7 fødevarer du aldrig bør opbevare i plastik

Har du nogensinde bemærket, at nogle fødevarer får en plastisk-agtig smag, når de er opbevaret i en plastikpose eller plastikbeholder? Visse fødevarer har en negativ reaktion, når de kommer i kontakt med plastik. Lær om disse fødevarer, og hvorfor du aldrig skal opbevare dem i plastik.
7 fødevarer du aldrig bør opbevare i plastik
Elisa Morales Lupayante

Bedømt og godkendt af Idrætspædagog og ernæringsekspert Elisa Morales Lupayante.

Sidste ændring: 25 august, 2022

Plastikposer og plastikbeholdere er et køkkenklenodie til opbevaring af alle former for kogte og råvarer. I denne artikel vil vi snakke om 7 fødevarer du aldrig bør opbevare i plastik.

De bruges ofte til at nedkøle rester og er nyttige til at bringe frokosten med til arbejde.

På grund af deres anvendelighed kan du finde dem i alle husstande i alle former og størrelser, især da de er meget billigere end aluminium eller andre former for beholdere.

Problemet er, at du ikke må opbevare alt i dem. Nogle fødevarer kan blive dårlige lettere, når de kommer i kontakt med plastik, eller hvis beholderen er beskadiget, hvilket tillader optagelsen af bakterier.

På trods af denne fare kender mange mennesker ikke til dette og bliver ved med at bruge disse poser og opbevaringsbeholdere uden at træffe passende foranstaltninger.

I dag taler vi om de 7 fødevarer du aldrig bør komme i kontakt med plastik.

Vær opmærksom!

1. Rå æg

Raa aeg

Rå æg og fødevarer, der indeholder dem, som mayonnaise, bør ikke opbevares i denne form for beholder, da de kan blive forurenet med salmonella eller E. coli.

Desværre spredes disse mikroorganismer let gennem rå æg og, når de er i kontakt med plastik, kan de formere sig utrolig meget.

Den eneste måde at gemme rå æg sikkert på er i en isoleret beholder eller en med is.

2. Forarbejdet kød

Grunden til at du ikke bør oplagre forarbejdede kød i denne type Tupperware er. At det har tendens til at sænke deres ernæringsmæssige egenskaber og karakteristika.

Når kød behandles, som i stuvninger eller panerede fileter, dekomponeres de hurtigt, og dets smag og tekstur ændres.

3. Stuvninger og supper

Suppe

Tilberedningen og smagen af stuvninger og supper tilberedt ved høje temperaturer ændrer sig, når de berører plastik.

Men hvis du lader dem køle før du opbevarer dem i plastik, kan du derefter opbevare dem i køleskabet uden problemer.

På denne måde bryder varmen ikke plastikpartiklerne og derfor er det sikkert.

4. Mælk og mejeriprodukter

Plastbeholdere er ikke den ideelle måde at opbevare mælk eller mælkeprodukter på.

Selvom de har det fint i et par timer, er plastik ikke en god idé til langvarig opbevaring, da det øger risikoen for forurening af bakterier.

Plastbeholdere tillader temperaturændringer at ske i fødevarer, fremskynde dets sammenbrud og hæve risikoen for at blive syg fra at spise dem.

Det bedste alternativ til mælk og mejeriprodukter er keramik eller aluminium, som kan hjælpe dem med at holde længere.

5. Fødevarer du aldrig bør: Salat med dressing

Salat

Mange tror, at Tupperware er den bedste måde at opbevare friske grøntsager på, selv når de allerede har tilberedt dem.

Men selvom plastbeholdere kan hjælpe med at undgå krydskontaminering, er de ikke gode til at holde denne slags mad god i længere tid.

Hvad angår salater med dressing, kan plastik påvirke deres smag, og de kan miste næringsværdi.

6. Kaffe eller te

Selv for plastikbeholdere og krus, som du kan bruge til drikkevarer som te og kaffe, er det altid bedst at vente på, at de køler af, før de hældes i.

Det skyldes, at høje temperaturer medfører ændringer og øger risikoen for bakteriel forurening.

Det er endnu bedre at opbevare disse drikkevarer i beholdere fremstillet af andre materialer, så de ikke mister deres smag og ernæring.

7. Ost

Ost

Ost falder ind i den mejeriprodukterkategori, der allerede er nævnt, men det er værd at nævne igen på grund af de særlige risici, der er ved at efterlade ost i plastbeholdere.

Enhver form for ost udskiller vand, som ophobes i beholderen og opmuntrer væksten af skimmel og bakterier.

Hvis du efterlader osten i mere end tre dage uden at fjerne dækslet, opbygges ustabile stoffer der fremmer fødevareforurening.

Som følge heraf påvirker dette teksturen og de ernæringsmæssige egenskaber og kan forårsage fordøjelsesproblemer, når du spiser det.

Selvom de kan være bekvemme, er plastikbeholdere ikke altid den bedste løsning til korrekt opbevaring af fødevarer.

Nu kender du til de fødevarer du aldrig bør opbevare i plastik og bør derfor undgå opbevaring af disse fødevarer i plastik og find et sikrere og sundere alternativ.

Det kan interessere dig ...
Undgå smerte og betændelse fra gigt med 17 madvarer
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Undgå smerte og betændelse fra gigt med 17 madvarer

Lider du af smerte og betændelse? Er det på grund af gigt? Find ud af, hvordan du kan undgå smerte og betændelse her i artiklen.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • TOXNET. (2017). Bisfenol A.

  • Azevedo, M. R. Q. A., Gouveia, J. P. G., Trovão, D. M. M., & Queiroga, V. P. (2003). Influência das embalagens e condições de armazenamento no vigor de sementes de gergelim. Revista Brasileira de Engenharia Agrícola e Ambiental. https://doi.org/10.1590/S1415-43662003000300019

  • Rodríguez, R., Rojo, G., Martínez, R., Piña, H., & Ramírez, B. (2014). Envases inteligentes para la conservacion de alimentos. Ra Ximhai.


Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.