Sådan laver du flot og dekorativ glasur på din kage

Glasuren kan danne base for andre typer glasurer. Og du kan lave den med ingredienser, der er let tilgængelige. Den kan bruges som base for en lang række andre mere avancerede glasurer.
Sådan laver du flot og dekorativ glasur på din kage

Skrevet af Jose Popoff

Sidste ændring: 09 august, 2022

Det er nemt at lave flotte kager med dekorativ glasur. Du skal kun bruge ganske få ingredienser, og det kræver ikke en lang eller kompliceret proces.

Så tag forklædet på, og gør dig klar til at dekorere dine kager.

I dag viser vi dig, hvordan du laver dekorativ glasur til kager. Mange kager er svære at lave og kræver masser af erfaring at lave rigtigt. Det er til gengæld ikke svært at få selv de simpleste kager til at se professionelle ud ved at dekorere dem. Det kan du gøre ganske nemt ved at lave flot og dekorativ glasur på din kage.

Det eneste, du får brug for, er lysten til at være kreativ. Sådan kan du give din kage et originalt og personligt præg.

Opskrift på dekorativ glasur

Hvis du gerne vil gøre det så nemt som muligt for dig selv, så anbefaler vi at bruge ingredienser, der ikke kræver nedkøling. Chokolade og kondenseret mælk kan være svært at have med at gøre, hvis du ikke har tænkt dig at spise kagen med det samme.

Den opskrift på dekorativ glasur, som vi vil vise dig i dag, er derimod utroligt nem at have med at gøre. Derfor bruge den også ofte på konditorkager og konfekturer. Den er meget alsidig og let at tilberede.

Glasuren indeholder mel, mælk og æg. Men du kan også selv eksperimentere med smagen ved for eksempel at blande ingredienser som citronskal i.

Glasuren kan danne base for andre typer glasurer. Og du kan lave den med ingredienser, der er let tilgængelige. Den kan bruges som base for en lang række andre mere avancerede glasurer.

Ingredienser

 • 3 æggeblommer (90 g)
 • 1 liter mælk
 • 80 gram sukker
 • 1 tsk vanilje (5 ml)
 • Revet citronskal fra 1 citron
 • 90 gram majsstivelse

Læs også: Bag en lækker chokolade kage med appelsin

Kager med glasur

Fremgangsmåde

 1. Hæld mælken i en kasserolle, og sæt den over lav varme.
 2. Tilsæt sukkeret og citronskallen til mælken. Rør for at blande ingredienserne godt.
 3. I en anden skål blandes æggeblommerne med majsstivelsen.
 4. Når mælken begynder at koge, så hæld denne blanding i skålen med æggeblommer og majsstivelse.
 5. Når du har blandet ingredienserne godt, skal du placere denne blanding over lav varme og røre, indtil du får en tyk creme.
 6. Til sidst tilsættes vaniljeessensen under grundig omrøring. Lad det køle af.
 7. Placer kagen på en stabil overflade.
 8. Brug en træske til at sprede glasuren over kagen.
 9. Brug derefter en paletkniv til at fordele glasuren rundt på kagens sider.

De fleste kager ser elegante ud med hvid glasur. Du kan dog bruge naturlige farvestoffer til at give kagen et mere personligt præg. Du kan også bruge frugt eller nødder til at give det et ekstra touch.

Vælg de farver du vil bruge afhængigt af den form, du vil give din kage. Brug en sprøjtepose (hvis du har det), med forskellige dyser for at give fri leg til din fantasi. Du kan for eksempel lave forskellige figurer af blomster, roser, blade eller kugler. Kun fantasien sætter grænser.

Læs også: 9 ting du ikke vidste at du kan bruge citronskal til

Flot dekoreret kage

Sådan får du din glasur helt perfekt

De her fif kan hjælpe dig med at få mest mulige ud af din flotte og dekorative glasur:

 • Brug altid de rigtige mængder af hver ingrediens. Hold øje med, om konsistensen er som forventet. Test også, om smagen er god efterhånden.
 • Kagefadet betyder meget for kagens samlede udtryk. Aluminiums- og plastikfade ser ofte grimme ud. Glas eller porcelæn er bedre. Hvis kagen står på et flot fad, så ser den også bare mere professionel ud.
 • Sigt majsstivelsen, inden du bruger det for at forhindre klumper.
 • Det er vigtigt, at vanille essensen tilsættes til sidst og ikke mens blandingen opvarmes, da det kan fordampe.
 • Der er mange ingredienser, som du kan tilføje til din dekorative glasur for at variere dens smag. For eksempel kan du bruge smør, appelsinskal, kanel, eller endda chokolade. Det vigtige er, at det ikke overskygger smagen af kagen.

Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Gafour, W., & Aly, E. (2020). Organoleptic, textural and whipping properties of whipped cream with different stabilizer blends. Acta Scientiarum Polonorum Technologia Alimentaria19(4), 425-433. Disponible en: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/33179482/

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.