8 simple tricks til at komme af med mavedellerne

Fedt i på maven er noget at det sværeste at fjerne, da det er her, kroppen har tendens til at akkumulere mest fedt.
8 simple tricks til at komme af med mavedellerne
Carlos Fabián Avila

Bedømt og godkendt af læge Carlos Fabián Avila.

Sidste ændring: 22 december, 2022

At reducere mavedellerne er måske en af de største udfordringer, vi står overfor, når det kommer til vægttab. Imens fedt har tendens til at ophobe sig forskellige steder på kroppen, så er fedtet på maven noget af af det sværeste at fjerne, og det kræver en stor indsats og viljestyrke. Selvom kost og motion har en væsentlig betydning for at smide mavedellerne, så er der nogle andre tips, som du bør have i tankerne for at opnå bedre resultater på kortere tid.

Fedt i på maven er noget at det sværeste at fjerne, da det er her, kroppen har tendens til at akkumulere mest fedt. At forsømme sin diæt, at spise for meget eller andre småting kan ødelægge uger eller endda måneder af hårdt arbejde. Derfor skal du være engageret til at holde fast i din kur og følge adskillige vigtige råd for at opnå de ønskede resultater.

Citronvand på en tom mave

Citronvand på tom mave kan reducere mavedellerne.

At drikke vand med citron på en tom mave, er et fremragende måde til at forbrænde fedt og gøre din mave flad. Citron indeholder detoxende egenskaber, som hjælper med at fjerne affaldsprodukter fra kroppen, derudover fremmer det fordøjelsen og fedtforbrændingen. Bland saften fra en citron med et glas varmt vand og tilsæt en knivspids salt. Drik det hver morgen på en tom mave.

Undgå hvide ris

Hvide ris er en forarbejdet fødevare, der øger vægten og fedtet omkring maven. Hvis du vil have en flad mave, prøve at inkludere følgende fødevarer i din kost: hvede såsom fuldkornsbrød, hele korn, quinoa og havregryn.

Quinoa især, da denne fødevare ikke indeholder kolesterol, ikke danner fedt i kroppen, er nem at fordøje og smager fremragende. Det er en ideel fødevare til gravide kvinder, der lider af anæmi, fedme eller cøliaki, da det ikke indeholder gluten.

Undgå sukker

Sukker

At indtage sukker øger fedet omkring kroppen, herindunder maven og taljen. For en at få en flad mave, undgå at spise søde sager, sukkerholdige drikke og fødevarer med et højt indhold af fedt.

Drik mere vand

At drikke vand holder kroppen hydreret, aktiverer stofskiftet og stimulerer fjernelsen af affaldsprodukter fra kroppen. Ideelt bør du drikke 1,5 – 2 liter vand om dagen. Vandet skal indtages løbende igennem dagen. At drikke to liter i en tår vil ikke have de samme fordele og kan faktisk være farligt.

Spis rå hvidløg

Rå hvidløg

Selvom smagen og lugten af rå hvidløg ikke er god nok til, at du har lyst til at spise det hver dag, så er det umagen værd. At spise rå hvidløg hver dag er et godt supplement til din kost og hjælper dig med lettere at forbrænde fedt. Det anbefales at spise 2 til 8 fed rå hvidløg efterfulgt af et glas vand med citron. Denne behandling hjælper med at forbrænde fedt og er også godt for blodcirkulationen.

Spis mere frugt og grøntsager

En god kost til vægttab og en flad mave bør inkludere gode mængder af frugt og grøntsager. Undgå forarbejde fødevarer og vælg kun økologiske produkter. Frugt og grøntsager bør helst spises rå, alene, i en salat eller som naturlige juicer.

Undgå forarbejde fødevarer

Forarbejdede fødevarer

At spise raffinerede og forarbejdede fødevarer gør det umuligt at få en flad mave og forbrænde fedt. For at reducere mavefedt er det meget vigtigt at undgå bland andet forarbejdet kød, raffineret mel og dåsemad, der har et meget højt indhold af kalorier.

Spis flere krydderier og reducer mavedellerne

Det er måske svært at tro, men krydderier er et godt supplement til enhver kostplan og bidrager til vægttab. Populære krydderier som kanel, ingefær og Chayenne peber aktiverer stofskiftet og har andre gavnende helbredsmæssige fordele. Derudover kan de hjælpe med at sænke blodsukkeret, så du undgår sukkersyge.

Er du klar til at sige farvel til mavedellerne?

Det kan interessere dig ...
Seks praktiske mavemuskeløvelser du kan lave på stuegulvet
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Seks praktiske mavemuskeløvelser du kan lave på stuegulvet

Det kan være svært at træne derhjemme, hvis du mangler inspiration og motivation. Her er seks praktiske mavemuskeløvelser, du kan lave på stuegulve...  • Gardner CD., Trepanowski JF., Gobbo LC., Hauser ME., et al., Effect of low fat vs low carbohydrate diet on 12 month weight loss in overweight adults and the association with genotype pattern or insuln secretino: the DIETFITS randomized clinical trial. JAMA, 2018. 319 (7): 667-679.
  • Yoshida Y., Simoes EJ., Sugar sweetened beverage, obesity, and type 2 diabetes in children and adolescents: policies, taxation and programs. Curr Diab Rep, 2018.
  • Warrilow A., Mellor D., McKune A., Pumpa K., Dietary fat, fibre, satiation, and satiety a systematic review of acute studies. EUr J Clin Nutr, 2019. 73 (3): 333-344.

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.