Det er ikke kærlighed, hvis du skal bede om den

Vi ønsker at gøre det klart, at den eneste person der er helt afgørende for din lykke, er dig selv. Hvis du har et godt selvværd og selvrespekt, vil det være meget sværere for andre at såre dig.
Det er ikke kærlighed, hvis du skal bede om den
Raquel Aldana

Skrevet og kontrolleret af psykologen Raquel Aldana.

Sidste ændring: 26 september, 2023

Aldrig ofre dit selvværd for nogen der ikke ved, hvad du indeholder. Hvis nogen ikke kan se din betydning, ignorer, opgiver eller ikke respekterer dig, så lad være at tigge om deres opmærksomhed eller kærlighed, fordi den vil ikke være reel eller oprigtig. Det er ikke kærlighed, hvis du skal bede om den

Det er ikke kærlighed

Du må ikke tage en bid af det forgiftede æble, der er ligegyldig kærlighed, du vil lide meget for det.

Hvis “du beder om for meget”, er det kun fordi du ved, hvad du ønsker, og hvor vigtigt det er for dig, men så er det ikke kærlighed. Det er dig, der først skal vurdere dine egne tanker, meninger, ønsker og adfærd.

Vi er nødt til at holde vores afstand fra de mennesker, der true den følelsesmæssige balance vi alle tørster efter.

Husk dine dybeste ønsker, lyt til og elsk dig selv, fordi du er den eneste, der kan hjælpe dig selv med at bryde fri fra falsk kærlighed.

Kvinde der spiser et aeble

Det er ikke kærlighed, hvis du skal bede om den

At tigge om kærlighed betyder at bede om noget, der ikke eksisterer uden for dit sind. De eneste ting der kommer fra tiggeri er en mangel på selvrespekt, en hindring for din følelsesmæssige udvikling og smerte, der kommer med tabet af din værdighed.

Når vi elsker nogen, ønsker vi naturligvis at passe på dem og undgå hjertesorg. Vores følelsesmæssige reflekser inviterer os til at skabe forhold, der får os til at føle vi fortjener kærlighed. Der fremmer følelser og fornemmelser, der fremmer harmoni, oprigtighed og hengivenhed.

Hvis du ikke står imod falsk kærlighed, vil du ende med at tro, hvad de får dig til at føle. Du ender med at tro, at du ikke fortjener opmærksomhed eller hengivenhed, og du vil slutte med at overbevise dig selv, at ensidige forhold er okay.

I sidste ende er det simpelt: Den person der fortjener dig, er den der nærmer dig på egen hånd, værdsætter dig og dedikerer deres tid og tanker til dig.

Kvinde med guldfisk

Ingen kan gøre dig ulykkelig uden din tilladelse

Det mest kraftfulde værktøj til bekæmpelse af følelsesmæssig uretfærdighed og ligegyldighed er selvbestemmelse. Dette bør ledsages af en følelses af godt selvværd, selvindsigt og at kunne reflektere over følelser, ønsker og dine egen og andres adfærd.

Men den proces hvor vi ender under disse omstændigheder, taler til vores mangel på værdighed. Hvad vi synes at savne er, at vi ikke skal forfølge dem, der ikke fortjener os.

I den forstand er vi nødt til at vide, hvordan man benytter nogle vellykkede strategier for at overvinde smerten fra falsk kærlighed. Lad os tage et kig på nogle almindelige situationer:

  • Smerten af falsk kærlighed er en hård proces, der medfører en smertefuld førovervejelses fase. Generelt ved vi, at “der er noget galt”, men vi ønsker ikke at sætte ord på eller tage væk fra vores følelsesmæssige bind for øjnene.
  • Vi ignorer ubehag og undgår det, holder fast i troen om, at det følelsesmæssige problem vil løse sig selv naturligt på egen hånd.
  • Når vi endelig giver efter for ubehaget, for der kommer et tidspunkt, hvor ubehaget bliver for meget. Det tvinger os til at stå over for problemet, før vi er overvældede.
  • Men hvad sker der, når vi bekæmper vores egne følelser? Fokus styrer os og kampen bliver til en endeløs kamp, der kun forlænger lidelsen.
  • Det er også almindeligt at høre om at “omfavne smerten”. At hverken ignorere eller omfavne smerten er positivt.
Kvinde der kigger paa et lys

 

Hvad du virkelig har brug for til at håndtere smerten af falsk kærlighed, er at håndtere det og gå væk med forståelsen af, at det gør ondt. Fordi det vi virkelig ønsker, er at nogen vil elske os. Og den anden person sandsynligvis ikke bekymrer sig eller elsker os igen.

For at overvinde smerten, er det næste trin at sætte en løsning i praksis. 

Hvad er den rigtige løsning? At overbevise os selv om, at hvis vi ikke kan få den påskønnelse vi leder efter naturligt. Så kommer det til at være endnu mere vanskeligt at forsøge at tjene sig til den. Det rigtige for os er at holde os væk fra den person, fordi først da kan vi være sikre på, at vi vil overvinde smerten.

For at afslutte disse lidelser, der kommer med falsk kærlighed, er vi først nødt til at forstå og acceptere det. Det er kun naturligt at begræde tabet af noget, du ønskede så inderligt.

At elske og værdsætte sig selv: Fodre dine forhold med selvværd

Selvom enhver følelsesmæssig situation er kompleks, har al lidelse en løsning. Ægte forandring er mulig, når vi  er villige til at arbejde på det, og stå over for den smertefulde situation.

Så det bør være klart, at den første person, som vi er nødt til at dedikere vores tid til, er os selv. Først der vil vi være i stand til, at sætte pris på hvem som får os til at have det godt, og hvem som ikke gør.

Kvinde med saks

Tig ikke for opmærksom, endnu mindre for kærlighed, fra nogen som helst, fordi alle der elsker dig, vil vise dig det på en eller anden måde.

Husk, at følelsesmæssig uretfærdighed spiller en rolle i udviklingen af vores eget selvværd. Det hjælper os til at undersøge vores ønsker, værdier og behov.

Bliv ikke ved med at ringe til én, som ikke vil besvare dine opkald. Stop med at lede, og start med at lade dem finde dig. Stop med at spørge om menneskerne, der kun er til stede i dit liv i postkort tilstand. Du ved, at dem der kun beskæftiger sig med optrædener, vil kun få dig til at føle dig godt tilpas, hvis der er andre mennesker til at lægge mærke til det.

Læs også:

Når venskaber dør ud, og når kærligheden slukkes

Glem ikke at undersøge årsagerne til, at du blev tilknyttet til den pågældende person til at starte med. Hvad fik dig til at tigge for deres kærlighed og opmærksomhed? Gå til kilden og start din indre transformation.

Det er vigtigt at pleje dit selvværd og stoppe at tigge efter kærlighed, fordi kærlighed vist og følt. Du bør aldrig bede om kærlighed. Din opmærksomhed og kærlighed er for værdifuld til at spilde på en person, der ikke fortjener dig.

Dediker dig til dem, der elsker og forstår dig betingelsesløst.

Det er ikke kærlighed, hvis du skal bede om den!


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.