Løs problemet med flossede neglebånd

Flossede neglebånd er et almindeligt, men irriterende, problem. Det skyldes som regel forkert brug af negleklipper og kan let blive betændte.
Løs problemet med flossede neglebånd

Sidste ændring: 26 august, 2022

Vidste du, at problemer med flossede neglebånd kan løses uden at besøge salonen? Here kommer 8 opskrifter, som du kan lave med let tilgængelige ingredienser.

Flossede neglebånd er et almindeligt, men irriterende, problem. Det skyldes som regel forkert brug af negleklipper og kan let blive betændte. Nedenfor kan du læse om 8 metoder til at løse problemet med flossede neglebånd naturligt.

I bund og grund er flossede neglebånd en inflammation i huden rundt om neglen, som opstår, når neglen er indgroet eller klippet forkert. De kan være meget generende og gøre ondt på fingre og tæer og endda forårsage pus og infektion. Det er ikke et alvorligt helbredsproblem, men kræver dog, at du gør noget ved det for at undgå yderligere smerte og irritation.

Hvis ikke der gøres noget ved det, kan flossede neglebånd endda føre til fjernelse af neglen. Dette vil lade neglebåndet hele bedre, når det er blevet betændt og der kræves yderligere behandling med antibiotika. Flere forskere har udviklet mindre invasive metoder, specielt når det handler om børn med neglebetændelse.

Heldigvis, takket være egenskaberne i visse naturlige ingredienser, kan du lave behandlinger derhjemme for at fremskynde helingsprocessen. Vores Hjemmelavede opskrifter er antibakterielle og fugtgivende, og når de påføres, hjælper de med at behandle de berørte område og undgå flere problemer. Prøv dem!

Hjemmelavede opskrifter for flossede neglebånd

1. Vitamin E olie

Vitamin E olie er en af de mest anbefalede naturlige midler til at behandle flossede neglebånd og indgroede negle. Den har fugtgivende egenskaber; dermed tilskynder dens fugtgivende egenskab hudens heling, mens den blødgør hårde områder. Således vil det blive lettere at fjerne neglen.

Sådan bruges det

 • Åbn en kapsel med E Vitamin olie og smør den på de berørte områder, indtil olien er helt absorberet
 • Du skal ikke vaske efter, men gentage op til to gange dagligt

2. Ricinusolie

Ricinusolie indeholder næringsstoffer og essentielle fedtsyrer, som styrker neglene, men det er også godt til at reparere den sarte hud omkring dem. Gnider du med ricinusolie, vil det hjælpe med at nedsætte inflammationen og forhindre betændelse.

Sådan bruges det

 • Smør lidt af olien rundt om neglen og lad det sidde 20 minutter
 • Rens efter (det kan være klistret) og gentag tre gange om dagen

3. Honning

Stærke, skønne honning er et andet naturligt produkt, som holder neglene fugtede og sunde. Enzymerne og antioxidanterne i honning reparerer ødelagte neglebånd og danner en beskyttende barriere, så de beskyttes mod at flosse. Ydermere har honning antibakterielle egenskaber, som vil hjælpe med at bekæmpe infektioner.

Sådan bruges det

 • Begynd med at smøre en god mængde honning på de områder, som du ønsker at behandle og lad det sidde i mindst 30 minutter
 • Vask efter med koldt vand og gentag dagligt

4. Timian-te

De antiinflammatoriske og antibiotiske egenskaber i timian hjælper til hurtigere heling af flossede neglebånd, mens det beskytter huden mod betændelse. Ved gentagende brug styrkes neglebåndende dermed, og holder samtidigt området fugtigt. Dette vil forhindre hård hud.

Sådan bruges det

 • Lav først en stærk kop te med timian og hold dine hænder i det i 10 minutter
 • Gentag hver dag, indtil du mærker forbedring

5. Mandelmel

Fedtsyrerne og proteinet i mandelmel arbejder sammen for at fugte og hele flossede neglebånd. Ved at påføre det som en eksfoliant, vil det fjerne døde hudceller og forebygge inflammation, og derved smerte.

Sådan bruges det

 • Bland lidt mandelmel med vand og smør pastaen på negle og fingre med blide cirkulære bevægelser
 • Lad det virke i 15 minutter og vask efter
 • Gentag 2-3 gange om ugen

6. Gulerødder

Denne gulerodsmaske giver næring til neglebåndene og hjælper med at fjerne døde hudceller. Dette vil medvirke til at forhindre betændte neglebånd og hård hud. Gulerødder indeholder store mængder beta-karoten og essentielle mineraler, som absorberes i huden og sætter gang i helings- og genopbyggelsesprocess.

Sådan bruges det

 • Kog først en gulerod. Mos den til en pasta, når den er kogt mør
 • Smør masken på og lad det sidde 20 minutter
 • Vask efter og gør dette tre gange om ugen

7. Citron

Citron indeholder syrlige substanser, som kan brænde, hvis det kommer i kontakt med huden. Alligevel, fordi det er et naturligt antibiotika og indeholder antioxidanter, er det et godt middel til at behandle flossede neglebånd og infektioner. På grund af de gavnlige egenskaber, reparerer citron huden og kontrollerer inflammation og smerte.

Sådan bruges det

 • Skør først en citron i halve og gnid den derefter på de berørte områder
 • Lad det derpå sidde i 10 minutter og vask efter
 • Til slut, gør dette om aftenen, tre gange om ugen

8. Havsalt

De antibiotiske og antiinflammatoriske egenskaber i havsalt kan bruges mod flossede neglebånd og indgroede negle, og dermed er det ideelt til at blødgøre hårde områder og fjerne døde hudceller, som samler sig rundt om neglene. Derudover beskytter salt mod infektion; Prøv at strø lidt salt i såret, hvis dine neglebånd allerede er betændte. Pus vil komme ud, og det kan endda, i nogle tilfælde, spare dig en tur til lægen!

Havsalt

Bliv fri for flossede og betændte neglebånd med denne enkle behandling med havsalt til hænder og fødder:

Sådan bruges det

 • Først, put ca. 1 dl havsalt i en balje med varmt vand
 • Derpå, bad hænder eller fødder i vandet i 20 minutter
 • Endelig, gentag tre gange ugentligt

Lider du af generende flossede neglebånd? Det kunne være en god idé at kigge nærmere på, hvordan du klipper dine negle: for at slippe af med problemet, må du først finde årsagen til det. I mellemtiden kan du starte med at tilføje disse enkle metoder til din skønhedsrutine.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.