5 fantastiske hjemmeøvelser til corona-karantænen

Alle fitnesscentre og sportscentre har midlertidigt lukket dørene på grund af udbredelsen af coronavirus. Det betyder imidlertid ikke, at du ikke kan træne. I denne artikel viser vi dig nogle hjemmeøvelser, som du kan lave under corona-karantænen. 
5 fantastiske hjemmeøvelser til corona-karantænen

Sidste ændring: 20 maj, 2020

Stort set alle aktiviteter er midlertidigt suspenderet under denne corona-krise, og desværre øger karantænen risikoen for en stillesiddende og inaktiv livsstil for mange mennesker. Derfor er det vigtigt at kende til nogle hjemmeøvelser til corona-karantænen, så man kan forblive fysisk og psykisk sund.

Husk på, at fysisk aktivitet har positive virkninger på helbredet. Som denne artikel fra Cold Spring Harbor Perspectives in Medicine angiver, er motion forbundet med et langt liv. Det reducerer helt specifikt din risiko for kroniske sygdomme. Dette omfatter blandt andet hjerteproblemer, diabetes, lungesygdomme mv.

Ligeledes kan motion hjælpe dig med dit mentale helbred og følelser. Dette er vigtigt, fordi den nuværende situation får folk til at føle sig stressede, panikslagne og angste. Giv derfor disse hjemmeøvelser til corona-karantænen et forsøg.

Fantastiske hjemmeøvelser til corona-karantænen

5 hjemmeøvelser til corona-karantænen

I sygdomstider bliver vores vaner, der holder vores forsvar stærkt, meget mere vigtige. Derfor er den generelle anbefaling, at man fortsætter med at motionere moderat under corona-karantænen.

En undersøgelse i Journal of Sport and Health Science fremhæver, at fysisk motion bidrager til et velfungerende immunforsvar. Dette reducerer dermed risikoen for infektion.

Dette går selvfølgelig hånd i hånd med en afbalanceret kost og sunde livsstilsvaner. Derudover skal det tilpasses den enkelte persons behov. Det er ikke alle, der har den samme fysiske kapacitet. Ikke desto mindre er det især vigtigt at forblive sund og rask lige nu.

Nu skal vi se nærmere på nogle gode hjemmeøvelser til corona-karantænen. Folk, der som regel har en stillesiddende livsstil, kan bruge omtrent 20 minutter på at motionere, mens personer, der jævnligt motionerer, kan bruge omtrent 40 minutter.

1. Gå på stedet

At gå på stedet er en interessant måde at øge pulsen på, uden at man lægger for meget pres på sine led. Vi anbefaler, at man starter med dette, da det varmer musklerne op og forbereder dem på andre øvelser.

2. Burpees

Burpees er en øvelse, der træner hele kroppen, da det involverer udholdenhed, styrke og koordination. Ifølge oplysningerne i Health & Fitness Journal viser forskning, at dette hjælper dig med at øge din fysiske kondition, samtidig med at det øger træthed og udmattelse.

3. Høje knæløft

Denne øvelser hjælper med at øge din puls. Ligeledes styrker den også forskellige muskelgrupper i din krop. Den træner eksempelvis dine mavemuskler og den nedre del af kroppen. Det er generelt en aktivitet, der kombinerer den typiske bevægelse af at løbe, mens du løfter dine knæ højt.

Kvinde laver strækøvelser på gulvet

4. Armbøjninger med støtte er blandt de gode hjemmeøvelser til corona-karantænen

En af de mange hjemmeøvelser til corona-karantænen, som du ikke må springe over, er armbøjninger. Selvom der er mange måder at gøre det på, herunder en klassisk armbøjning, så bør du også prøve armbøjninger med støtte.

Det aktiverer forskellige muskelgrupper, og det er en god måde at booste din udholdenhed på. Ligeledes hjælper det med at styrke dine mavemuskler.

5. Glute bridge med hævede fødder

Glute bridge med hævede fødder er en øvelse, der toner dine baller. Derudover har et studie fra Brazilian Journal of Physical Therapy bevist, at det også træner din kerne.

Råd til hjemmeøvelser til corona-karantænen

Som du kan se, hjælper hver af disse øvelser dig med at styrke diverse muskelgrupper. De øger ligeledes din kardiovaskulære aktivitet, selvom du ikke vil se resultater med det samme. Hvis du vil undgå konsekvenserne ved en stillesiddende livsstil under corona-karantænen, så er det vigtigt, at du træner jævnligt.

Det er derfor en god idé, at du organiserer dine aktiviteter hver dag – dette gælder både hjemmearbejde, opgaver i hjemmet og træning. Sørg for, at du afsætter tid til træning.

Som vi nævnte tidligere er rutiner mellem 20-40 minutter helt fint. Det er også en god idé at finde et sted i hjemmet, hvor du kan udføre disse øvelser på komfortabel vis. Kom i gang, og giv det et forsøg!


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Ruegsegger, G. N., & Booth, F. W. (2018). Health benefits of exercise. Cold Spring Harbor Perspectives in Medicine, 8(7). https://doi.org/10.1101/cshperspect.a029694
  • Williamson J, Pahor M. Evidence regarding the benefits of physical exercise. Arch Intern Med. 2010;170(2):124–125. doi:10.1001/archinternmed.2009.491
  • Nieman DC, Wentz LM. The compelling link between physical activity and the body’s defense system. J Sport Health Sci. 2019;8(3):201–217. doi:10.1016/j.jshs.2018.09.009
  • Klika, Brett & Jordan, Chris. (2013). High-intensity circuit training using body weight: Maximum results with minimal investment. ACSM’s Health and Fitness Journal. 17. 8-13. 10.1249/FIT.0b013e31828cb1e8.
  • Yoon JO, Kang MH, Kim JS, Oh JS. Effect of modified bridge exercise on trunk muscle activity in healthy adults: a cross sectional study. Braz J Phys Ther. 2018;22(2):161–167. doi:10.1016/j.bjpt.2017.09.005

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.