Fjern fodsmerter med enkle retningslinier for fodtøj

En salt-opsuger er en af de bedste kure for problemer med fødderne. Ud over at få dig til at slappe af, beskytter de huden mod udtørring og hård hud.
Fjern fodsmerter med enkle retningslinier for fodtøj

Sidste ændring: 26 august, 2022

Fjern fodsmerter med enkle retningslinier for fodtøj. Dine fødder skal bære din fulde kropsvægt fra det øjeblik, du står ud af sengen.

Du går rundt i huset, du løber, når du har travlt, du går i ubehagelige hæle, og udsætter generelt dine fødder for stress og hektisk dagligt slid.

Som om alt dette ikke var nok, har dine fødder også risiko for sygdomme, infektioner og forskellige typer af lidelser, der kan have en negativ indflydelse på din livskvalitet.

Sandheden er, at de fleste mennesker ikke skænker deres fødder mange tanker, og indtil det øjeblik, hvor du oplever fodsmerter, prøver du måske ikke at passe ordentligt på dem. Dit valg af fodtøj er en af de vigtigste årsager til fodsmerter.

Det er derfor vi i dagens artikel vil dele nogle enkle tips til at lindre og forebygge de forskellige problemer forårsaget af forskellige typer af sko.

Fjern fodsmerter med disse enkle tips

Hvis dine favorit sko er årsag til at du får ømme fødder, bør du nok tjekke de følgende tips, der kan bringe dig lindring.

Prøv at binde dine sko på en anden måde

Nogle gange uden aften at vide det, kan du binde dine sko den forkerte vej, hvilket efterlader dig med trætte og smertende fødderDet er en god idé at undgå at stramme skoene for meget, også ikke lade dem sidde for løst.

Har du prøvet at sætte stropper på dine højhælede?

stiletter

Hvis du er vant til at gå med højhælede sko, men de er ikke så behagelige, som du havde forventet at de var, så kan du overveje at sætte stropper på dem, for at øge din stabilitet og sikkerhed når du går.

Tag pauser

Hvis du bærer stramme sko eller høje hæle og ikke har andet valg end at stå op hele dagen, så prøv at huske at tage pauser for at lade dine fødder slappe af og fremme godt blodomløb.

En idé er at løfte dine fødder i fem minutter for at lade blodet cirkulere bedre.

Prøv at bruge gel-indlæg

SkoIndlæg

Gel-indlæg lægges i skoene, for at minimere den hårde påvirkning af dine fødder, når du har høje hæle. De fås i de fleste butikker, eller i butikker med sko tilbehør.

Beskyt dig selv imod vabler

Den bedste måde at undgå fodsmerter på er ved at forhindre dem. Hvis du har mistanke om, at dine sko vil give dig vabler, er det en god idé at bære en bandage eller anti-blister-sokker for at forhindre dine sko i at gnide mod dine fødder.

Se denne artikel efter “Fjern fodsmerter med enkle retningslinier for fodtøj”:

Sådan plejer du din diabetiske fod derhjemme

Er dine sko for snævre?

sko med lynlaasposer

Dette er et almindeligt problem for sko, der er lavet af stof eller læder. For at løse det lægges an lynlåspose fyldt med vand i skoen, og frys den derefter, for at se om den udvider skoen til et mere behageligt niveau. En anden mulighed er at lægge en ekstra indlægssål i.  Selv om dette øger risikoen for at skoen gnider ubehageligt imod din fod.

Naturlige helbredelsesmetoder til fodsmerter

Hvor ofte og uundgåeligt det end måtte forekomme, findes der nogle naturlige behandlinger til fodsmerter som kan afslappe dine fødder og give dig lindring.

Saltvandsfodbad

Et klassisk fodbad med Epsom-salte eller mineralsalte er stadig en af de bedste måder at lette fodsmerter på og forhindre din hud i at udtørre og blive hård.

Hæld en halv kop salt i en skål med varmt vand og dyp dine fødder i det i 20 minutter.

Se denne artikel efter “Fjern fodsmerter med enkle retningslinier for fodtøj”:

6 fodplejetips der vil give dig perfekte og sunde fødder!

Kamillete-fodbad

Fodbad med Kamille

Kamille  har en antiinflammatorisk og blødgørende effekt, der hurtigt kan lette fodsmerter. Udnyt disse fordele ved at lave en liter kamillete eller to og tag fodbad i 20 minutter.

En anden mulighed er at placere de anvendte teposer direkte på dine fødder, hvor du oplever ømhed.

Ingefærte-fodbad

Ingefær er verdenskendt for sin kraftige smertestillende og antiinflammatoriske egenskaber, som er ideelle til at bekæmpe en række forskellige sygdomme.

Lav en te med frisk ingefær til at lindre ømme fødder på få minutter, mens du slapper af dagen efter.

Læg et stort stykke ingefær i en gryde med kogende vand, og lad det trække i fem til 10 minutter. Bad dine fødder i væsken, når det er afkølet.

Massage

FodMassage

En sidste løsning vi ikke skal undlade at nævne er fodmassage. Hvis du har haft en hektisk dag og føler virkningerne i dine fødder, så tøv ikke med at give dem en massage med lidt olivenolie, mynteolie, eller lavendelolie.

Det kan interessere dig ...
6 naturlige midler mod fodsvamp
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
6 naturlige midler mod fodsvamp

Har du nogensinde lidt af fodsvamp? Lær mere om nogle midler mod fodsvamp.Leder du efter hjælp mod fodsvamp? Læs mere om det her.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Buldt AK, Menz HB. Incorrectly fitted footwear, foot pain and foot disorders: a systematic search and narrative review of the literature. J Foot Ankle Res. 2018;11:43. Published 2018 Jul 28. doi:10.1186/s13047-018-0284-z
  • Hawke F, Burns J. Understanding the nature and mechanism of foot pain. J Foot Ankle Res. 2009;2:1. Published 2009 Jan 14. doi:10.1186/1757-1146-2-1
  • Vasala, P. A. (2012). Ginger. In Handbook of Herbs and Spices: Second Edition (Vol. 1, pp. 319–335). Elsevier Inc. https://doi.org/10.1533/9780857095671.319
  • Kurup, H. V., Clark, C. I. M., & Dega, R. K. (2012, June). Footwear and orthopaedics. Foot and Ankle Surgery. https://doi.org/10.1016/j.fas.2011.03.012

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.