Sådan lindres tilstoppet næse på under et minut

Der kan være mange grunde til, at din næse er stoppet. Normalt er du nødt til at kende årsagen, hvis du gerne vil af med symptomerne – men med denne nye akupressurteknik, kan du lindre din stoppede næse på bare et enkelt minut
Sådan lindres tilstoppet næse på under et minut

Sidste ændring: 26 august, 2022

Nasal kongestion (tilstoppet næse) er et sundhedsproblem, som opstår, når slimhinderne i næsen bliver betændte på grund af ​​bakterier og allergener. Det kan udløses af en masse forskellige ting, og kan være forstyrrende nok, til at forhindre folk i at gennemføre deres normale daglige aktiviteter.

Ofte indikerer en tilstoppet næse, at du er ved at blive syg med influenza, forkølelse eller en anden luftvejssygdom. Tilstoppet næse kan også være udløst af allergier, ændringer i vejret og forurening. Uanset årsagen, er det et meget ubehagelig problem at lide af, fordi det forhindrer dig i at trække vejret normalt og endda kan forårsage slem hovedpine.

Hvad er hovedårsagerne til en tilstoppet og løbende næse?

Som vi allerede har nævnt, er tilstoppet næse et almindeligt symptom på forkølelse, influenza og allergier. Det er vigtigt først at finde ud af, hvorfor din næse er stoppet, så du kan finde den bedste måde at bekæmpe den.

tilstoppet næse
 • Forkølelse: Forkølelse er en af de væsentligste årsager til tilstoppet næse. Når du lider af en forkølelse, begynder din næse at blive irriteret, og det er ikke ualmindeligt, at man nyser så ofte som hvert 5. minut.
 • Allergier: Folk kan have mange forskellige typer af allergi, som kan skabe problemer med næsen. Mange er for eksempel allergiske over for støv, pollen, jord eller dyrehår. Hvis du nyser meget, så prøv at overveje, om det mon faktisk skyldes en allergi.
 • Skiftende vejr: Hurtige skift i vejret kan sænke effektiviteten af din krops forsvar eller udløse allergiske reaktioner. Tilstoppet næse kan også forekomme efter du har været udsat for kraftig vind.

Hvis du kender årsagen til, at din næse er stoppet, kan du gå i gang med behandlingen, hvad end det er med allergimedicin, næsespray eller noget helt andet. Det bedste er selvfølgelig at tage fat på roden af problemet, i stedet for kun at behandle symptomerne. Men med det sagt, så kan stoppet næse være virkelig ubehageligt. Det kan være rart at kunne lindre presset, så der kommer luft igennem, så man kan komme videre med sine daglige gøremål. Derfor deler vi her en god alternativ metode til at lindre tilstoppet næse på et enkelt minut.

Denne her metode er virkelig god og kan måske endda erstatte næsespray og piller – det er i hvert fald værd at prøve!  Det er en nem, sund og effektiv måde at lindre tilstoppet næse.

Hvordan kan man lindre tilstoppet næse på under et minut?

Tilstoppet-næse-3

Det lyder måske for godt til at være sandt, men et minut er faktisk alt, der skal til for at lindre tilstoppet næse, takket være en akupressurteknik, som stammer fra traditionel kinesisk medicin. Denne simple teknik kan faktisk bidrage til at afhjælpe mange forskellige former for smerter, og samtidig hjælpe til at åbne dine næsehule.

Akupressur er en effektiv metode, der involverer, at man påfører tryk ved hjælp af fingerspidserne på visse dele af kroppen, og derefter giver slip. Dette bør gøres tre gange om dagen for at se resultater.

 • Trykpunkt 1. Øreflippen: Masser en øreflip blidt 10 gange.
 • Trykpunkt 2. Bag øreflippen, nederst og lige under brusken: Tryk og slip 10 gange, uden at lægge pres direkte på brusken.
 • Trykpunkt 3. Over næseryggen, mellem øjenbrynene: Påfør let tryk til denne del af ansigtet i et minuts tid. Dette er især nyttigt for at sikre, at bihulerne ikke bliver betændte eller tørre.
 • Trykpunkt 4. Under kinderne, direkte parallelt med pupillen i øjet: Tryk og slip i denne del af dit ansigt. Dette trykpunkt hjælper med at åbne op i bihulerne for at bekæmpe tilstopning.
 • Trykpunkt 5. Den nederste del af ​​næseborene: Placer fingerspidserne under næseborene og tryk forsigtigt i en cirkulær bevægelse. Gentag 10 gange.
Det kan interessere dig ...
5 hjemmemidler mod hedeture
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
5 hjemmemidler mod hedeture

Læs her om 5 hjemmemidler mod hedeture, og lær hvordan du kan reducere et af de mest irriterrende konsekvenser af overgangsalderen.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Baraniuk JN. Subjective nasal fullness and objective congestion. Proc Am Thorac Soc. 2011 Mar;8(1):62-9.
 • Kjaergaard T, Cvancarova M, Steinsvåg SK. Nasal congestion index: A measure for nasal obstruction. Laryngoscope. 2009 Aug;119(8):1628-32.
 • Inoue A, Chiba S, Matsuura K, Osafune H et al. Nasal function and CPAP compliance. Auris Nasus Larynx. 2019 Aug;46(4):548-558.
 • İriz A, Düzlü M, Köktürk O, Kemaloğlu YK et al. Does nasal congestion have a role in decreased resistance to regular CPAP usage? Eur Arch Otorhinolaryngol. 2017 Nov;274(11):4031-4034.
 • Ren L, Zhang L, Duan S, Zhang W, Zhang Y. Nasal airflow resistance measured by rhinomanometry in a healthy population of China. Int Forum Allergy Rhinol. 2018 Nov;8(11):1308-1314.
 • Marple BF. Targeting congestion in allergic rhinitis: the importance of intranasal corticosteroids. Allergy Asthma Proc. 2008 May-Jun;29(3):232-40.

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.