Hvad bruges flydende latex til neglepleje til?

Flydende latex omkring neglene sikrer, at manicuren er pæn. Lær, hvordan du påfører denne væske, der forenkler håndplejen.
Hvad bruges flydende latex til neglepleje til?

Sidste ændring: 30 september, 2022

Rengøring af neglebåndene efter påføring af neglelak er besværligt, fordi du ikke ønsker at beskadige resultatet. Spar tid og undgå at male huden ved at anvende flydende latex.

Denne maske er almindeligt anvendt i skønhedssaloner. Den er dog så enkel at anvende, at hvis du foretrækker at pleje dine hænder derhjemme, kan du gøre det uden de store problemer.

Stoffet fungerer som et lag, der begrænser passagen af neglelak, hvilket gør det lettere at anvende forskellige designs på neglene. Find ud af mere om dette produkt, der kan reducere de timer, der bruges på en manicure.

Hvad er flydende latex til negle?

Flydende latex er en base, der beskytter det omkringliggende område af neglene, så fingeren ikke ender med at blive farvet af neglelak. Den er normalt lyserød i farven og virker ved at klæbe til huden, inden lakken påføres.

Da det er en slags elastisk film, kan du trække den af uden større anstrengelse. En anden af dens vigtigste egenskaber er, at den tørrer ret hurtigt, så du behøver ikke stoppe processen, mens du venter på, at den hærder.

Folk med lidt øvelse i at dekorere negle finder i denne kosmetik en løsning, fordi det ikke er nødvendigt at ty til neglelakfjerneren for at rense omkring neglen. Derudover er følgende særlige egenskaber fordelagtige:

  • Der er ikke brug for LED-lys til tørring.
  • Fugter huden omkring neglene.
  • Udsender ikke stærke lugte.
  • Dens vandbaserede sammensætning minimerer skader på negle og hud.
Kvinde i seng klipper negle

Manicure derhjemme er muligt, hvis du tager visse forholdsregler og bruger de rigtige produkter, såsom denne latex.

Hvad bruges flydende latex til negle til?

Hvis det er nødvendigt at specificere det vigtigste bidrag fra flydende latex, er det for at undgå at spilde tid på at rette på manicuren. Især når det er negle med teknikker som jersey, glazed, tegninger eller gradient.

Det er nyttigt at male oven på lag, der allerede er klar. Du lægger det første lag neglelak, og når det tørrer, lægger du et lag latex, der dækker visse områder. På denne måde kan du skabe originale designs.

Før var det almindeligt at rengøre med vat og neglelakfjerner rundt om neglen. Men med flydende latex vil dine fingre ikke være i kontakt med aggressive kemikalier.

Agency for Toxic Substances and Disease Registry (ATSDR) advarer om, at acetone, der gnides mod huden, kan forårsage irritation, tørhed og revner. Desuden kan koncentrationen af kemikaliets lugt forårsage hovedpine, kvalme, hals- og øjenirritation.

Vi tror, at du måske også vil være interesseret i at læse dette: Hvorfor ses striber på neglene?

Sådan bruges flydende latex i manicure

I begyndelsen var kosmetik en del af redskaberne hos kosmetologer og professionelle neglesaloner. Men dets virkninger gjorde det populært, så det er nu almindeligt tilgængeligt i håndkøb til brug i hjemmet.

Med kun 3 trin sikrer du et fremragende resultat med din neglelak.

1. Dæk

I denne fase afgrænser du den overflade, der skal males, og beskytter kanterne. Flasken med flydende latex kommer med en pensel, hvormed du påfører et tyndt lag, der dækker neglebåndene og ovenover, hvis du ønsker det.

Du kan også dække under neglen og på fingerspidserne, så lakken ikke når dem. Det er vigtigt, at der ikke kommer latex på det øverste område af neglen, og vent 2 minutter eller til det ikke ser vådt ud, før du begynder det andet trin.

2. Lak

Når latexen er klistret fast, kan du begynde at pynte neglene. Du vil bemærke, at den overskydende lak ikke klumper sammen i kanterne. Tværtimod forbliver den fanget i den lyserøde maske, så du kan arbejde med ro i sindet.

Farverig manicure, der er lagt ved hjælp af flydende latex

Neglelak indeholder kemikalier, som du bør overveje, så de ikke kommer i direkte kontakt med huden.

3. Fjern

Når du er færdig, skal du fjerne latexen på sikker vis. Så længe du kommer den korrekt på, kommer den af i ét stykke. Men hvis der er rester, skal du fjerne dem med en pincet.

Kan du lide denne artikel? Du vil måske også gerne læse: 7 metoder til at forebygge neglesvamp

Hvem kan bruge flydende latex på neglene?

Selv om dette manicuretrick er fristende, er det ikke for alle. Den eneste kontraindikation for flydende latex til negle er en allergi over for stoftet. I et sådant tilfælde bør du ikke anvende det.

En artikel i Chilean Journal of Dermatology fremhæver, at denne forbindelse kan generere overfølsomhed og manifesterer sig gennem nældefeber og kontakteksem af den irriterende og allergiske type.

Hvis du lider af følsomhed over for forbindelsen, kan du prøve en anden mulighed for at opnå perfektion, når du lakerer dine negle. Kombinér vand med hvid lim. Det er en opskrift med en lignende virkning som den lyserøde latex. Selv konsistensen er ens.

Brug blandingen, som du ville bruge kommerciel flydende latex, men vær opmærksom på, at det tager længere tid at tørre og kan forårsage en bivirkning. Det er ikke et produkt, der er beregnet til huden. Vaseline hjælper på den anden side også med at forhindre, at lakken pletter dine fingre, og har ingen bivirkninger.

Det kan interessere dig ...
Sådan kan du dekorere dine negle derhjemme
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Sådan kan du dekorere dine negle derhjemme

En kvinde med flot neglelak udviser både elegance og stil. Læs hvordan du kan dekorere dine negle derhjemme hvis du altid vil have perfekte hænder.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.