Er det farligt at sove med din bh på om natten?

Selv bh-fabrikanter siger, at det er ikke en god idé at bære din bh i mere end 7 timer i træk, eller natten over. Korrekt lymfe-cirkulation hjælper med at undgå fremtidige problemer.
Er det farligt at sove med din bh på om natten?

Sidste ændring: 06 december, 2018

  BH’er har altid været et noget kontroversielt emne. Er det godt eller dårligt for dig? Hvad enten det er skadeligt eller ej, så bærer, 80% af alle kvinder en BH, men det korrekte spørgsmål er om de er sikre at have på om natten. I den følgende artikel vil vi forklare dette.

Er BH’en en god ide?

Vi har talt om det her emne mere end en gang på dette websted. Er det sikkert? Eller udgør den en slags sundhedsrisiko for vores bryster? I en undersøgelse foretaget i Frankrig af professor Jean-Denis Rouillon, fandt at denne beklædningsgenstand var til megen nytte. Den medfører ikke tab af fasthed eller får dem til for eksempel at hænge med årene. Faktisk viste hans forskning at det faktisk kan accelerere et tab af fasthed og forårsage flere strækmærker.

Men andre i lægekredse går imod dette argument, og hævder, at bh’er er faktisk nyttige, især for kvinder, der har store bryster, ved at tilføje komfort og støtte. Nøglen er at have en passende størrelse, som mange kvinder ifølge statistikker mangler. Undertiden er kopper eller bøjle for stramme, og komprimerer brystvæv og forhindre korrekt blodomløb. Hvis du er den slags kvinde, der ikke kan undvære din bh’er, skal du sørge for altid at vælge den mest komfortable og passende type til din krop. Det er afgørende.

At sove med eller uden en BH, det er spørgsmålet

Søvnløshed3

Generelt anbefaler eksperter at du fjerner denne beklædningsgenstand, når du går i seng. En undersøgelse foretaget af medicinske antropologer har advaret om noget, der bør overvejes seriøst. De kan trykke på adskillige   lymfeknuder, og forhindrer kroppens naturlige filtrering af giftstoffer gennem lymfedrænage. Og husk på at mange af disse funktioner finder sted om natten, så anvendelse af BH på det tidspunkt, kunne medføre væskeophobning og dannelse af cyster, knuder eller på længere sigt svulster. Det er helt sikkert en risiko.

Lær mere:

BH’er kan også komprimere dele af underarmene, og yderligere forhindre at lymfe fjerner giftstoffer og en ekstra kredsløbssygdom der er værd at overveje: bh’er kan få temperaturen i brystet til at stige, hvilket er dårligt i det lange løb. Brystvæv med et forstadie til kræft har en højere temperatur end normalt væv. Det er ikke værd at forårsage dette symptom ved at bære en bh natten over.

Der er endnu et aspekt at overveje: bryster har brug for at få lov til at bevæge sig for at fremme korrekt lymfestrøm. Producenterne af bh’er siger, at for at være sunde, må man ikke bære dem mere end 7 timer om dagen, og heller ikke om natten. Dine bryster har brug for lidt bevægelsesfrihed for at skabe en ordentlig cirkulation. Husk at du har brug for en godt lymfe- og blod-kredsløb til at   fjerne giftstoffer   fra kroppen. Så selvom du har vænnet sig til at bære en bh, der er behagelig, er det stadig ikke en god idé at bære den i mere end 7 timer i træk.

Hvad skal du gøre?

Hvis du simpelthen ikke kan leve uden at bære en BH for at   sove om natten findes der BH’er, som er lavet specielt til at sove med. Det er en særlig form for lingeri. Og hvad er hemmeligheden bag dette specielle tøj, kan du spørge? De har en form, der holder brysterne adskilt og forhindrer dannelse af grimme rynker på grund af kompression. De er lavet af bomuld uden bøjle, og tillader huden at ånde. Du kan flytte rundt uden at mærke noget, men du får den støtte du har brug for og er vant til.

Men vigtigst af alt, husk at du altid skal vælge bh’er, der har den rigtige størrelse til dig. Undgå dem, der er for stramme i kanterne eller omkring brystet, og vælg bh’er uden bøjle. Selvom dette er den bedste praksis i dagtimerne, er du bedre stillet ved at lægge denne beklædningsgenstand tilbage i skuffen indtil om morgenen.


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.