Du kan tone mormorarmene med disse fire effektive øvelser

Træn dine arme jævnligt og indtag en sund, afbalanceret kost for at få de bedste resultater.
Du kan tone mormorarmene med disse fire effektive øvelser

Sidste ændring: 26 august, 2022

Armene er en del af kroppen, som ofte bliver glemt i fitnesscentret. Det er en skam, for armene er de vigtigste redskaber i dagligdagen. Både arme og hænder er begge bemærkelsesværdige kropsdele med fleksible led, der gør, at de kan udføre mange forskellige opgaver. Dine fingre, og især din tommelfinger, kan holde fast på ting, åbne skruelåg, døre og skuffer, binde knuder, lukke og åbne knapper og meget andet. Vi bruger vores arme til næsten alt, så hvorfor ikke tone mormorarmene?

Dine armsmuskler er ekstremt lette at styrke. Det eneste, det kræver, er konsekvent træning fra din side – gerne med håndvægte, så det hele går lidt hurtigere.

Hvis du ikke synes det er sjovt at gå til fitness, eller hvis du ikke har mulighed for det, så frygt ikke. Du kan stadig få de arme, du altid har drømt om. Det er nemt at træne dine arme derhjemme. Håndvægte kan erstattes med tunge objekter – start gerne med et par halvliters flasker fyldt med sand eller vand. Prøv dog at give fitnesscentret en chance først. Det kan være meget motiverende, at træne sammen med andre og have en træner til at hjælpe.

Hold din ryg lige, mens du træner, så du ikke belaster den unødigt.

Biceps og triceps

Dine arme består af en gruppe af muskler, der kaldes biceps og triceps. Disse muskelområder stimuleres nemt af at blive trænet; de kan se meget større ud, selv efter den første øvelse, fordi de består af væv, der er modtageligt for mikrotrækning af muskler. Det sker på grund af deres størrelse i forhold til kroppen.

Bicepsøvelser til at tone mormorarmene

Du bør tone mormorarmene

1. Curls
Tag en håndvægt i hver hånd (eller et andet tungt objekt). Stå med armene ned langs siden med håndfladerne fremad. Løft håndvægtene op mod brystet ved at bøje albuerne. Dine hænder og håndvægtene er nu ud for dit bryst. Sænk hænderne igen til startposition. Gentag

2. Brystbøjninger
Stå i en planke, som om du skulle lave normale armbøjninger. Flyt dine hænder lidt længere ud til siderne, så de er bredere end skulderbredde. Sænk dig ned som ved normale armbøjninger. Kan du mærke, hvordan det brænder i biceps?

Tricepsøvelser til at tone mormorarmene

1. Øvelse 1
Stå med dine håndvægte i strakte arme over hovedet. Hold dine overarme stabile, så de hele tiden er ud for dine ører, mens du langsomt bøjer dine albuer bagud. Dine håndvægte skulle nu gerne være ud for dine skulderblade. Stræk armene op igen og gentag. Denne øvelse er super hård, så du skal virkelig koncentrere dig om ikke at lade dine arme falde ud til siderne!

2. Dips
Dips er meget brugt i arm- og ryg-træning. Denne øvelse består i at holde din vægt over en bænk, mens den understøttes af dine hænder. Så du kan halv-bøje knæene og holde dig selv oppe, så kun din overkrop understøtter vægten. For at få den rigtige position, skal du sænke og løfte din krop på en kontrolleret måde, så bevægelsen og stimulering af musklen er korrekt.

Hvis du vil af med mormorarmene, er en sund kost hver dag desuden også vigtigt. En sund kost med masser af vand vil altid speede processen op. Afgørende faktorer som mangel på søvn og stress bør forebygges så meget som muligt, fordi med tiden vil de skade din krops fysiske sundhed.

Er du klar til at tone mormorarmene?


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.