Fordele ved at drikke citronvand

Citronvand er gavnligt på ethvert tidspunkt af dagen. Hvis du drikker citronvand før morgenmaden, fjerner du giftstoffer, regulerer dit stofskifte og undgår de frie radikalers negative virkninger.
Fordele ved at drikke citronvand
Maricela Jiménez López

Bedømt og godkendt af læge Maricela Jiménez López.

Sidste ændring: 26 august, 2022

En af de vigtigste fordele ved at drikke citronvand, er at vi giver vores krop væske. Væske er vigtig for vores kroppe. Det er livstruende, hvis man holder op med at drikke vand i blot et par dage. Det menneskelige legeme er ved fødslen sammensat af ca. 75% vand. Det falder til ca. 60% i voksenalderen. Læger anbefaler at drikke mindst 2 liter vand om dagen (som omfatter vandet der findes i frugt, juice og andre fødevarer).

Citronvand er godt for kroppen

Citron står, takket være deres høje indhold af C-vitaminer, øverst på listen over forebyggende frugter . C-vitaminer hjælper med at fjerne giftstoffer og bakterier og styrker kroppens immunforsvar, som beskytter kroppen mod sygdomme og endda kan hele sår.

Citroner

Citroner indeholder mange vigtige mineraler såsom kalium, magnesium, calcium og fosfor. Kalium, for eksempel, er afgørende for at kunne overleve, og er yderst gavnlig i behandling af arteriel hypertension. I fremtiden kan citroner muligvis blive omtalt som et lægemiddel, da de hjælper med at helbrede cirka 150 sygdomme.

Giftstoffer findes i alle dele af kroppen – både i blod, organer og væv. Citroner kan hjælpe med at bekæmper disse stoffer. Når vi lider af gastrointestinal ubehag eller smerte i leveren og galdeblæren, bidrager citroner til at normalisere de kropsfunktioner, der er blevet afbrudt.

Citronvand er  ifølge Dr. David Jockers vigtigt, når man skal rense kroppens systemer; “Citronvand indeholder citronsyre, som hjælper med at rengøre og forhindre de kalkaflejringer, der danner sig i blodårerne. Når disse aflejringer bygger sig op, kan de føre til hjertesygdomme.”

Fordele ved at drikke citronvand

Citron og vand
  • Citroner hjælper med fordøjelsen og fjerner giftstoffer fra fordøjelsessystemet.
  • Når vi har kvalme eller lider af fordøjelsesbesvær, hjælper citronvand med at neutralisere disse symptomer.
  • Citron styrker immunforsvaret på grund af det høje indhold af C-vitaminer.
  • Citron indeholder ascorbinsyre, som har anti-inflammatoriske egenskaber.
  • Citroners C-vitamin-indhold hjælper med at rense huden, og dens antioxidanter giver en klar og strålende hud.
  • Citronsaft er et effektivt middel mod fedme.
  • Afbalancerer kroppens pH.
  • Hjælper med at bremse din kaffelyst; efter at have drukket et glas citron vand, stilner lysten til en kop kaffe stille af.
  • Hjælper med at holde din ånde frisk, og lindrer tandsmerter og tandkødsbetændelse.
  • Når man drikker citronvand i forbindelse med mad, hjælper det med at reducere det glykæmiske indeks, som hjælper dig til at føle mæt i længere tid; hvilket med garanti vil resultere i et vægttab.

Der er mange fordele ved citronvand

Der er mange fordele ved at drikke citronvand. Men de er endnu mere kraftfulde, når de bliver kombineret. At drikke citronvand er meget sundere end sodavand, der kan have en negativ indflydelse på dit helbred. Så næste gang du er tørstig, kan du tage dig glas koldt citronvand. Det vil holde dig afkølet på en varm sommerdag, og din krop får det meget bedre.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.