fibre, der kan forhindre betændelse i maven, og takket være deres flavonoider kan de hjælpe os med at forbrænde fedt og tabe os. Så det kan virkelig betale sig at stole på frugt for at forbedre vores sundhed og få en fladere mave.

Du kan indtage frugt i form af saft, eller hele skiver til morgenmad, eller endda som en salat til frokost. De giver vitaminer og mineraler, og er naturlige ressourcer for at forbedre dit daglige velvære. Er du med endnu? Godt!

Frugter som hjælper dig med at få en fladere mave

1. Fordelene ved grønne æbler

Slanke aebler

Sorten Granny Smith er den mest kendte. Du er sikkert klar over at forskere fra University of Washington har påvist at dette sunde grønne æble forsyner os med fantastisk fedt-bekæmpende egenskaber. Den indeholder forbindelser, der hjælper med at rense tyktarmen og indvoldene, brænder fedt og toksiner af og fremmer væksten af ​​”gode” bakterier.

I følge deres undersøgelse giver grønne æbler os vitaminer og polyfenoler, med meget få kulhydrater. Det er en god ide at spise dem to gange om dagen – en perfekt mad når, du er undervejs til at få en fladere mave.

2. Energigivende bananer

Banan Paa gaflen

Bananer som er rige på kalium, hjælper med til at balancere kroppens vandindhold ved at modvirke indtagelse af natrium.

Sådan er det. En masse mennesker tror at   bananer lægger sig oven i de kilo du har i forvejen, men det passer i virkeligheden ikke. Det er bedst at spise en banan hver dag, særligt om morgenen eller om aftenen. De er rige på kalium og hjælper med til at balancere natrium i kroppen. Alt dette vil kæmpe væskeophobning og få dig til at føle dig lettere. Prøv den i dag!

3. Papayas anti-inflammatoriske virkninger

Papaya

Er du vild med   papaya? Eller spiser du det ikke overhovedet? Fra nu af må du hellere tage det med på din indkøbsliste. Papaya er, ud over at forsyne os med høje niveauer af C-vitamin, en frugt med utrolige anti-inflammatoriske egenskaber. Det hjælper os med at at rense tarmene, fjerne giftstoffer, afbalancere kroppen generelt og forbedre fordøjelsen. Du kan tage den med i din frokost i en salat, da den går godt sammen med andre frugter som jordbær og kiwi. Det er lækkert og en god måde at få en flad mave på. Du kommer ikke til at gå glip af dette, gør du?

4. Bær

Tranebaer

Det er ikke sikkert, at det er de letteste bær at finde på markedet og spise dagligt. Men hvis du har mulighed for at købe friske brombær, hindbær, blåbær eller jordbær, så køb dem – dit helbred vil takke dig og din mave vil blive fladere. Hemmeligheden ligger i deres beskyttende og helbredende virkninger for fordøjelses- og tarm-systemet. De hjælpe med at forhindre infektion og inflammation, lette fordøjelsen, og fremme en sund tarmflora. De har også en helbredende virkning på blæren og vil hjælpe os med at tabe os ved at rense og beskytte os indefra.

5. Fordelene ved citron

Citroner

Du ved allerede at vi elsker at tale om hvor fremragende   citroner er for dig. Vi anbefaler især at drikke citronsaft når vi faster, blandet med et glas postevand. Dette er en simpel tonic, der hjælper med udrensning af kroppen, udrensning af dine indvolde og fjernelse af giftstoffer, brænder fedt af, giver dig C-vitamin, og styrker dit immunforsvar… disse er fantastiske egenskaber, som ingen bør gå glip af.

6. Sund ananas

Ananasjuice

Dette er en fantastisk ven til en flad mave.   Ananas indeholder store mængder bromelain. Ved du hvad dette enzym er godt for? Det hjælper med at absorbere proteiner, og forsyner kroppen med store mængder uopløselige fibre, der hjælper med at fjerne giftstoffer og fremme sunde tarme. Det er en velsmagende frugt, som du kan spise hel eller drikker som saft. Du kan ikke modstå denne – du kan endog spise så meget du vil, og du vil aldrig tage på vente. Det er et naturligt vidunder, som alle kan drage nytte af. Så hvad venter du på?


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Swift DL, McGee JE, Earnest CP, Carlisle E, Nygard M, Johannsen NM. The Effects of Exercise and Physical Activity on Weight Loss and Maintenance. Prog Cardiovasc Dis. 2018 Jul-Aug;61(2):206-213. doi: 10.1016/j.pcad.2018.07.014. Epub 2018 Jul 9. PMID: 30003901.
  • Perales-García A., Estévez Martínez I., Urrialde R., Hidratación: determinados aspectos básicos para el desarrollo científico técnico en el campo de la nutrición. Nutrición Hospitalaria, 2016.
  • Panche AN, Diwan AD, Chandra SR. Flavonoids: an overview. J Nutr Sci. 2016 Dec 29;5:e47. doi: 10.1017/jns.2016.41. PMID: 28620474; PMCID: PMC5465813.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.