7 tips til at indrette med Feng Shui på terrassen

Den kinesiske filosofi, der arbejder på harmonisering af rummet, omfatter også udendørs områder som f.eks. gårdhaver og terrasser. Få tips til at indrette med Feng Shui på terrassen eller altanen her!
7 tips til at indrette med Feng Shui på terrassen

Skrevet af Jonatan Menguez

Sidste ændring: 26 august, 2022

Ved du, hvordan man kan indrette med Feng Shui på terrassen? Selv om denne filosofi normalt implementeres for at give harmoni til husets indre rum, kan den også bruges på andre områder. Dens mål forbliver det samme: En korrekt indretning og fordeling af elementerne for at fremme strømmen af energi.

I tilfælde af udendørs områder skal vi tage hensyn til, at de er i kontakt med naturen og det fri. Derfor er det ikke kun nødvendigt at være opmærksom på de fem naturelementer og placeringen af genstande i henhold til kardinalpunkterne, men også på farver, belysning og plantetyper.

7 tips til at indrette med Feng Shui på terrassen

Feng shui, hvis betydning henviser til “vind og vand”, bygger sit filosofiske system på en harmonisk og afbalanceret udnyttelse af rummet. For at fremme den energimæssige strøm søger den at påvirke mennesker positivt.

For at gøre dette bruger den en række strategier og råd, der er knyttet til orden, tilstedeværelsen af naturlige elementer og indretningen. Det er muligt at indrette en terrasse i overensstemmelse med Feng Shui-principperne med nogle specifikke anbefalinger.

1. Medtag planter

Tilstedeværelsen af planter repræsenterer en forbindelse med naturen, et grundlæggende aspekt af Feng Shui. I åbne rum som haver og terrasser anbefales det at inkludere varieret vegetation. For eksempel er vinstokke, buske og blomster alle gode muligheder.

I det særlige tilfælde af terrassen foreslår Feng Shui-indretning arter som pengeplanten eller frugttræer. Desuden bidrager inddragelse af lyse farver til overførsel af positive følelser.

Det er også vigtigt at sørge for god vandafledning og optimal pleje af dine planter. Tør vegetation er et af de mest negative elementer i henhold til det kinesiske filosofiske system.

Kvinde passer en plante som en del af indretning med Feng Shui på terrassen

Planter fremmer energistrømmen og bidrager til at rense luften. Derfor er de et element, der ikke bør mangle, når du indretter din terrasse.

2. Lyse farver er bedst ifølge Feng Shui på terrassen

Et andet aspekt, der skal overvejes, er valget af de farver, der er til stede i omgivelserne. Feng Shui-principper for indretning af terrassen foreslår at inkludere lyse farver, såsom blå, orange eller gul. Pastelfarver kan også anvendes.

Derimod bør mørke farver undgås. Som det fremgår af trossystemet, er sort eller brun tilbøjelige til at generere negative miljøer.

3. Feng Shui på terrassen: Orienteringen

Indretning af et rum til at modtage en større mængde naturligt lys er en anden Feng Shui anbefaling for områder som terrassen.

Da dette er et udendørs område, er det vigtigt at udnytte placeringen, så den er orienteret mod de mest oplyste dele. På den anden side bør det også være beskyttet mod vinden.

4. Tag hensyn til de 5 elementer og deres balance

Både i hjemmets lukkede og åbne rum bør du kende elementernes betydning i henhold til Feng Shui-filosofien.

Det tyder på, at en god balance mellem træ, vand, jord, metal og ild har indflydelse på den måde, hvorpå energierne manifesterer sig. Derfor bør alle disse elementer være til stede, så de harmoniserer rummet.

