Farveblok: Hvordan man anvender denne tendens i indretning

Farver inden for indretning er et aspekt, der ændrer sig hele tiden, mens den altid bevarer sin essens. "Farveblok" er en tendens, der søger at blive en klassiker inden for indretning.
Farveblok: Hvordan man anvender denne tendens i indretning

Sidste ændring: 16 september, 2022

Farve, farve og mere farve til dine værelser er forslaget til denne indretningstendens kaldet farveblok. Som navnet antyder, fremmer den brugen af levende og veldefinerede farver i rummene i et hus eller en lejlighed.

Slutresultatet kan være vovet og dristigt, men tro os, at det er værd at give det et forsøg. Langt fra en monokromatisk palet tilskynder farveblokken til en kontrast af farver, som kan anvendes på vægge og møbler. Lad os se mere detaljeret, hvad det drejer sig om.

Primære kkarakteristika ved “farveblok”

Selv om det begyndte at blive brugt for flere år siden, sætter det i øjeblikket en stærk trend i indretningsverdenen. Som navnet antyder, appellerer denne tendens til brugen af farver i deres maksimale pragt.

Den har sin oprindelse på catwalks tilbage i år 2000, hvor det blev moderne at kombinere tøj i forskellige farver. F.eks. var en grøn jakke, en rød skjorte og gule bukser på mode.

I denne forstand tager indretning disse idéer til sig og byder farver velkommen, men dog ikke alle farver. Lyse, levende og klare farver prioriteres. Målet er at give liv til et rum.

I dette tilfælde vil vi forsøge at lade pastellerne og de blødgjorte kromatiske skalaer ligge til side for helt at vende os mod klassiske og ret rene farver. Idéen med denne indretningsteknik er at kombinere blokke af farver på en harmonisk måde, dvs. at de er relateret til hinanden og supplerer hinanden.

Den første af dens fordele er, at den generelt ikke følger regler eller koder, men er afhængig af fantasi og personlig stil til udsmykning. Neutrale farver går ikke længere? Ja, de er stadig gældende og bringer lidt orden i denne eksplosion af farver.

Farveprøver til at indrette med farveblok

Denne trend er baseret på levende farver og væk fra pasteller eller monokromatiske skalaer.

Hvordan anvender man “farveblok” uden at fejle?

Du kan anvende det, hvor du vil, og på den måde, der passer dig bedst. Generelt er det almindeligt at vælge en primær farve, der vil indtage et vigtigt rum. Husk, at det er ensfarvede farver, der ikke præsenterer mønstre af nogen art.

Det første, du skal gøre, er at vælge et rum i huset for at gennemføre teknikken. Der er ingen præferencer. Det kan være køkkenet, en spisestue eller endda et soveværelse. Når du ved, hvilket sted du vil indrette, skal du fokusere på et par kvadratmeter af det pågældende sted.

Derefter kan du vælge at male en væg, et møbel eller gulvet. Så vil vi se, hvilke muligheder vi har.

Hvis du ikke ønsker at gå efter en farve, der er for prangende, kan du vælge en blødere farve fra den valgte palet. Det er en god måde at starte på, og du vil mærke ændringen på samme måde. Når alt kommer til alt, bryder du monotonien.

Vi tror, at du måske også vil nyde at læse denne artikel: Sådan kan du indrette et coworking space

Stilfulde møbler

En god måde at begynde at bruge denne teknik på er gennem møbler og åbninger. I dette tilfælde kan du male et møbel med farvede striber, det vil sige i blokke.

Vi siger “striber”, men det kan være en hel del af det, skuffer, hylder eller døre. Hvis det er en kommode, kan det være skufferne, der sætter farven, mens det i et møbel med døre kan være dørene, der følger et farverigt mønster.

Hvad angår åbninger, er en klassiker indenfor farveblok at male dem i en halv farve, inklusive rammen, når det er muligt. Desuden kan den farve, der kommes på døren, udvides til en af væggene, og effekten af denne blok vil være stor.

På den anden side kan du klæde en sofa med et betræk i en meget intens farve og sætte den i kontrast med puder i forskellige nuancer. Et tæppe eller gardiner, der oversvømmer rummet med farver, er også nyttige.

Vægge indrettet med farveblok

Nu er det væggenes tur til at gennemgå, hvordan vi kan arbejde med dem for at opnå denne indretningsstil. Til at starte med anbefaler indretningseksperter, at den stærke farve placeres fra midten af væggen og nedad og ikke omvendt. På denne måde fortsætter den øverste del af væggen og loftet med en lys tone, og det visuelle er ikke mættet.

En anden måde at male en væg med farveblok på er med geometriske former af de valgte farver. For eksempel kan du lave firkanter og male dem i lilla, grøn eller rød. Der kan også bruges skrå eller diagonale figurer, så der opnås en god effekt.

Som det sidste kan du anvende denne stil til at fremhæve nogle arkitektoniske træk ved dit hus. Du kan male buer, søjler, trapper, lister eller mezzaniner.

Udendørs mure malet med farveblok

Mønstre er meget vigtige i denne stil, og man kan drage fordel af geometriske figurer.

Kan du lide denne artikel? Du vil måske også gerne læse: Karakteristika ved New Yorker indretning

Farver, der understøttes af denne stil

Selv om der ikke er nogen regel om, hvilke farver der kan bruges, og hvilke farver der ikke kan, er favoritterne grønne, blå, fuchsiaer, sennepsgule, orange og lilla. Det skal bemærkes, at det smukkeste ved denne stil er, at du har fuldstændig frihed til at vælge de farver, du bedst kan lide.

“Farveblok” er en stil, der genfinder sig selv

Vi mener, at denne indretningsstil er så attraktiv, fordi den tilpasser sig alle smagsvarianter og giver alsidighed. Store og små rum, med meget eller lidt naturligt lys, på vægge eller møbler… kort sagt, der er ingen undskyldninger for ikke at prøve det.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Heller, E. (2004). Psicología del color.
  • García, J. F. C. (2017). Psicología del color aplicada a los cursos virtuales para mejorar el nivel de aprendizaje en los estudiantes. grafica5(9), 51-56.
  • Carrascal, B. L. V., Angarita, H. L. P., & Hernández, C. C. (2020). La Psicología del color en el diseño. Revista CONVICCIONES7(14).
  • Muñoz, A. V. (2013). Principios de color y holopintura. Editorial club universitario.
  • Gibbs, J. (2009). Diseño de interiores.
  • Ching, F. D., & Binggeli, C. (2015). Diseño de interiores: un manual. Gustavo Gili.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.