Fordele ved at drikke citronvand før morgenmaden

Det hjælper med at udskille toksiner, som har ophobet sig i løbet af natten, samtidig med at det også neutraliserer kroppen, hvis man drikker et glas varmt vand lige efter, man er stået op.
Fordele ved at drikke citronvand før morgenmaden
Valeria Sabater

Skrevet og kontrolleret af psykolog Valeria Sabater.

Sidste ændring: 02 marts, 2023

Mange personer har fulgt en meget sund morgenrutine: at drikke et glas citronvand før morgenmaden. Noget så simpelt og billigt gør utrolig gavn for ens helbred. Kunne du tænke dig at høre mere om det?

Det er interessant, hvordan denne daglige vane er blevet udlevet i lang tid og udgør én af de bedst kendte naturlige midler, der findes. Så hvorfor ikke prøve det?

I denne artikel vil vi vise dig, hvad personer har oplevet, når de drikker citronvand før morgenmaden.

Citronvand før morgenmaden hydrerer kroppen

Et af de første symptomer, man vil mærke, når ens krop ikke er ordenligt hydreret, er hovedpine. Er du nogensinde vågnet op om morgenen med en generende hovedpine? Her er nogle symptomer at have i baghovedet, som er forbundet med dehydrering:

At begynde dagen med et glas citronvand er en skøn måde at opretholde den indvendige balance, som man skal bruge for at kunne gå dagen i møde.

Og hvis man synes, det er kedeligt at drikke vand, kan man tilføje en lille smule citronsaft til sin vandflaske. Man vil nyde det meget mere. Det er det hele værd!

Personer, som drikker citronvand, får ikke forstoppelse

Hvis man døjer med tilbagevendende problemer med tarmkanalen, anbefaler vi det følgende:

  • Drik varmt, næsten kogende, citronvand (med saften fra en halv citron). Citrusfrugter og varmt vand hjælper med at bekæmpe væskeretention og blødgør afføringen.

Infektioner i urinrøret vil blive mindsket

Ved at drikke citronvand før morgenmaden kan du forebygge urinvejsinfektioner

Hvis man oplever en infektion i urinrøret, bør man vide, at én af de bedst kendte naturlige midler mod dette er at blande citronsaft med vand.

Citronen hjælper med at afbalancere ens pH-værdi i blodet. Det skaber et mere neutralt miljø ved urinvejen. Dette vil hjælpe med at bekæmpe de skadelige bakterier, der gør en syg.

Sig farvel til dårlig ånde

Næsten alle har prøvet at vågne op om morgenen med en dårlig smag i munden. Eller en tør mund. At drikke citronvand kan hjælpe med at bekæmpe bakterier på tungen. Det gør ens dårlige ånde mere frisk med det samme.

Citron kan dog ødelægge emaljen på tænderne, så man bør aldrig drikke citronsaft alene; det bør altid blive blandet med vand.

Opnå vægttab med citronvand

Citron hjælper med at udskille toksiner og forebygger, at kroppen optager lipider. Dette betyder ikke blot, at det vil hjælpe en til at opnå vægttab, hvis man drikker citronvand. Men det er også et fremragende tillæg til ens kost.

Prøv at følge en fedt-fattig kost med masser af friske råvarer og fibre. Hvis man er vant til at drikke dette simple naturlige middel hver morgen, vil det være nemmere for en at tabe de uønskede kilo.

Hudpleje

Citron er rigt på antioksidanter. Takket være dets indhold af C-vitaminer hjælper det også med at danne kollagen. Ens hud vil se mere elastisk ud takket være den nye fugt og opstramningen, som fås fra vigtige biomolekyler.

Citronvand styrker immunforsvaret

Endnu engang roser vi C-vitaminer. Hvis man ønsker at bekæmpe forkølelser og kurere infektioner hurtigt, så må man ikke glemme at få citronvand hver dag.

Hvis man på nuværende tidspunkt oplever et af disse problemer, må man ikke glemme at tilsætte en teskefuld honning til ens citronvand. Dette vil forstærke dets healende egenskaber.

Sig farvel til urinsyre og smerte i leddene

ledsmerter

Citronvand hjælper med at mindske krystallerne, som er forbundet med urinsyre. Det gør led betændte.

Hav i baghovedet, at denne citrusfrugt er glimrende til at forbedre ens blodomløb. Fordi det er i stand til at udskille toksiner og puriner, som er forbundet med urinsyre, så vil man få det bedre hver dag.

Citron optimerer hjernens helbred

Man vil helt sikkert finde dette interessant: citron indeholder et stærkt plantestof kaldet angeretina. Det hjælper med at bekæmpe sygdomme såsom Parkinsons.

Dette næringsstof sidder i skrallen. Så det er altid en god idé at anvende teknikken med frosne citroner for at drage mest nytte af alle disse fordele.

Citron indeholder også kalium. Det hjælper med at forbedre hjernens funktion og nervernes helbred.

Citronvand til at rense leveren

leveren

I bogen Biologic Ionization as Applied to Human Nutrition af A.F. Beddoe baserer forfatteren sine informationer på Dr. Reams’ teori om biologisk ionisering. Han fremsætter, at det hjælper leveren til at syntetisere flere enzymer for helbredet, hvis man drikker citronvand regelmæssigt.

Det styrker også ens lever. Det gør, at man opnår en mere fuldendt udrensning af sin krop.

Så at drikke et glas citronvand før morgenmaden hver dag har mange fordele for ens helbred. Er du klar på at tage udfordringen op og drikke citronvand før morgenmaden?


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Popkin BM, D’Anci KE, Rosenberg IH. Water, hydration, and health. Nutr Rev. 2010;68(8):439–458. doi:10.1111/j.1753-4887.2010.00304.x
  • Dosoky NS, Setzer WN. Biological Activities and Safety of Citrus spp. Essential Oils. Int J Mol Sci. 2018;19(7):1966. Published 2018 Jul 5. doi:10.3390/ijms19071966
  • Lv X, Zhao S, Ning Z, et al. Citrus fruits as a treasure trove of active natural metabolites that potentially provide benefits for human health. Chem Cent J. 2015;9:68. Published 2015 Dec 24. doi:10.1186/s13065-015-0145-9
  • Aras, B., Kalfazade, N., Tuǧcu, V., Kemahli, E., Özbay, B., Polat, H., & Taşçi, A. I. (2008). Can lemon juice be an alternative to potassium citrate in the treatment of urinary calcium stones in patients with hypocitraturia? A prospective randomized study. Urological Research36(6), 313–317. https://doi.org/10.1007/s00240-008-0152-6
  • Caputo L, Quintieri L, Cavalluzzi MM, Lentini G, Habtemariam S. Antimicrobial and Antibiofilm Activities of Citrus Water-Extracts Obtained by Microwave-Assisted and Conventional Methods. Biomedicines. 2018;6(2):70. Published 2018 Jun 17. doi:10.3390/biomedicines6020070
  • Kim, D. B., Shin, G. H., Kim, J. M., Kim, Y. H., Lee, J. H., Lee, J. S., … Lee, O. H. (2016). Antioxidant and anti-ageing activities of citrus-based juice mixture. Food Chemistry194, 920–927. https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2015.08.094
  • Wintergerst, E. S., Maggini, S., & Hornig, D. H. (2006, February). Immune-enhancing role of Vitamin C and zinc and effect on clinical conditions. Annals of Nutrition and Metabolism. https://doi.org/10.1159/000090495

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.