Fire slags motion under graviditet

Medmindre du har sundhedsmæssige problemer, eller din graviditet har komplikationer, er fysisk træning under graviditeten stærkt anbefalet.
Fire slags motion under graviditet

Sidste ændring: 26 august, 2022

Hvis du er gravid, er det naturligvis vigtigt at huske på, at dit liv og krop vil ændre sig og som følge også din livsstil. Derfor er et af de mange spørgsmål, gravide kvinder har: Kan jeg dyrke motion under graviditet?

Heldigvis er svaret let: Selvfølgelig kan du det!

Dog  anbefales ikke alle typer motion under hele graviditeten. Det hele afhænger af din form forud for det, og om du har sundhedsmæssige problemer, eller hvis graviditetsrelaterede komplikationer opstår.

I denne artikel giver vi dig nogle korte retningslinjer.

Motion under graviditet

Gravid kvinde i pool

Regelmæssig motion anbefales stærkt under graviditet. Faktisk hjælper det dig med at holde dig i form, og du vil føle dig meget bedre tilpas på grund af det.

Faktisk anbefaler American College of Obstetrics and Gynecology, at gravide kvinder bør motionere regelmæssigt i cirka 30 minutter om dagen, alle ugens dage.

Dog er motion ikke en god idé, når der er komplikationer. Kontraindikationen er således kort og logisk: undgå at overdrive det.

Læs også: Højt blodtryk hos gravide: Symptomer og behandling

Men hvis du dyrkede motion før graviditeten, kan du fortsætte med at gøre det med måde. Faktisk anbefales aerob træning under graviditet.

Af denne grund er vores råd til dig at træne under opsyn af en fysisk træningsspecialist, der er bekendt med din tilstand.

Under alle omstændigheder skal du altid konsultere din fødselslæge eller jordemoder, inden du starter et nyt fysisk aktivitetsregime under hele graviditeten.

Fordelene ved motion under graviditet

Ud over fordelene ved fysisk aktivitet til enhver tid har motion under graviditet andre fordele, som er værd at overveje:

 • Det hjælper dig med at holde dig i form, og det vil forbedre din kropsholdning, som igen vil forbedre dit helbred. Dette er fantastisk, fordi det hjælper dig med at forhindre rygsmerter.
 • Det vil også forbedre din modstandskraft. Dette betyder, at du forhindrer den træthed, der er så typisk under graviditeten.
 • Derudover er der videnskabelig dokumentation for, at gravide kvinder, der træner, har en lavere risiko for svangerskabsdiabetes.
 • Desuden hjælper det dig med at bevare din ideelle vægt under graviditeten, og dette vil gøre det lettere at genvinde din figur efter fødslen.
 • Som det sidste vil motion hjælpe dig med at lindre stress og forbedre dit velvære og lette din fødsel.

Hvilken type motion under graviditet anbefales?

Som nævnt ovenfor anbefaler læger især aerobic med lav effekt. Husk desuden på vigtigheden af ​​at strække ud både før og efter fysisk aktivitet.

1. Gåture

Gravid kvinde går tur som eksempel på motion under graviditet

Gåture er muligvis den mest anbefalede form for motion under graviditet fra begyndelsen af ​​graviditeten til slutningen.

Ud over dets mest kendte fordele letter gåture fødslen og hjælper med at rette problemer, såsom hævelse i dine fødder og ben og/eller forstoppelse. Det giver dig også mulighed for at bevare din optimale vægt uden overanstrengelse. Tøv ikke med at gå hver dag og så meget, som du ønsker.

2. Motion i vand

Personer træner i vand

Dette er en anden form for træning, der varmt anbefales under graviditet. Din opdrift i vandet gør det lettere at træne ved at holde belastningen væk fra dine muskler og led, hvilket reducerer risikoen for skade.

Læs også: Blødning under graviditeten: Årsag og forebyggelse

I denne henseende er vandaerobic og svømning ideelle former for motion under hele din graviditet. De vil fremme stærkere muskler og reducere rygsmerter. Derudover forbedrer de dine kredsløb og vejrtrækningsorganer og dit velbefindende generelt.

3. Yoga

Yoga er en af ​​de bedste former for motion under graviditet

På grund af yogaens afslappende natur kan det hjælpe dig med at slappe af og måske endda rette din kropsholdning. I denne forbindelse hjælper det dig med at reducere eventuelle rygsmerter, du måtte have, samt lindre spændinger og stress.

Alt i alt er dette en stærkt anbefalet form for motion til at forberede fødsel.

Vær dog opmærksom på at konsultere din læge eller jordemoder om yoga. De vil være bekendte med din specifikke situation og kan hjælpe dig med at designe den perfekte rutine til dine behov.

4. Pilates

Kvinde dyrker pilates som eksempel på motion under graviditet

Pilates styrker din kerne, som inkluderer musklerne i dit underliv, ryg og bækkenbund. I denne forbindelse er det en god form for motion at dyrke under hele din graviditet, da det ikke lægger for meget pres på dine led.

Faktisk kan pilates hjælpe dig med at forhindre rygsmerter, opretholde balance, lære at kontrollere din vejrtrækning og slappe af. Som vi allerede har nævnt, fokuserer det også på musklerne i bækkenområdet. Derfor kan du drage endnu mere fordel, hvis du tilføjer et sæt knibe-øvelser.

Det er dog meget vigtigt at få en træner eller specialist, der kan hjælpe dig med at udvikle en bestemt rutine til din specifikke sag.

Konklusion

Afslutningsvis skal du bestemt forblive aktiv under graviditet, medmindre der er en medicinsk hindring for det. Efter at have konsulteret din læge eller gynækolog, kan du udvikle den bedste rutine, der fungerer for dig, og som du vil nyde.

Husk også, at fysisk træning også fremmer din kropslige selvbevidsthed og selvopfattelse. Så i løbet af disse måneders forandring for både dig og din baby, kan motion endda hjælpe med at styrke dit bånd med det nye liv, der vokser inde i dig.

Det kan interessere dig ...
Fire tips til at gøre din baby glad under graviditeten
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Fire tips til at gøre din baby glad under graviditeten

Tro det eller ej, du kan gøre din baby glad under graviditeten. Ved at tale til det og lytte til musik kan du styrke forholdet mellem dig og din li... • M.J. Aguilar Cordero et al. “Actividad física en embarazadas y su influencia en parámetros materno-fetales; revisión sistemática”, Nutr Hosp. 2014;30(4):719-726
  • Danielle Symons Downs et al. “Physical Activity and Pregnancy: Past and Present Evidence and Future Recommendations”, Res Q Exerc Sport. 2012 Dec; 83(4): 485–502.
  • Kelly R. Evenson et al. “Guidelines for Physical Activity during Pregnancy: Comparisons From Around the World”, Am J Lifestyle Med. 2014 March/April; 8(2): 102–121.
  • Gema Sanabria Martínez, Efectos de la actividad física durante el embarazo: resultados maternos y neonatales, Tesis doctoral, Universidad de Castilla la Mancha, s.f. https://ruidera.uclm.es/xmlui/bitstream/handle/10578/9027/TESIS%20Sanabria%20Mart%C3%ADnez.pdf?sequence=1

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.