10 fødevarer, der kan forbrænde mavefedt hurtigt

Når du tilføjer disse fødevarer til din kost, vil du få større mæthedsfornemmelse og flere næringsstoffer, som vil forebygge, at mavefedt opbygger sig og samtidig hjælpe dig til at forbrænde mere af det mavefedt, som allerede har sat sig
10 fødevarer, der kan forbrænde mavefedt hurtigt

Sidste ændring: 26 august, 2022

Maveområdet og mavefedt er en del af kroppen, som rigtig mange mennesker har fokus på gennem kost og motion, både på grund af sundhedsmæssige og skønhedsmæssige årsager. Uheldigvis for de fleste er det også det område, hvor fedtet har tendens til at samle sig, hvilket både gør, at man mister sin slanke figur, og samtidig stiger ens risiko for hjertesygdomme. Den gode nyhed er, at der er nogle bestemte øvelser, man kan lave for at stramme dette område op, og samtidig er der også nogle bestemte fødevarer, hvis næringsstoffer hjælper med at forbrænde mavefedt hurtigt.

Når du skal til at lave ændringer i din kost, er det en god ide at huske de fødevarer, som vil hjælpe med at fremskynde processen, så du hurtigere vil se resultater.

I denne artikel deler vi de 10 bedste fødevarer, som du bør spise oftere for at fjerne mavefedt. Gå ikke glip af det!

1. Selleri kan hjælpe med at forbrænde mavefedt hurtigt

selleri kan hjælpe med at forbrænde mavefedt hurtigt

Denne kaloriefattige grøntsag er en naturlig kilde til fibre, der kan give større mæthedsfornemmelse og hjælpe med at kontrollere din madtrang.

Selleri indeholder også calcium, som er et mineral, der er en del af at definere og fjerne det skadelige fedt, som opbygger sig i kroppen.

2. Fisk

Bestemte typer af fisk indeholder proteiner og omega-3 fedtsyrer, som styrker din fysik og får din krop til at forbrænde flere kalorier, når du træner.

Denne sunde fedt udrenser overskydende, skadelige lipider i kroppen og sænker samtidig din fedtprocent.

3. Olivenolie kan forbrænde mavefedt hurtigt

olivenolie

Dette er endnu en kilde til sundt fedt, der kan være til gavn for din krop. Olivenolie indeholder betydningsfulde mængder antioksidanter, især c- og e-vitamin, som er en del af at sænke kortisolniveauet, som også er kendt som stress-hormonet.

Næringsværdien af olivenolie støtter elimineringen af skadeligt fedt fra kroppen og fremmer samtidig, at det kardiovaskulære system fungerer bedre.

4. Mandler

Mandler indeholder proteiner, calcium og fibre. De er en vigtig kilde til energi og gode til at styrke både fysisk og mental ydeevne.

Det glykæmiske indeks i mandler hjælper med at regulere blodsukkeret og booster samtidig dit stofskifte.

5. Havre er effektivt til at forbrænde mavefedt hurtigt

Anset for at være én af de mest komplette kornsorter er havre en naturlig kilde til fibre og antioksidanter, som kan støtte et vægttab.

Havre forbedrer fordøjelsen og giver en større mæthedsfornemmelse, samtidig med at det hjælper med at sænke kolesterolniveauet.

6. Bær

bær

Hindbær, jordbær, brombær og lignende indeholder fibre, vand og antioksidanter – som er vigtige elementer, der sikrer et godt stofskifte til at forbrænde fedt. Udover det hjælper anthocyanin i bær med at forebygge, at fedt og sukker opsamler sig i kroppen.

7. Grøn te

Dette er en af de bedste drikkevarer, du kan vælge, hvis du prøver at forbrænde mavefedt. Grøn te regulerer blodsukkeret, sænker blodtrykket og dets høje indhold af antioxidanter hjælper med at forebygge tidlig ældning.

Takket være polyfenoler, hjælper dét at drikke grøn te med reguleringen af kortisol, og på den måde stopper det dig i at overspise.

8. Broccoli kan forbrænde mavefedt hurtigt

broccoli

Calcium, fibre og vitaminerne i broccoli er nemme at optage for kroppen, så det forebygger, at fedt opbygger sig.

Broccoli indeholder en del c-vitamin, hvis antivirale virkning hjælper med at styrke immunforsvaret, der forhindrer sygdomme.

Udover dette giver broccolis høje indhold af fibre en større mæthedsfornemmelse og forbedrer fordøjelsen, så affaldsstoffer bliver udskilt bedre.

9. Citron

Verdens mest populære citrusfrugt er også et godt middel til at fjerne kropsfedt. Skallen indeholder en bestemt type fiber, kaldet pektin, som bekæmper forstoppelse og hjælper med at kontrollere blodsukkeret.

Citronsaft indeholder c-vitamin, kalium, calcium og andre næringsstoffer, der også er effektive til at få vægten til at falde.

10. Quinoa

quinoa

Dette er et fremragende middel til at forbrænde fedt takket være dets lave kalorieindhold. Hver deciliter quinoa kan indeholde op til fem gram fibre, hvilket har været skyld i, det har fået titlen “supermad” for sund fordøjelse og reducering af mavefedt.

Quinoa indeholder proteiner, antioxidanter og andre næringsstoffer inklusiv jern, zink, selen og e-vitamin. Du kan forstærke dets mange fordele ved at indtage quinoa sammen med nødder, grøntsager og magert kød.

Spiser du allerede disse fødevarer regelmæssigt? Hvis ikke, så tøv ikke med at samle dem op, næste gang du er ude at handle!

Ved at tilføje dem til din kost, sammen med mindst 30 minutters motion om dagen, vil du snart opnå en slankere og strammere mave.

Det kan interessere dig ...
Prøv denne effektive diæt for at reducere dit mavefedt
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Prøv denne effektive diæt for at reducere dit mavefedt

Selvom det ikke er nemt at opnå, er det essentielt for den slanke figur at tabe cm. omkring taljen ved at reducere dit mavefedt.  • Chutkan R1, Fahey G, Wright WL, McRorie J, “Viscous versus nonviscous soluble fiber supplements: mechanisms and evidence for fiber-specific health benefits”, J Am Acad Nurse Pract. 2012 Aug;24(8):476-87

  • Sharon V, Thompson Bridget A, Hannon Ruopeng An, Hannah D Holscher, “Effects of isolated soluble fiber supplementation on body weight, glycemia, and insulinemia in adults with overweight and obesity: a systematic review and meta-analysis of randomized controlled trials”, The American Journal of Clinical Nutrition, Volume 106, Issue 6, 1 December 2017, Pages 1514–1528.

  • Hiu IJ, “Extraction and localization by electron microscopy of an immunosuppressor fraction from Mycobacterium bovis Bacillus Calmette-Guérin (BCG)”, APMIS. 1990 Mar;98(3):244-8.


Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.