Fenistil: Middel mod stik, forbrændinger og nældefeber

Fenistil gel er meget effektivt til bekæmpelse af insektbid og andre hudproblemer. Det lindrer hurtigt kløe og hævelse på grund af dets antihistamine egenskaber.
Fenistil: Middel mod stik, forbrændinger og nældefeber
Sergio Alonso Castrillejo

Bedømt og godkendt af Farmaceut Sergio Alonso Castrillejo.

Sidste ændring: 22 december, 2022

Hudpleje er vigtigt året rundt. Det er dog især vigtigt på solrige og varme dage at beskytte din hud mod insektbid, solskoldning og allergiske reaktioner. Fenistil er en fantastisk lokalbehandlende medicin til alle disse tilstande.

Fenistil er et varemærke indenfor lokalbehandlende gel. Den aktive ingrediens i denne gel er dimetindenmaleat. Denne komponent hører til gruppen antihistaminer og bruges til behandling af kløe, der er forbundet med allergiske reaktioner, overfladiske forbrændinger og insektbid.

Denne artikel undersøger denne medicin, og hvordan den fungerer.

Hvordan fungerer Fenistil?

Fenistil er en lokalbehandlende gel, der bruges til at lindre kløe forårsaget af irriteret hud. Det har lokalbedøvende egenskaber, der beroliger kløe forårsaget af allergi, insektbid eller forbrændinger.

Voksne og børn over et år kan bruge Fenistil. Derfor er det den perfekte medicin at have til rådighed til enhver udendørsaktivitet eller ferie.

Kontraindikationer

Nogle mennesker er imidlertid allergiske over for dimetindenmaleat eller andre ingredienser, der findes i gelen. Sørg derfor for at tjekke ingredienslisten og brug den ikke på nogen, der er allergisk over for nogen af ​​ingredienserne i gelen.

Læs også: 8 naturlige midler til sæsonbestemte allergier

Enhver, der er allergisk, kan gå i anafylaktisk chok, som kan være livstruende. Du bør også undgå langvarig eksponering for solen på et behandlet område og det bør ikke bruges på noget område af huden, der har åbne sår.

Kvinder, der er gravide eller ammer, skal kontakte en farmaceut eller læge, før de bruger Fenistil.

I det følgende vil vi forklare følgende aspekter af Fenistil i denne artikel:

Men før vi kan komme nærmere ind på hvert af disse punkter, skal vi først forstå histamin, som er et stof, der findes i vores kroppe, der er direkte relateret til denne medicin.

Myggestik kan lindres med Fenistil

Hvad er histamin?

Cellerne i kroppen syntetiserer histaminmolekylet. Det hører til gruppen af ​​biogene aminer. Disse er molekyler genereret af biologiske midler.

En biokemisk reaktion ved navn dekarboxylering producerer dem. Denne reaktion finder sted i et molekyle ved navn histidin på grund af enzymet L-histidin decarboxylase.

Derudover producerer bakterier i vores tarmflora og i mad, som vi spiser, dette enzym. Derfor er de i stand til at syntetisere histidin.

Generelt er histamin involveret i de lokale reaktioner i immunsystemet. Derudover hjælper det med regulering af normal gastrisk funktion og neuro-transmission system i centralnervesystemet.

Læs også: Bekæmp allergi med disse 7 naturlige antihistaminer

I det væsentlige inkluderer histamins funktioner:

  • Allergier: Histamin griber ind i øjeblikkelige overfølsomhedsreaktioner og allergiske reaktioner. Derfor påvirker det direkte både den humorale og den cellulære immunrespons. Derudover fungerer det som den primære mægler for øjeblikkelige overfølsomhedsreaktioner.
  • Neurotransmitter: Histamin kan fungere som en neuromodulator, ved at modulere eller regulere respons på andre neurotransmittorer.
  • Kardiovaskulær regulering: Dette stof er en vasodilator på grund af dets interaktion mellem H1- og H2-receptorerne, der er fordelt i alle resistensarterier og i næsten alle vaskulære systemer. Denne funktion er meget vigtig for at forstå effektiviteten af ​​Fenistil.
  • Extravaskulær glat muskulatur: Det producerer sammentrækninger af de glatte muskler.
  • Mavesaft: Dette molekyle hjælper med at fremme sekretion af mavesaft og udløser rigelig udskillelse af syre i parietalcellerne.

Hvordan fungerer Fenistil?

Dimetindene maleat, den aktive ingrediens i Fenistil, virker ved at interagere omvendt med H1-receptorer af histamin. Ved at blokere bindingen af ​​histamin til H1-receptorer reduceres den vaskulære hyperpermeabilitet forbundet med øjeblikkelige overfølsomhedsreaktioner.

Ved lave koncentrationer stimulerer det histamin-methyltransferase, der deaktiverer histamin. Derudover har dimetindenmaleat også anæstetiske egenskaber, når det påføres lokalt.

Kvinde kommer Fenistil på sin hånd

Farmakokinetik og bivirkninger

Fenistilgel trænger hurtigt ind i huden og frigiver dens antihistamine egenskaber inden for få minutter. Derefter når effekten sit maksimum efter 1-4 timer. Efter påføring er absorptionen af ​​dimethindenmaleat ca. 10% af den påførte dosis.

Der kan forekomme bivirkninger fra dette lægemiddel. De er dog normalt meget milde og forekommer kun på det område, hvor medicinen blev anvendt.

Når det er sagt, inkluderer nogle bivirkninger:

  • Tør hud.
  • Brændende fornemmelse af huden.
  • Allergisk dermatitis.

Har du nogensinde hørt om denne lokalbehandlende medicin? Hvis du har spørgsmål eller bekymringer, skal du spørge en farmaceut eller læge.

Husk, at du skal bruge det med forsigtighed for at undgå bivirkninger.

Det kan interessere dig ...
Typer af allergitest: Procedurer
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Typer af allergitest: Procedurer

De forskellige typer af allergitest er kort sagt medicinske tests, som inkluderer et sæt at procedurer, der identificerer allergier eller overfølso...


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.