Det handler om at lære at leve

Livet er et forløb med konstante forandringer, så man stopper aldrig med at lære at leve. Det er derfor, man ikke bør lade sine problemer overvælde en, for de lærer også en meget
Det handler om at lære at leve

Sidste ændring: 25 august, 2022

Man lærer ikke at leve i skolen. Man lærer at leve baseret på ens fald, ens fejl, ens mangler… ens mål? At blive lykkelig og nyde hver dag.

Men hvorfor er det så svært at lære at leve?

At lære at leve betyder at være accepterende

Gennem ens liv vil der være noget, som man finder ekstremt svært: accept. Accept er noget, der begynder med en selv, og som man derefter udviser for andre.

Men for at kunne acceptere andre, bliver man først nødt til at acceptere sig selv. Og det er ikke altid så nemt.

Sommerfugle

At aceptere sig selv betyder, at man elsker og værdsætter sig selv på trods af sine fejl og mangler. Accepterer at man ikke er perfekt, at man har haft nederlag, og at de har hjulpet en til at blive en bedre person – man bør aldrig være flov over det.

Når dette er gjort, kan man begynde at acceptere andre personer, hvilket er endnu sværere.

Man bliver nødt til at acceptere, at personer vil komme ind i ens liv og forlade det igen fuldstændigt af sig selv. De vil lyve for en, svigte en, forråde den tillid, som man har til dem.

Alt dette er en del af livet. Og for at kunne lære at leve, bliver man nødt til at acceptere det. Hvis ikke man gør det, så vil man ende med at kæmpe imod alt, hvilket vil være nytteløst.

Ting bliver ved med at ske, for der er én ting, som er fuldstændig ude af ens rækkevidde: at forandre folk.

I morgen er en ny dag

Vi ville lyve, hvis vi sagde, at livet kun ville være lyst og farverigt. For sandheden er, at der vil være mange tidspunkter med total mørke.

Men at lære at leve betyder også, at man stopper med at gøre alt så dramatisk. For nogle gange kan man se ting som værende mere problematiske, end de egentlig er.

Kvinde der ligger med nogle blade over sig

Ikke alt er så forfærdeligt. Det største problem er, at ens følelser forstærker tingene, så man til sidst ser alt som et tegn på jordens undergang.

Der har uden tvivl været mange gange, hvor man har kigget tilbage og tænkt “det var ikke så slemt!” Men i det øjeblik, så man alt som noget virkelig forfærdeligt.

På grund af alt dette betyder at lære at leve også, at man ikke overdriver bestemte situationer, som man måske tænker er jordens undergang, selvom de egentlig er midlertidige, og senere vil man se dem som mere erfaring.

Så hvad anbefaler vi? At man nyder nuet, både det positive og det negative. Og mere end noget andet anbefaler vi, at man lærer at leve med begge dele.

De dårlige tider er også gavnlige og kan være et vendepunkt, hvor man overvejer, hvordan man lever livet, og hvordan man kan forandre det. Det er ikke jordens undergang: det er starten på en ny vej.

Nyd og værdsæt øjeblikket

En anden vigtig ting, som man bliver nødt til at gøre for at kunne lære at leve livet, er at nyde øjeblikket og værdsætte, det man har lige nu bedre.

Tiden går så hurtigt, og man bliver måske så fokuseret på noget, at man ikke rigtigt nyder livet. Det er en stor fejl!

Kvinde ved en soe

Det betyder ikke, at man bør tilsidesætte sine forpligtelser. For selvfølgelig er det rigtigt, at man har arbejde og ansvarsområder – meget af ens tid er “optaget.”

Men hver dag bør man give sig selv et øjeblik, lige meget hvor kort det end er.

Man tror, at man ikke rigtigt har tid til at gøre det, fordi man ikke kan få det planalgt. Det er nemmere at falde i en form for dovenskab og kaos, som får en til at spilde tiden frem for at nyde den.

Vi anbefaler: Vær dig selv og vær glad

Vil du begynde i dag med at bruge lidt tid på dig selv? Gør noget hver dag, som du nyder: Brug noget fritid med dine børn, gå en tur, slap af, nyd en hobby… men lad ikke dagene passerere én efter én uden nogen mening.

Kvinde ved en skov

Som du kan se er det et forløb at lære at leve livet. Og det vil vare hele livet, for man stopper aldrig med at lære. Udover det er der ting, som man vil finde ud af gennem erfaringer, som årene går.

Livet er smukt, for selvom der vil være øjeblikke med mørke, er der også meget lys.

Nyd hver dag og bliv ved med at lære om livet. Det lærer konstant dig noget.

Hvad er den mest værdifulde ting, som du har lært i dag?


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.