Feng Shui-bold: Hvad er det, og hvordan kan du integrere det i din indretning?

En Feng Shui-bold menes at tiltrække positiv energi og hjælpe med at skabe harmoniske omgivelser. Lær, hvordan du bruger den i denne artikel.
Feng Shui-bold: Hvad er det, og hvordan kan du integrere det i din indretning?

Sidste ændring: 23 april, 2023

Bevidsthed og harmoni i rummet er de grundlæggende principper i Feng Shui. Denne kinesiske filosofi fanger opmærksomheden hos dem, der søger alternativer til at afværge tunge eller negativt følende energier. En af de måder, de kan gøre dette på, er ved at bruge en Feng Shui-bold.

Inden for arkitektur og dekoration er taoistiske forslag meget attraktive med hensyn til fordelingen og orienteringen af visse elementer, der bidrager til at sprede positiv energi i et rum.

Hvordan opnår man dette? Som det fremgår af en artikel fra magasinet Ideas y Tendencias Interiores, afhænger denne tro af en usynlig energi kaldet “chi”, som går gennem rum og mennesker og aktiverer ro og en følelse af velvære. Feng Shui-bolde er en fantastisk ressource til dette formål. Lad os se nærmere på det.

Hvad er en Feng Shui-bold?

Feng shui-bolde eller facetterede bolde er bolde lavet med slebne krystaller, der reflekterer lys, som menes at rense negativ energi. De kan placeres på vigtige områder, hvor den tungeste belastning af tung energi har en tendens til at være koncentreret.

De er normalt lavet af 30 % bly, der anses for at være en ideel komponent til aktivering af energi. Størrelsen varierer fra 40 millimeter til 50 millimeter. Essensen af disse bolde svarer til principperne i den gamle kinesiske Feng Shui-kunst, der er baseret på at leve i harmoni med strømmen af synlige og immaterielle energier.

I det særlige tilfælde af disse bolde menes de at opløse alt, hvad der blokerer for harmonien i et rum, og opretholde en sund energibalance. Dette skyldes den kantede udformning, som er ideel til at fordele den funklende belysning.

Feng Shui-bolde skiller sig også ud ved deres iøjnefaldende udseende.

Eksempel på en Feng Shui-bold

Hvad skal man være opmærksom på, hvis man ønsker at bruge en Feng Shui-bold derhjemme?

Teorier, der nævnes i bøger, forklarer, at Feng Shui er “væsenets indre udsmykning, der afspejles i udsmykningen af dets omgivelser”. På baggrund af dette kan brugen af facetterede kugler forstås som installation af et dekorativt værktøj, der kanaliserer sunde følelser.

For at integrere dem i udsmykningen af huset, og så de opfylder deres formål, er det vigtigt at huske på et par ting:

  • Det er vigtigt at tage hensyn til nogle få ting: Tråden i bolden skal være rød.
  • Feng Shui-bolde må ikke røre vægge eller gulve.
  • Det er bedst at placere dem i et hjørne.
  • Brug kun maksimalt 4 bolde på samme etage.
  • For at hænge dem fra loftet skal du altid respektere en højde, der er et multiplum af 9 centimeter. Dette er et tal, som Feng Shui forbinder med overflod, sundhed, succes og et langt liv.

Boldene er mere effektive, hvis du bruger dem sammen med andre feng shui-amuletter og med aromaterapi. Det er også vigtigt, at både ressourcen og opstillingsrummet altid er rene, da snavs og rod modvirker boldens egenskaber og dens fordele.

Vi tror, at du måske også vil nyde at læse denne artikel: 7 tips til at indrette med Feng Shui på terrassen

Rum, du kan indrette med en Feng Shui-bold

Selv om du placerer Feng Shui-bolden i et hjørne eller i et stort rum, er det vigtigt at angive et punkt, hvor lyset passerer igennem. Alle dele af hjemmet kan byde disse bolde velkommen. De er effektive i overfyldte områder såvel som i ensomme afdelinger.

Indgangspartier

Når du åbner husets dør, giver du adgang til enhver form for energi, så det er en god idé at have en bold med facetter, der omdanner det dårlige til harmoni og fordeler det, så der bliver plads til god energi.

Din arbejds- eller studieplads

Et område, der kræver ro og fokus, er arbejds- eller studiepladsen. Hvis du hænger bolden på bordet eller på skrivebordslampen, skal du altid forsøge at sætte den højt. Dette afspejler den gavnlige belysning, så de udestående opgaver flyder, og dagen bliver produktiv.

Pladsen mellem rum

Ifølge filosofien smelter grænserne mellem rummene energierne sammen. Den kinesiske filosofi foreslår dog en løsning: Hæng disse bolde op på præcis de steder, hvor adskillelsen af rummene sker, for at neutralisere vibrationerne og sprede dem på en bedre måde.

Gangarealer

Gangarealerne klassificeres som gode steder at dekorere med Feng Shui-bolde, da de markerer vejen til andre rum, hvilket er gavnligt for at formidle et behageligt miljø.

Vinduer

Dette er stedet par excellence til at hænge de facetterede kugler op. Især hvis det lys, der kommer ind, er naturligt. Flyt dem væk fra glasset og væggen. Centrér dem, så solens stråler spreder den regnbueeffekt, der kommer ud af bolden.

Denne projektion er et tegn på energispredning, samtidig med at den giver et æstetisk og subtilt præg med farver.

Sollys gennem åbent vindue

Kan du lide denne artikel? Du vil måske også gerne læse: Elefanter i indretning: Hvad er deres betydning?

Hjørner

Ifølge Feng Shui-principperne har hjørner uden møbler eller hjørner, der ikke tages hensyn til under indretningen, en tendens til at akkumulere dårlig energi. Du kan afhjælpe dette ved at hænge en Feng Shui-bold op.

Sådan vælger du det rigtige sted at placere en Feng Shui-bold

Du kan have flere af disse bolde i hele huset. Men hvis du kun har én eller meget få, skal du sørge for at analysere, hvor den vil være mest effektiv til at projicere lys.

Når du vælger stedet for bolden, er det tilrådeligt at tage hensyn til, om der kan være en afbrydelse i energiharmonien på det pågældende sted, om det er et rum, hvor der hersker negativ energi, eller om der er en god generel cirkulation.

Så vil du tilføje en af disse flimrende, mystiske kugler til indretningen af dit hjem?


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Evraud M, Le Hardy S. Cómo aplicar el feng shui. Claves para el hogar, el jardín, el trabajo, el amor y la amistad. pp. 14. Amat Editorial. 2006. https://books.google.es/books?hl=es&lr=&id=atu_peR9jS8C&oi=fnd&pg=PA11&dq=feng+shui+y+el+%C3%A9xito+laboral&ots=L2HFl-pAgR&sig=X1SrG9RdybSdimO78SmpuHuhBH4#v=onepage&q&f=false
  • Feng Shui: qué es, qué beneficios tiene y cómo aplicarlo en 5 sencillos pasos. Ideas y Tendencias Interiores. España. https://www.revistainteriores.es/tendencias/secretos-orden-feng-shui_40047
  • Roldán CE. Feng Shui para vivir mejor. https://books.google.es/books?hl=es&lr=&id=wAG-CgAAQBAJ&oi=fnd&pg=PT6&dq=feng+shui+y+el+%C3%A9xito+laboral&ots=80uw6ewpxq&sig=ALjRvWZN5Goak9vu_YpO3pVXp8A#v=onepage&q=feng%20shui%20y%20el%20%C3%A9xito%20laboral&f=false

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.