Nogle gange er alt, du virkelig brug for et kram til at helbrede din sjæl

Kram er en måde at udtrykke hengivenhed, forståelse, kærlighed og anerkendelse. Den siger
Nogle gange er alt, du virkelig brug for et kram til at helbrede din sjæl

Sidste ændring: 13 december, 2018

Vi har alle brug for kram. Kram får os til at føle os bedre tilpas, de letter byrden, de får os til at føle elsket. Det er vigtigt ikke kun at få kram, men at give dem så godt. Nogle gange er alt, du virkelig brug for et kram til at helbrede din sjæl.

Kram er en måde at udtrykke hengivenhed, forståelse,   kærlighed og anerkendelse. Den siger “alt er okay” og “Jeg er her med dig,” som vi alle har brug for en gang i mellem.

I løbet af flere artikler har vi talt om behovet for at udvikle egenkærlighed, selvværd, og din evne til at kæmpe for dine drømme og for at undgå negative relationer.

I dag vil vi gå ind i  værdien af regelmæssigt at praktisere dette udtryk for kærlighed. Som er meget mere end kroppe, der simpelthen kommer i kontakt og lægge det ene hjerte ved siden af det andet. Det handler om at give åbenhed og kramme den andens sjæl.

Så fortæl mig… Krammer du dine kære dagligt?

Et kram til at helbrede og lindre frygten

Lad os starte med at tale om disse   kram som er i stand til at løse problemer næsten uden at behøve ord. Jeg vil vædde på du selv har oplevet dette før også, efter at have kæmpet med dine børn eller partner, og du bare ikke ved hvad du ellers skal gøre.

Der er mange gange en masse uoverensstemmelser. Uoverensstemmelser der dukker op i løbet af dagen, der efterlader ord, der er opkrævet med spænding. På et tidspunkt kan sindet ikke engang kan tænke længere, men der er stadig følelser, der fortæller os, at vi elsker denne person, og det gør ondt ikke at finde en løsning.

Par der krammer ved nogle klipper

Nogle gange kan noget så enkelt som et kram straks løsne spændinger, enhver følelse af stress og fortvivlelse. Pludselig alt kommer sammen: jeres kroppe, jeres følelser og jeres bekymringer.

Noget andet, der er vigtigt at huske er, at i romantiske forhold, er det meget almindeligt at opleve øjeblikke med tvivl, angst og bekymringer.

 • Der er tidspunkter hvor forhold bliver til rutine, alle dagene ligner hinanden og på en måde mister du den energi, du engang havde. Det er der, tvivlen opstår.
 • Du vil begynde at blive bange, du vil spørge dig selv, om din partner stadig elsker dig. Om de vil fortsætte med at have dig, og hvis forholdet vil forblive stærk evigt.
 • Det er der, det er nødvendigt at vise ægthed.  Nogle dage er det ikke nok bare at sige: “alt er godt”, “selvfølgelig elsker jeg dig stadig, sikken en vanvittig tanke,”. Du ønsker ikke at høre ord, du har brug for handlinger. Og der er ikke noget bedre end et langt, tavst knus.

Husk at der findes alle mulige måder at kramme på. Og når vi får et kram,  skal du føle at det er ægte, føles sandt og autentisk. Det er, når din frygt forsvinder, når hele universet bliver et, og når transcendens finder sted.

Kram, der forener dig med verden, og dem elsker højest

To personer der holder haand og stirrer hinanden i oejnene

De bedste kram er dem, du får når du har mest brug for det. Når du opdager, hvad der virkeligt definerer dit liv og dit eget hjerte.

 • Mange gade-forsøg er blevet udført, hvor en anonym person giver “gratis kram”.  Det er et positivt møde, der tilbyder nærhed, men autentiske krams-den mest terapeutiske kram er dem, der kommer fra de mennesker, vi elsker.
 • Hvis et knus forbinder dig til verden, er det fordi det kom fra nogen, der har betydning for dig.Tænk for eksempel hvordan børn ville være, hvis de ikke havde konstant fysisk kontakt, ligesom kærtegn og godmorgen- og godnat-kram.
 • Kram er en måde at genkende en person, et barn eller en ældre person, at give dem rødder. Det er at sige til dem, at de er en del af dig, og at du ser dem, du elsker dem, og du pakker dem ind i dine arme, fordi de er en del af din sjæl.
 • Der er ikke noget på Jorden, som giver lindring på den måde kram gør. Hvis det kommer på det rigtige tidspunkt og tilbydes oprigtigt. Hjertet bliver levende, det styrker selvtilliden, og det giver dig en behagelig følelse takket være frigivne endorfiner.

Hvis de ikke står frem for at kramme dig… Så må du kramme dem!

Mor der kysser sit barn

Nogle gange klager folk over at børn eller deres partner er lidt “kolde,” at det synes som om de ikke har brug for disse demonstrationer af kærlighed eller at de endda afviser dem.

Dette er en del af deres personlighed. Men bare fordi de ikke tilbyder et knus betyder det ikke, at de ikke har brug for eller sætter pris på det. Der er nogle mennesker, der finder det hårdt at vise dette følelsesmæssige behov. De tør ikke og det ser ikke ud til at de ønsker det.

 • Når børnene kommer i en vis alder, begynder de at relatere kram med visse tegn på hengivenhed. Der tager dem tilbage til deres barndom, i en tid hvor de kæmper for deres uafhængighed.
 • Du skal ikke bekymre dig, når dette sker, skal du ikke blive vred på dem, eller tro, at de ikke elsker dig. Tro det eller ej, et pludseligt, fordækt og intenst knus altid få et smil ud af dem, og vil få dem til at rødme.

Vi har alle brug daglige eller tilfældige knus til at styrke båndene. Det minder os om, at “Jeg er her med dig, og jeg vil aldrig stoppe med at elske dig. Du er den bedste del af mit liv. ”


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Does hugging provide stress-buffering social support? A study of susceptibility to upper respiratory infection and illness (2014). Cohen S, et al.
  journals.sagepub.com/doi/abs/10.1177/0956797614559284
 • Touch may alleviate existential fears for people with low self-esteem (2013). Mandy Tjew A Sin, Iris K. Schneider.
  psychologicalscience.org/news/releases/touch-may-alleviate-existential-fears-for-people-with-low-self-esteem.html
 •  A cuddle a day keeps the doctor away (2006). Waring B.
  nihrecord.nih.gov/newsletters/2006/02_24_2006/story03.htm


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.