5 måder at rense energien på i hjemmet

Rensning af energien i hjemmet kan hjælpe os med at opnå en bedre mental og følelsesmæssig balance. Planter og røgelse er ideelle til at fjerne dårlige energier fra vores hjem.
5 måder at rense energien på i hjemmet

Sidste ændring: 22 december, 2022

At rense energien i hjemmet kan føles meget nødvendig på tidspunkter, hvor vi føler, at miljøet er “tungt”, eller når tingene ikke synes at flyde, som de burde.

Der er flere måder at gøre dette på: Ved hjælp af dufte, planter og ved at åbne vinduer og døre for at forny den luft, der er ladet med negativitet, og give adgang til bedre vibrationer.

En af de mest populære metoder i dag er den, som Marie Kondo har foreslået. Der er dog mange andre til at rense energien i hjemmet. Alle kan frit vælge den metode, der passer dem bedst.

Marie Kondo mener, at man ved at gøre rent og rydde op i hjemmet “rydder op i sit liv”, hvilket kan udmønte sig i større velvære.

Hvornår og hvorfor vil man rense energien derhjemme?

Der er tidspunkter i livet, hvor det ser ud til, at alt er negativt. Intet synes at gå, som det skal, der opstår vanskeligheder overalt, og det skaber en følelse af generelt ubehag. Ifølge den gængse opfattelse kan dette overvindes ved at rense energien i hjemmet.

Dette kan være nyttigt på mange tidspunkter, da det kan hjælpe dig med at omorganisere dine omgivelser og dermed få et meget mere behageligt og komfortabelt rum at bo i.

Du kan naturligvis rense energien, når du føler behov for det. Der er dog visse elementer, der tyder på, at det ikke bør vente.

Her er nogle af dem:

 • Du har ikke lyst til at tage hjem.
 • Når du er hjemme, generer alting dig eller gør dig utilpas.
 • Der er intet sted, hvor du føler dig tryg, rolig eller fredelig.
 • Når du går i seng, sover du ikke godt.
 • Ting bliver ødelagt uden nogen åbenlys grund.
 • Der er permanente konflikter mellem de mennesker, der bor sammen med dig.

Hvordan man kan rense energien derhjemme

At gøre rent i sit hjem og kassere det, der ikke har været brugt i mere end et år, det, der er gået i stykker og ikke er blevet repareret, og det, der ikke er nødvendigt, er en måde at frigøre plads og på en måde få det bedre på.

Ifølge den populære tro (som ofte har et eklektisk grundlag i en blanding af både vestlige og østlige idéer) er det at udføre et rengøringsritual en form for katarsis , der kan føre til en følelse af ro.

Hvordan kan man nu rense energien derhjemme? Der findes ikke en enkelt metode, som vi tidligere har nævnt. Med dette i baghovedet vil vi fortælle dig om nogle af de mest populære muligheder.

1. Vand og klar eddike

Eddike kan bruges til at rense energien

Klar eddike har egenskaber, der hjælper med at fjerne farvepletter på næsten alle overflader.

Man mener, at man ved at rengøre huset med klar eddike (i alle hjørner og kroge) kan fjerne negative energier. Det anbefales generelt at fokusere på de mest svært tilgængelige hjørner for at opnå de bedste resultater.

For at gøre dette skal du blot vaske gulvet som sædvanligt og derefter vaske det med en blanding af klar eddike og vand.

2. Afbrænding af røgelse for at rense energien

At tage en røgelsespind, tænde den og gå rundt med den i huset (i alle hjørner og kroge) er en anden meget populær metode til at rense energien.

Der er også folk, der laver et ritual med at brænde salvie for at slippe af med dårlige vibrationer og fremme harmoni og fred i hjemmet.

Vi tror også, at du måske vil nyde at læse denne artikel: Chakraer: De 7 energicentre

3. Planter til at forbedre energien i hjemmet

Stueplanter

Ifølge den populære overbevisning kan det hjælpe med at rense energien at placere visse planter i hjemmet (såsom rosmarin og palo santo).

Rue, som er berømt for at rense auraen og hjælpe med at afslutte “en dårlig stime”, er også en af de mest anbefalede. I dette tilfælde er det tilrådeligt at have to rue-planter og placere dem i modsatte ender af huset. Ifølge troen skal en kvindelig rue stå på højre side og en mandlig rue på venstre side.

4. Ildelementer til at rense energien i dit hjem

Ild er et af de mest anvendte elementer på det spirituelle område takket være den rensende evne, der tilskrives det. Derfor er det at tænde aromatiske stearinlys en anden af de mest almindelige metoder til at rense energien.

 • Hvis det er muligt, er det bedst at bruge håndlavede stearinlys, der er lavet med naturlige ingredienser.
 • Det er også vigtigt at huske, at hver farve er forbundet med forskellige fordele.
 • Faktisk er det blevet sagt, at du bør tørre absorberende bomuld med lidt olivenolie på stearinlyset for at neutralisere og rense det før eller efter hver brug.

5. Åbn vinduer og døre

Kvinde lufter ud for at rense energien i hjemmet

At åbne vinduer og døre kan få dit hjem til at føles renere og mere opfrisket.

Dette er en anden meget enkel metode til at rense energien. Den anses for at være meget effektiv. Det eneste, du skal gøre, er blot at åbne vinduerne for at ventilere hjemmet godt og lade lys og luft cirkulere frit.

Ideelt set bør du åbne døre og vinduer hver dag, så du lader frisk luft komme ind. Dette kan hjælpe dig med at få det bedre.

Er du klar til at rense energien i hjemmet?

Hvis du har lyst til at foretage en ændring i dit hjem og forny den luft, du indånder, og den energi, der omgiver dig, kan du overveje de forslag, vi har diskuteret her. Du behøver dog ikke følge dem alle til punkt og prikke – de er trods alt baseret på populære overbevisninger!

Som vi nævnte i begyndelsen, kan rengøring, flytning af møbler, kassering af det, du ikke længere bruger eller kan lide, og en opdatering af tingene hjælpe dig til at føle dig meget mere veltilpas, og det er noget, der kan bidrage til dit velbefindende.

Det kan interessere dig ...
Fire yogastillinger der giver dig energi
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Fire yogastillinger der giver dig energi

Dyrk yoga for at opnå harmoni mellem krop og sind og foretage positive forandringer i dit liv. Disse fire stillinger giver dig energi.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Arroyo Tejera M. (2001). Sonoterapia. Revista Interuniversitaria de Formación del Profesorado, 42, 33-48.
 • De Carli, J. (2009). Reiki. Manual del terapeuta profesional. Madrid: EDAF.
 • Figueroa C, Gustavo. (2014). Freud, Breuer y Aristóteles: catarsis y el descubrimiento del Edipo. Revista chilena de neuro-psiquiatría, 52(4), 264-273. https://dx.doi.org/10.4067/S0717-92272014000400004.
 • Lenz, M. (2006). Sepa cómo limpiar su casa de energía negativa. Buenos Aires: Ziel.
 • Mora, E.V. (2015). Recodificación Cósmica: La nueva medicina energética. Madrid: EDAF.

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.