Fire nøgler til en perfekt nautisk indretning

Nautisk indretning går aldrig ud af stil. Det er afslappende, nostalgisk, venligt og meget indbydende. I denne artikel opdager du fire nøgler til en perfekt nautisk indretning!
Fire nøgler til en perfekt nautisk indretning

Last update: 09 august, 2022

Nautisk indretning bliver mere og mere populær. Når alt kommer til alt, behøver du ikke at tage til stranden for at være omgivet af elementer, der minder dig om havet. Blå og hvide vægge, vaser og puder samt nautisk tilbehør kan få dig til at føle, at du er lige ved vandkanten.

Folk har tendens til at bruge nautisk indretning til deres andet hjem eller feriebolig, især dem, der er tæt på havet. Du kan dog dekorere ethvert hjem med det.

Denne indretningsstil går aldrig af mode. Det er afslappende, nostalgisk, venligt og meget imødekommende. I denne artikel kan du opdage fire nøgler til en perfekt nautisk indretning.

Nøglerne til nautisk indretning

Farverne

Blå og hvide træpaneler illustrerer nautisk indretning

Nautisk indretning er præget af farven blå, hvid og striber. Du kan bruge en hvilken som helst farve af blå, fra lyseblå til indigo. Denne farve transporterer dig til et roligt og fredeligt hav. Du kan også bruge off-white, almindelig hvid eller enhver anden hvid nuance.

Selvom disse farver er kongerne af nautisk indretning, passer andre farver også godt med denne type dekoration. For eksempel kan du bruge ceder, grønt, gråt eller endda et strejf af rødt. Du skal vælge og kombinere disse farver i henhold til dine præferencer og afhængigt af den stil, du ønsker til dit hjem.

Disse farver bør ikke kun være til stede i møbler, tekstiler og dekorativt tilbehør. Væggene er også en grundlæggende del af nautisk indretning. Maling af væggene med disse farver får værelserne til at formidle havets fred, rummelighed og renlighed.

Materialer til nautisk indretning

For at opnå en perfekt nautisk indretning, skal du også være opmærksom på de materialer, du vil bruge. Træ afspejler bedst livet på havet. Derudover er det et hyggeligt materiale, der kan hjælpe dig med at skabe en meget varm atmosfære.

Ideelt set bør et rum med nautisk indretning have trægulve. Du kan dog også bruge træ i loftet, eller endda på væggene ved at placere friser.

Du bør ideelt set gå efter lyse farver til denne dekoration. Det er bedst at male træ med hvid. Træ skal også være til stede i stole, borde og resten af møblerne.

Dekorative genstande

Glasflasker til nautisk indretning

Dekorative elementer, der fremkalder havet, er vigtige. Jo flere dekorative elementer du bruger, jo bedre bliver dit maritime miljø. Du kan finde forskellige tematiske elementer, der giver rum det specielle præg.

Revknuder, bådankre, både, fisk, skaller og søstjerner er gode muligheder. Dette tilbehør hjælper med at transportere enhver person til havet.

Hvad angår møbler, puder, tæpper, duge og servietter … skal du gå efter striber. Naturligvis er de bedste farver blå og hvid. Du kan også gå efter tallerkener med blå og hvidfarvede striber.

Andre dekorative elementer som vaser, stearinlys og lamper hjælper med at vække liv i ethvert rum. I den henseende bør du vælge objekter i samme blå og hvide nuancer eller dem, der indeholder naturlige materialer, der fremkalder havet, såsom skaller elle tovværk.

Hvis du vil give dit hjem et mere sofistikeret præg, kan du blandt andet også tilføje elementer som spionbriller, redningsveste og astrolabier.

Disse objekter skal se lidt slidt ud. Jo mere slidte de ser ud, jo bedre er det faktisk. Du kan købe tilbehør i alle slags antikke butikker og messer, loppemarkeder og forskellige online sider.

Tilskynd naturligt lys

Afslutningsvis er lys et væsentligt tema i nautisk indretning. Et rum, der fremkalder havet, skal være fuld af lys. Når alt kommer til alt, når du tænker på havet, tænker du straks på et solrigt, åbent miljø med meget naturligt lys.

For at skabe det perfekte rum med nautisk indretning bør det have så meget naturligt lys som muligt. Ideelt set bør du lade solen og lyset skinne gennem så meget som muligt. Forsøg altid at have gardinerne trukket fra.

Farven hvid vil også hjælpe dig med at opnå denne effekt.

It might interest you...
Den nye kostpyramide for en sund livsstil
Bedre Livsstil
Read it in Bedre Livsstil
Den nye kostpyramide for en sund livsstil

Nøglen til sundhed ligger i at spise sundt og varieret. Den nye kostpyramide vejleder dig i, hvordan du spiser mest fornuftigt.


Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.