  • Træ: Hvis du har et stort udendørsareal, kan dette materiale være til stede i et bord, stole eller andre møbler samt i træer. Dens tilstedeværelse er meget vigtig, da det er forbundet med varme og forårsenergi.
  • Vand: Et af de transcendentale principper i det filosofiske system angiver, at vand er forbundet med den bevægelse og de forandringer, der sker i livet. Derfor er det tilrådeligt at have et springvand, en pool eller en pyntegenstand, der indeholder dette vigtige element.
  • Jord: Haver eller terrasser har normalt planter, så tilstedeværelsen af jord er lettere i dette tilfælde. Dette element er forbundet med den stabile energi i det jordiske center.
  • Metal: Ifølge Feng Shui er dette materiale relateret til disciplin og opnåelse af vores mål. På terrassen er det muligt at inkludere det ved hjælp af bordpynt eller hængende dekorationselementer som klokkespil.
  • Ild: Dette er et af de grundlæggende elementer til at overføre styrke og vigør. Det er muligt at præsentere det med stearinlys eller fakler, men hvis pladsen ikke er egnet, kan du også bruge pyramideformede eller trekantede genstande.

Vi tror, at du måske også vil nyde at læse denne artikel: At sove med planter i soveværelset: Stjæler de vores ilt?

5. Energistrøm

Ud over tilstedeværelsen af Feng Shui-elementer til terrassen er det vigtigt at sørge for indretning, der fremmer sund energicirkulation. Ifølge det kinesiske system er det ikke en god idé at fylde rummene med genstande eller møbler, der udgør hindringer for energiens passage.

Tværtimod anbefales det at vælge nyttige ting, som giver velvære til dens beboere. Desuden bør organiseringen af genstande være ujævn, så den korte og direkte transit af energi kan prioriteres.

Generelt fraråder Feng Shui elementer med rette vinkler eller skarpe kanter. For at erstatte dem er det bedst at vælge buede former for at blødgøre rummet.

6. Feng Shui på terrassen: Vær opmærksom på belysning

Selv om det er udendørs, er lyset et andet aspekt, der skal tages i betragtning, når du søger en harmonisk atmosfære på terrassen. Det er nødvendigt at sikre, at sollyset er afbalanceret – det vil sige, at det er til stede, men uden at være for meget.

Derudover er det nødvendigt at undgå rum, der konstant producerer skygge, hvortil genstande som lamper, reflektorer eller stearinlys kan hjælpe. Små, varme lyspunkter fremmer afslapning og hvile.

Altan med hyggelig indretning og blomster

Belysningen på terrassen kan suppleres med lamper, fakler eller stearinlys. Det er vigtigt ikke at forsømme dette aspekt.

7. Slyngplanter og bunddækkeplanter

Med udendørs indretningselementer er det muligt at skabe en varm og naturlig atmosfære på terrassen. Til dette formål kan en række klatreplanter bruges.

På denne måde kan en hel væg – eller endda et tag – dækkes helt af slyngplanter, der giver skygge og friskhed til rummet.

Kan du lide denne artikel? Du vil måske også gerne læse: Sådan indrettes en gårdhave i andalusisk stil

Vigtigheden af vedligeholdelse, når det kommer til at indrette med Feng Shui på terrassen

Et alternativ til at blødgøre atmosfæren er tilstedeværelsen af tekstiler, både på gulvet og på møblerne. Puder og tæpper favoriserer indretning med Feng Shui på terrassen og giver større komfort uden at generere forhindringer på vejen.

Som det sidste er det vigtigt at huske, at det kinesiske filosofiske system lægger særlig vægt på at eliminere de elementer, der symboliserer mangel på liv. For eksempel er det vigtigt at udskifte enheder, der ikke længere fungerer, eller tørre planter. Derfor er det vigtigt, at man løbende vedligeholder rummet og straks udskifter alt, der er dødt eller ødelagt.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Yap, Jeffrey Boon Hui, and Kah Chuan Lum. “Feng Shui Principles and the Malaysian Housing Market: What Matters in Property Selection and Pricing?” Property Management 38.5 (2020): 643–664. Disponible en: https://doi.org/10.1108/PM-01-2020-0001
  • Rossbach, S. “Feng shui explores relationship between design and health–ancient Chinese art of placement.” California hospitals vol. 5,2 (1991): 29-31. Disponible en: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/10109404/

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.