Dot negle: Den nyeste trend inden for minimalistiske negle

Manicure-trends ophører aldrig med at forbløffe os med enkelheden i visse designs, som dem vi viser dig her. Kender du "dot negle"?
Dot negle: Den nyeste trend inden for minimalistiske negle

Sidste ændring: 16 oktober, 2022

Minimalismen er ankommet i manicurens verden i sin maksimale udtryksform. Det er rigtigt: Vi taler om dot negle.

Dot negle er en teknik, der er baseret på tegning af prikker (af enhver størrelse og farve) på neglene.

Vi ved, at sociale netværk er ansvarlige for at offentliggøre nye tendenser i modeverdenen og negleskønhed. Når noget er vellidt, tager det ikke lang tid, før det bliver replikeret med alle variabler. Med dette i baghovedet, vil vi se på, hvad denne minimalistiske neglestil handler om!

Dot negle er minimalisme i sin reneste form

Man tror ofte, at minimalisme er temmelig monoton, monokromatisk og streng, og at den kun anvendes i indretning. Det er dog ikke altid tilfældet, og det er bestemt ikke tilfældet inden for negleskønhed.

Dot negle-teknikken bringer elegance, stil og en masse glamour til neglene. Den kan også ændre dine hænders udseende fuldstændigt. Det er meget nemt at anvende. Du skal bare lade fantasien få frit løb og skabe originale designs baseret på prikker.

Da det er så nemt, kan du endda gøre det selv derhjemme. Eller du kan tage hen til skønhedssalonen med et design, du har i tankerne.

Det skal bemærkes, at hvis du gør det hos en professionel, vil resultatet være bedre og holde meget længere med f.eks. semi-permanent neglelak. Disse tørres med ultraviolet lys.

Grundlaget for denne teknik er at påføre små prikker på neglene og kombinere dem med neglelak. Det er sandt, at der i begyndelsen kun blev lavet en lille prik i midten af neglen ved neglebåndet. Efterhånden kom der dog nye idéer til, som følger en minimalistisk stil.

Røde og hvide negle

Du kan få en langtidsholdbar behandling i en skønhedssalon, som får denne stil til at holde længere.

Vi tror, at du måske også vil være interesseret i at læse dette: Hvad bruges flydende latex til neglepleje til?

Fem idéer til dot negle

Her er nogle idéer eller forslag til dot negle. Husk, at hvis du vil gøre det derhjemme, skal du have alle de elementer, du har brug for, lige ved hånden.

1. En hudfarvet base med prikker

Start med et basisdesign, hvorfra mange andre idéer kan udledes. Det består i at påføre to lag af en hudfarvet lak eller den lak, der bruges til en klassisk fransk manicure.

Når den er tør, tegner du små prikker i midten af neglen, nær neglebåndet. Du kan vælge en hvilken som helst farve, du kan lide. Det vil se godt ud sammen med den neutrale tone i grundlakken. Derefter skal du påføre en top coat, så det holder et par dage.

2. Sort og dens mange variationer

Den sorte farve på neglene er en klassiker, der altid er i høj kurs, og som ser godt ud i alle dens former. Ved denne lejlighed kan du vælge en klar base (som den franske manicure) og lave en sort prik.

Du kan også male en af neglene på hver hånd i sort, så man bedre kan lægge mærke til farvernes harmoni. Effekten er fantastisk, og dette er et design, der fungerer til alle lejligheder.

3. Farvede prikker

For at gøre dette skal du også bruge en neutral base. Det kan være en anden farve og ikke nødvendigvis den fra den franske manicure. Idéen er at påføre prikker af forskellige farver på den samme negl. Her er nogle muligheder til inspiration:

  • Den samme farve, men i forskellige nuancer: Du kan vælge 5 farver (f.eks. en til hver negl) og anvende 3 eller 4 nuancer af samme farve. På den måde får du blå, grønne, orange, pink og lilla farver på den samme hånd. Vi anbefaler, at du går fra bunden til toppen og fra den mørkeste til den lyseste. Husk, at prikkerne er små, og at hvis du ikke laver dette design i en salon, skal du have flere nuancer af neglelak.
  • To farver: Du kan vælge to forskellige nuancer og påføre dem skiftevis på dine negle.
  • Flere farver på den samme negl: I dette tilfælde vil du lave fem rækker af prikker i forskellige farver, men hver række vil være den samme nuance. Resultatet vil være en række orange prikker ved siden af en grøn prik osv.

Placeringen af prikkerne kan være central eller sidelæns. Begge måder vil se godt ud.

4. Kontrastfarver

Hvis du vil tage dot negle-stilen til det yderste, kan du vælge en stærk grundfarve og påføre prikker i en kontrastfarve. Vælg for eksempel en gul lak og lav blå prikker. Mulighederne er uendelige, og det hele afhænger af din stil og fantasi!

Eksempel på dot negle

Du kan gå efter mindre nøgterne designs, hvis du synes, det er en god idé. Der er ingen grænser for de kombinationer, der er mulige med denne stil.

5. Dot negle med applikationer

I dette tilfælde er prikkerne glitterlignende applikationer, der klæber fast til neglen med en speciel lim. Det endelige resultat er meget glamourøst, da dine negle vil stråle og funkle ved hver bevægelse.

Kan du lide denne artikel? Du vil måske også gerne læse: Den bedste måde at hærde negle på

Dot negle: En trend, som det er nemt at få lyst til at følge

Vi håber, at du kan anvende nogle af disse idéer, og at du kan bruge dem til at skabe dine egne designs. Afslut altid arbejdet med en god top coat for at sikre, at dit arbejde holder et par dage.

Det kan interessere dig ...
Alt, hvad du bør vide om gelenegle
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Alt, hvad du bør vide om gelenegle

Gelenegle holder neglene flotte i meget længere tid. Dette alternativ fremmer neglenes vækst og styrke. Læs mere om det her.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • OZUNA LEYVA, G. Y. (2016). Sustentabilidad en el cuidado y belleza de uñas (Master’s thesis, OZUNA LEYVA, GLORIA YAZMIN).
  • RIOS, M. S. A., PINEDA, M. D. C. E., NUÑEZ, F. A. C., GOMEZ, P. A. M., & ALVAREZ, R. A. V. ELABORACIÓN NATURAL Y FABRICACIÓN DE REMOVEDORES ECOLÓGICOS PARA QUITAR EL ESMALTE DE UÑAS, LIBRE DE ACETONA Y DISOLVENTES CONTAMINANTES.
  • SIERRA ACOSTA, M. I. (2014). Maquillaje. Ediciones Paraninfo, SA.
  • Abensur Rios, M. S., Espinoza Pineda, M. D. C., Carbajal Nuñez, F. A., Manrique Gomez, P. A., & Velasquez Alvarez, R. A. (2020). Elaboración natural y fabricación de removedores ecológicos para quitar el esmalte de uñas, libre de acetona y disolventes contaminantes.
  • RIOS, M. S. A., PINEDA, M. D. C. E., NUÑEZ, F. A. C., GOMEZ, P. A. M., & ALVAREZ, R. A. V. ELABORACIÓN NATURAL Y FABRICACIÓN DE REMOVEDORES ECOLÓGICOS PARA QUITAR EL ESMALTE DE UÑAS, LIBRE DE ACETONA Y DISOLVENTES CONTAMINANTES.
  • Rivera, Z., & Rivera, I. Lámparas UV usadas por manicuristas: ¿significa un riesgo de cáncer de piel?.

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.