7 tips til at indrette en stue med mørke møbler

Fanger mørke møbler dit blik? I denne artikel fortæller vi dig, hvordan du kan indrette en stue med mørke møbler, og hvordan du får mest muligt ud af dem.
7 tips til at indrette en stue med mørke møbler

Sidste ændring: 26 august, 2022

Når man indretter en stue med mørke møbler, skal man være meget opmærksom. Anvendelsen af disse nuancer er noget aktuelt og moderne, da det bidrager med en følelse af elegance.

Selv om møbler i mørke farver er elementer, der kan give personlighed og karakter til rummene, skal vi vide, hvordan vi skal supplere denne indretning for at opnå den perfekte balance, så stedet ikke ser overfyldt ud. Mens butikken kan give os nogle forslag, eller vi allerede har nogle idéer, er her nogle anbefalinger.

Karakteristika og fordele ved mørke møbler

Mørke møbler er relateret til klassiske og nøgterne eller minimalistiske og elegante miljøer. Denne tendens har dog ændret sig, og vi kan skabe varme og afslappede rum med mørke farver, ikke nødvendigvis minimalistiske.

Det er dog sandt, at mørke møbler har en tendens til at bringe elegance. Faktisk er de et af nøgleaspekterne i indretningen i nordisk stil.

En af de vigtigste fordele ved møbler i mørke farver er, at de ikke let bliver plettet. Derfor er de ideelle til hjem, hvor der er kæledyr eller små børn. Men hvis kæledyrene har lys pels, vil fældning være mere synligt .

En anden fordel er, at de holder bedre over tid, fordi de ud over ikke at blive plettet, er sofistikerede. Det er nemt at skabe kontraster, så de undgår den flade effekt. Alligevel har mørke stofsofaer en tendens til at miste deres farve, hvis de udsættes for stærke lyskilder, ifølge en spansk guide til brug og vedligeholdelse af møbler.

De bedste tips til at indrette en stue med mørke møbler

Vær ikke bange for at inkludere et mørkt møbel i indretningen. Nøglen til et fremragende resultat er, at det ikke fylder en stor procentdel i forhold til resten af møblerne.

Eksempel på indretning med mørke møbler

Sorte møbler giver elegance til rummene. Det er let at skabe kontrast med dem.

1. Udnyt store stuer

Mørke møbler ser godt ud i store og lyse rum. Hvis vi vælger dem til små stuer, får de dem til at se endnu mindre ud. Især hvis der er dårlig belysning.

Når man skal sætte et mørkt møbel i en lille stue, er det tilrådeligt, at det ikke er et særlig stort møbel. Belysning vil spille en relevant rolle.

2. Kom lyse farver på væggene

Mørke møbler passer meget godt sammen med lyse farver, både på væggene og i de andre elementer, der udgør indretningen. Når du har hvide eller elfenbensfarvede vægge, vil mørke møbler give en fremragende kontrast.

Mørkt træ, som f.eks. eg og valnød, er en afbalanceret kombination med lyse vægge.

Men hvis du har et område i dit hus med en væg med et strejf af stærke farver, som f.eks. lyserød, grøn, blå eller gul, kan mørke møbler også skabe kontrast. Især hvis de er blå eller mørkegrønne.

Vi tror, at du måske også vil nyde at læse denne artikel: 6 almindelige fejl, der skal undgås, når du indretter køkkenet

3. Vælg et lyst gulv

Hvis vi ønsker at have laminatgulve og samtidig mørke møbler, er det bedst at vælge et gulv med lyse nuancer. Det er dog også vigtigt at vælge dem inden for samme område af kolde eller varme farver.

I denne forstand er det muligt at have for eksempel lysegrå gulve og sorte møbler. Eller trægulve i en farve, der minder om hpnning, og mørkebrune møbler.

På lyse klinkegulve kan mørke møbler skabe en interessant kontrast. Du bør dog vælge nuancerne i overensstemmelse med den stil, du går efter. Hvis du har en vintage- eller kitschstil, kan du bruge marineblå farver. Hvis det derimod er en nordisk stil, bør du vælge grønne, blå eller grå farver.

I den industrielle stil fungerer mørke møbler med metalliske detaljer meget godt.

4. Forsøm ikke belysningen, når du indretter med mørke møbler

Det ideelle er at have en fremragende belysning, der giver rummelighed og varme. I den forstand er det praktisk at have mørke møbler i stuer, der har rigeligt med naturligt lys.

Når du beslutter dig for lamper, er det praktisk med lamper med varme nuancer. Hvis du har skærme, skal du sørge for, at de er lette.

5. Udnyt de dekorative elementer til at give liv

Hvis du ikke ønsker at indrette en stue med mørke møbler og få en kedelig og trist effekt, er det bedst at vælge en indretning, der giver liv til rummet. Brug dekorative elementer, der giver varme og lys med lyse farver.

Spejle kan være nyttige.

På den anden side bringer planter altid balance og liv, der kan supplere indretningen i stuen. De er ideelle til at opnå en atmosfære præget af afslapning og ro. De virker til at nedtone virkningen af mørke møbler og harmonisere rummet.

6. Persienner og gardiner skal give kontrast

Uanset hvilket valg du træffer med hensyn til tekstur, design eller størrelse, når du vælger gardiner, skal du hælde mod lyse farver, hvid eller elfenben, som giver mulighed for et godt naturligt lysindfald.

Lyse gardiner blæser i vinden

Gardinerne skal efterlade et godt lysindfald for at fremme belysningen af mørke møbler.

7. Køb passende puder til din mørke sofa

Noget, der er meget vigtigt, når du har en mørk sofa i stuen, er at vælge puder eller tæpper, der passer godt til den. Pas på monotoni-effekten.

Der findes et uendeligt udvalg af stof og teksturer, som du kan vælge alt efter den stil, du ønsker at opnå. Som i de andre aspekter, vi har påpeget, er det vigtigste at skabe kontraster.

Kan du lide denne artikel? Du vil måske også gerne læse: 8 almindelige indretningsfejl

Vov at eksperimentere, når du indretter din stue med mørke møbler

Nu hvor du kender flere tips til at indrette en stue med mørke møbler, vil du sikkert have lyst til at købe mørke møbler til dit hjem. Selv om det nogle gange kan virke som sparsomme, ensfarvede møbler, skal du huske på, at der er muligheder ud over sort. Faktisk er mange antikke vintage-møbler komplekse og dristige.

Husk, at ud over at følge grundlæggende retningslinjer og principper for indretning er personlig smag og stil vigtig. Vov at eksperimentere og prøve forskellige ting af. Hvis du føler, at du ikke har meget kreativitet, må du ikke tøve med at tjekke sociale medier eller magasiner for at få inspiration.

Det kan interessere dig ...
7 tips til at indrette med Feng Shui på terrassen
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
7 tips til at indrette med Feng Shui på terrassen

Ønsker du at skabe harmonisering af dine udendørs områder? Få tips til at indrette med Feng Shui på terrassen her!


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.