Sexlegetøj: Hvad er en dildo?

Brug af dildoer og andet sexlegetøj er meget populært, og flere og flere bruger dem til at give og modtage nydelse. I denne artikel vil vi se på, hvad en dildo er, og hvordan den kan bruges.
Sexlegetøj: Hvad er en dildo?
Isbelia Esther Farías López

Skrevet og kontrolleret af filosof Isbelia Esther Farías López.

Sidste ændring: 09 august, 2022

Sexlegetøjs popularitet er voksende, og der findes mange forskellige produkter derude, så det er ikke altid let at skelne dem fra hinanden ved navn. Hvad er en dildo? Hvad er en vibrator?

Der findes så mange af dem på markedet, der imødekommer alle mulige forskellige behov. Mens meget sexlegetøj ligner hinanden, tjener de forskellige formål. De er også lavet af forskellige materialer.

I denne artikel vil vi gerne præcisere, hvad hver enkelt af dem er, og deres specifikke funktion.

Så hvad er en dildo?

En dildo er et stykke sexlegetøj, der kan bruges under samleje eller til at onanere. Den har ingen vibrationskapacitet, bortset fra intensiteten af ​​brugerens hånd.

Som med alt i forbindelse med seksuel nydelse kommer dildoer i forskellige materialer. Uanset hvad de er lavet af, er den bedste mulighed at købe allergivenlige produkter for at forhindre hududslæt.

Dildoer er abstrakte peniser præsenteret i forskellige størrelser med variationer i omkreds og længde. Deres strukturer og farver er forskellige, men det er hovedsageligt for æstetiske detaljers skyld. Mange af disse har forskellige former i begge ender, så de kan bruges til penetration og stimulere enten en vagina eller et anus.

Læs også: 5 tips til et bedre sexliv

Hvad er forskellen mellem en dildo og en vibrator?

En vibrator anvendes typisk til at stimulere klitoris

Når vi taler om traditionelle dildoer, er det vigtigste at bemærke, at de ikke vibrerer. Der findes dog tilbehør på markedet, så man også kan bruge dem som vibratorer.

En vibrator derimod er ikke altid egnet til penetration for stimulering. Der findes for eksempel nogle små vibratorer, der kun stimulerer klitoris.

Vi kan også finde andre vibratorer, der bruges til at massere forskellige dele af kroppen, og disse varierer også i størrelse, tekstur og farve.

Sådan vælger du en dildo i henhold til dine præferencer

  • Først skal du identificere den slags oplevelse, du ønsker. Det vil sige, du kan vælge mellem legetøj, der skal penetrere, eller et, der vibrerer.
  • For det andet skal form og størrelse overvejes med hensyn til nydelse og også med hensyn til praktiske behov. Vil du rejse med det? Hvis det er tilfældet, passer det så i din rejsetaske? Bliver du nødt til at vise det til personalet i lufthavnen?
  • For det tredje er det vigtigt at være opmærksom på kvaliteten af ​​de materialer, som et sexlegetøj laves med. De skal være fri for kemikalier og ikke føre til allergier. Sjovt faktum: Vidste du, at dildoer og sutter er lavet af samme slags gummi?
  • Endelig skal du huske på, at alle enheder kræver forskellige typer batterier og opladere.

De mest almindelige dildoer

1. Anatomisk korrekte dildoer

Dette er næsten en nøjagtig kopi af en penis. Du kan se penis venerne og deres nerveender. Desuden fremstiller nogle butikker tilpassede dildoer, der simulerer den penis, du altid har drømt om.

2. Enkle dildoer

Denne type dildo er også fallisk, men uden alle detaljerne fra en rigtig penis. De er meget enkle at finde og også de billigste. Dette er måske en god dildo at begynde at eksperimentere med for at opnå fortrolighed med produktet.

3. Dobbelte dildoer

Disse er betydeligt længere end enkelte dildoer og har to ens formede ender, der skal indsættes på samme tid. Lesbiske par bruger dem ofte til at glæde hinanden på samme tid.

4. Dildo til g-punkt stimulering

G-punktet hos kvinder er en kilde til nydelse, der forårsager ekstatiske fornemmelser. Det er ikke altid muligt at få denne form for stimulering med ens hænder, og det er dette, der gør denne type dildo så speciel. Dets spids har en lille krumning, der hjælper med at finde og nå denne erogene zone.

G-punktet hos kvinder er en kilde til nydelse, der forårsager ekstatiske fornemmelser. Naturligvis findes der legetøj til stimulering af dette punkt

5. Anal dildoer

Disse produkter er meget tyndere end de foregående, og nogle modeller af anal dildoer har endda en lidt skrå spids. De er lavet sådan, for at denne type dildo ikke helt passer ind i anus. Fordi dette indebærer en høj risiko, og nogle mennesker ender på skadestuen for at trække dem ud af anus.

Anal dildoer kan anvendes i en vagina, men husk, at vaginale dildoer ikke bør anvendes i anus, da dette vil føre til problemer.

Læs også: Gør anal sex altid ondt?

Generelle dildoer

Det siges, at der findes to slags mennesker: Dem, der onanerer, og dem, der benægter, at de onanerer.

Hvis du hører til den første gruppe, skal du vide, at der findes dildoer, som du kan placere på fingrene. Således kan de nå længere og give andre effekter. Der findes også udvidelser til brug på andre dele af kroppen under samleje.

Kender du en mand, der synes, at hans penis er for lille? Fortæl ham, at der findes forstørrende proteser, som han kan fastgøre til sin penis for at give sin partner en helt anden oplevelse fra tid til anden.

Lad os heller ikke glemme, at oralsex er en almindelig populær praksis, og derfor findes der også dildoer, der kan fastgøres på en hage.

Nogle afsluttende overvejelser

Ifølge nogle er dildoer de ældste seksuelle elementer i menneskehedens historie. Vi har en tendens til at tro, at gamle fertilitetsfigurer er simple skulpturer, men deres anvendelse som dildoer kan ikke udelukkes.

Sexlegetøj har udviklet sig sammen med mennesker og udvikler sig endnu mere, i takt med at vi begynder at afvise de mange myter omkring sex. Til gengæld er udvalget nu så bredt, at det til tider kan være svært at vælge blot en!


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Macey K, Gregory A, Nunns D, das Nair R. Women’s experiences of using vaginal trainers (dilators) to treat vaginal penetration difficulties diagnosed as vaginismus: a qualitative interview study. BMC Womens Health. 2015 Jun 20;15:49.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.