Sådan kurerer du en tør hoste hos børn

Det er meget vigtigt at holde øje med tør hoste hos børn. Hvis du har prøvet disse retsmidler, og hosten stadig vedvarer efter et stykke tid, skal du sørge for at se en læge.
Sådan kurerer du en tør hoste hos børn
Nelton Abdon Ramos Rojas

Bedømt og godkendt af læge Nelton Abdon Ramos Rojas.

Sidste ændring: 22 december, 2022

En tør hoste er, når en hoste ikke producerer noget slim. Det har også tendens til at forårsage irritation, og hvis det ikke behandles, kan det blive værre jo mere man hoster. En tør hoste hos børn er meget almindeligt for børn under 10 år, og kan forekomme flere gange om året, af forskellige årsager.

Denne tilstand påvirker både børn og voksne. Nogle gange er det et nødvendigt onde, da det er en måde at slippe af med et fremmedlegeme, noget du indtog, eller er symptomet på en anden sygdom.

Selv om en tør hoste er set som en lidelse, er det faktisk en naturlig mekanisme til at fjerne obstruktioner fra halsen.

Årsager til en tør hoste hos børn

Barn i sengen har temperaturen taget, tør hoste hos børn

Der er mange mulige årsager til tør hoste hos børn. Den mest almindelige er inflammation forårsaget af høfeber, bronkitis eller laryngitis, blandt andre.

Der er også nogle specielle situationer, der kan forårsage tør hoste uden at der er tale om en underliggende sygdom. Et eksempel ville være, når i et miljø fyldt med tobaksrøg, høj luftfugtighed, eller når der opstår en pludselig temperaturændring.

Nogle af de mest almindelige årsager til tør hoste hos børn er følgende:

 • Meget kolde eller tørre omgivelser
 • Aircondition
 • Stærke lugte
 • Allergiske reaktioner
 • Meget støvede steder
 • Irritation af luftvejene forårsaget af forkølelse eller influenza
 • Som resultat af gastrisk opstød eller en lignende tilstand

Forældre vil ofte lede efter en måde at helbrede deres barns tørre hoste på. Uanset om det er en form for medicin, eller et naturligt middel, vil de gerne lindre deres ubehag.

Lad os tage et kig på nogle naturlige midler til at lindre en tør hoste hos børn.

Naturlige behandlinger til at lindre en tør hoste hos børn

Der er mange naturlige midler til at lindre symptomer på en tør hoste hos børn. De hjælper med at trøste dit barn og få dem til at føle sig bedre tilpas.

Drik nok væske

Når man lider af irritation i luftvejene, er det virkelig vigtigt at drikke nok væske, for at forbedre symptomerne.

Sørg for, at dit barn drikker nok vand i løbet af dagen. Dette vil holde membranerne fugtige. De bør drikke væsken ved stuetemperatur for at minimere hosten effektivt.

Dampbad

Dampbad er en anden måde at hjælpe dit barn på.

For at opnå de bedste resultater, skal dit barn indånde dampen om muligt i ca. 20 minutter. Dette vil medvirke til at reducere irritation og fugte luftvejene.

Kontroller selv temperaturen først, så det ikke er så varmt, at de brænder sig.

Juice uden citrusfrugter

juice er et godt middel til tør hoste

Hvis dit barn har en tør hoste, er det meget vigtigt, at det juice du giver dem, er uden citrusfrugter og ikke varmt. Dette skyldes, at disse vil generere slim.

Husk, at luftvejene er en del af huden. Slimhinden, såvel som resten af ​​din hud, bør behandles ved stuetemperatur.

Luftfugter

Placer en luftfugter i dit barns soveværelse og lad den køre i et par minutter, mens dit barn er ude af rummet. Ideen er, at rummet skal være fugtigt og varmt.

Du kan også tilføje nogle essentielle olier af laurbær eller eukalyptus. Duften hjælper med at rydde luftvejene, og få dem til at slappe af, når de går i seng.

Drik honning og citron

En spiseskefuld honning med et par dråber citron før sengetid, er en fantastisk måde at lindre en tør hoste hos børn på.

Det er ret almindeligt for en tør hoste at blive værre om natten, fordi dit barn ligger ned. Dette øger igen ubehag og irritation af slimhinden.

Du kunne måske også være interesseret i: Sådan bruger du ingefær som naturligt hostemiddel

Opskrift på en naturlig hostesirup

Denne opskrift er god til at lindre en tør hoste, og den er lavet med citron og honning.

Selv om citron er en citrusfrugt, kan den alkalisere kroppen meget hurtigt. Honning hjælper med at fjerne bakterier og fugter halsen.

Ingredienser

 • 1 kop honning (336 ml)
 • 1/2 kop vand (125 ml)
 • 1 citron

Sådan laver du det

 • Varm honningen i en pande over lav varme (lad det ikke koge, eller det vil miste dets egenskaber).
 • Hæld vandet i en pande og tilsæt hele citronen.
 • Kog citronen i 3 minutter, indtil den er blød.
 • Fjern citronen fra varmen, si vandet og lad det afkøle. Skær derefter citronen i skiver og fjern kernerne.
 • Tip citronskiverne i honningen mens det opvarmes, og kog den ved en lav temperatur i en time.
 • Fjern derefter blandingen fra varmen og fjern citronskiverne.
 • Til sidst skal du afkøle det og hælde i en steril beholder med låg.

Både voksne og børn kan bruge denne sirup, og det er fantastisk til at lindre en tør hoste hos børn. De må få en halv teske tre gange om dagen. Voksne må få en spiseske så ofte som de finder nødvendige.

Det er meget vigtigt at holde øje med dit barns tørre hoste. Hvis du har prøvet disse midler, og hosten stadig vedvarer efter et stykke tid, skal du sørge for at se en læge.

Det kan interessere dig ...
Fire eddike baseret midler til naturligt at bekæmpe lus
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Fire eddike baseret midler til naturligt at bekæmpe lus

Lus er et almindeligt problem blandt børn. Et barn har dem og så pludselig får alle andre børn dem også. Læs hvordan du kan bekæmpe lus her.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Hine, C., Gilchrist, F., & Carroll, W. (2017). Chronic cough in children. Paediatrics and Child Health (United Kingdom). https://doi.org/10.1016/j.paed.2017.02.001
 • Oduwole, O., Meremikwu, M. M., Oyo-Ita, A., & Udoh, E. E. (2014). Honey for acute cough in children. Evidence-Based Child Health. https://doi.org/10.1002/ebch.1970
 • Sultana, S., Khan, A., Safhi, M. M., & Alhazmi, H. A. (2016). Cough Suppressant Herbal Drugs: A Review. International Journal of Pharmaceutical Science Invention ISSN (Online.
 • Wang, K., Bettiol, S., Thompson, M. J., Roberts, N. W., Perera, R., Heneghan, C. J., & Harnden, A. (2014). Symptomatic treatment of the cough in whooping cough. Cochrane Database of Systematic Reviews. https://doi.org/10.1002/14651858.CD003257.pub5

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.