Detox nyrerne med selleri- og æblejuice

Selleri- og æblejuice er en god anti-inflammatorisk detox, der udrenser og styrker nyrerne
Detox nyrerne med selleri- og æblejuice
Valeria Sabater

Skrevet og kontrolleret af psykolog Valeria Sabater.

Sidste ændring: 02 marts, 2023

Detox nyrerne med selleri- og æblejuice, læs med her! Vi er sikre på, at du allerede har gode vaner forbundet med din livsstil såsom at drikke rigeligt vand og begrænse dit saltindtag og sukker for at passe på nyrerne.

Detox nyrerne

Men du kan sagtens gøre det endnu bedre. Her i denne artikel får du for eksempel en opskrift på en lækker detox juice, der er pakket med vitaminer. Den vil forstærke de basale funktioner i nyrerne.

Det koster ingenting, og alligevel kan det gøre en kæmpe forskel for dig.

Er du klar til at følge med?

Selleri- og æblejuice til nyrerne

Noget af det bedste, du kan gøre for dine nyrer, er at drikke masser af vand og skære ned på dit saltindtag.

Men det skader ikke at få et ekstra tilskud vitaminer og antioksidanter. Det vil forbedre nyrernes funktion og hjælpe med en bedre filtrering af ens blod. Det er derfor, det er en god idé af spise masser af frisk frugt og grøntsager — økologisk, hvis det er muligt.

Morgenmad er en vigtig del af dagen til at pleje helbredet samt leveren og nyrerne. Begynd dagen med en smoothie eller en juice, der er fuld af næringsstoffer, vitaminer og antioksidanter. Det kan hjælpe med at udrense dit system og forbedre ydeevnen.

Her er alle de mange fordele ved grønne æbler og selleri.

Selleri, en stærk anti-inflammatorisk ingrediens

Én af de mest kraftfulde anti-inflammatoriske grøntsager er selleri, takket være dets enzymer og mineraler. Det er isør godt til at bekæmpe for meget urinsyre og urinvejsinfektioner.

 • Selleri har et stort indhold af vand. Udover det er det rigt på A-, B-, C- og E-vitaminer, samt essentielle mineraler såsom jern, kalium, zink, fosfor, svovl, kobber, aluminium og mangan.
 • Hvis man regelmæssigt drikker juice med selleri og grønne æbler, vil man også sænke højt blodtryk og kolesteroltal, to af nyrernes værste fjender.
 • Her er et interessant fakta: sellerikerner indeholder essentielle olier (limonen og selinene) og roden indeholder asparagin.
 • Disse stoffer har kraftfulde vanddrivende egenskaber. De er ideelle til at fjerne uperfektheder og væskeretention, der opstår, når man har problemer med nyrerne.
 • Selleri er højt anbefalet til at behandle galdesten og nyresten. Det skyldes, at det hjælper med at udskille ophobningen er mineralforekomster.
Aeble og selleri

Grøn æblejuice: nærende og udrensende

Æbler er allersundest med skræl på. Æbleskræl indeholder pektin. Det er en type næringsstof, der hjælper med at behandle betændelse og pleje nyerne.

 • Æbler er også rige på opløselige fibre. De hjælper med naturligt at afbalancere ens blodsukker og sænke kolesteroltallet.
 • Et andet interessant fakta om æbler er, at de indeholder cystein, der hjælper med at rense kroppen.

Præcis ligesom selleri hjælper grønne æbler med at sænke blodtrykket. Det er derfor, det er vigtigt, at man køber frugt og grønt, der er økologisk, så man kan få gavn at alle disse naturlige egenskaber.

Detox nyrerne med selleri- og æblejuice

Ingredienser

 • 1 selleristang
 • 1 grønt æble
 • 200 ml vegetabilsk mælk (ris, soja, havre eller mandel)
Groenne aebler

Fremgangsmåde

 • Det første, man skal gøre, er at skylle det grønne æble og sellerien. Skær derefter æblet i kvarte og fjern kernehuset.
 • Man skal også skære selleristangen i stykker.
 • Nu kommes det i blenderen. For at gøre processen nemmere starter man med at komme æblet i og derefter sellerien. Når man har fået en jævn blanding, hældes den vegetabilske mælk i.
 • Fortsæt med at blende og hæld det derefter i dit yndlingsglas. Du kan også søde juicen med en smule honning. Tilsæt dog aldrig hvidt sukker.

For at pleje nyrerne er det bedst at drikke denne grønne æblejuice tre til fire gange om ugen sammen med mogenmaden.

Vil du begynde i dag? Detox nyrerne!


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Arjmandi B. The effects of apple consumption on cardiovascular health in prediabetics and type 2 diabetics. U.S. National Library of Medicine. Diciembre 2016.
 • Madhavi D, Kagan D, et al. A pilot study to evaluate the antihypertensive effect of celery extract in mild to moderate hypertensive patients. Natural Medicine Journal. Abril 2013. 5 (4).
 • Reza Tamadon M, Zahmatkesh M, et al. Administration of antioxidants in chronic kidney disease. Journal of Nephropharmacology. Enero 2015. 4 (1): 9-11.
 • Valero Gaspar T, Rodríguez Alonso P, et al. Apio. La alimentación española. Características nutricionales de los principales alimentos de nuestra dieta. Federación Española de Nutrición. Mayo 2018.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.