Flere føler sig ikke værdsat af sin partner: Hvad kan de gøre?

Husk, at du er i stand til alt, og du er ikke afhængig af kun én person for at gøre dig glad, da følelsen af velvære og lykke kun er i dig.
Flere føler sig ikke værdsat af sin partner: Hvad kan de gøre?
Isbelia Esther Farías López

Skrevet og kontrolleret af filosof Isbelia Esther Farías López.

Sidste ændring: 09 august, 2022

Hver dag søger flere og flere mennesker terapeutisk støtte, for flere føler sig ikke værdsat af sin partner og undrer sig over, hvad de kan gøre ved problemet. Hvis du står over for det samme dilemma, kan løsningerne være tættere på, end du tror.

Det er normalt at ønske anerkendelse fra en partner. Som nogle undersøgelser viser, er lykke faktisk generelt suppleret med lykke i forholdet.

Hvis det ikke går godt med din partner, kan du slet ikke føle dig glad. Her er nogle forslag til at hjælpe dig med at overvinde denne følelse af ikke at blive værdsat i dit forhold.

Hvorfor føler man sig ikke værdsat af sin partner?

Først og fremmest, hvornår begynder du at føle, at din partner ikke værdsætter dig? Dette svar kan variere afhængigt af hvert forhold. Forskning fortæller os imidlertid, når det går godt, og det sker ved følgende lejligheder:

 • Når der er tillid.
 • Der er ikke nag eller vrede mellem de to partnere.
 • De ved, hvordan de skal tilgive hinanden.
 • De går hånd i hånd i livet uden at lægge deres mål til side.
 • Parret går gerne og holder hinanden i hånden.
 • De kommunikerer mindst en gang om dagen for at se, hvordan deres arbejde går.
 • De viser stolt hinanden frem for verden og er ikke bange eller skamfulde over, at andre ser dem sammen.
 • Når de kommer hjem, giver de hinanden et kram.
 • Hver morgen siger de “jeg elsker dig” eller “godmorgen” til hinanden.
 • De prøver at gå i seng på samme tid.
 • De har fælles interesser såvel som deres egne interesser.

Hvis et af disse punkter fejler, eller de fleste af dem, er det sandsynligt, at forholdet slet ikke fungerer godt. Par, der værdsætter hinanden, finder tid til hinanden og ikke bruger “Jeg har meget at se til” som en undskyldning. De føler sig stolte af og støtter hinanden, og de genkender og fejrer præstationer på en gensidig måde.

Denne kvinde føler sig ikke værdsat af sin partner

Hvad kan man gøre, hvis man ikke føler sig værdsat af sin partner?

Hvis du føler, at din partner ikke giver dig den værdi, du fortjener, er det bedst at begynde at evaluere dit forhold. Ifølge forskning har forholdet mellem selvhævdende relationer og den indflydelse, de har på livskvaliteten, en domino-effekt på personlig udvikling og trivsel.

Det vil sige, at hvis du ikke har det godt i dit forhold, og du tror, at det påvirker andre områder af dit liv, skal du starte med at analysere følgende retningslinjer.

Aspekter, du bør overveje

 • Se på, hvor meget du værdsætter dig selv. Denne faktor er afgørende, og det er værd at spørge dig selv, om du sætter dig selv først eller sidst i forholdet. Hvor meget af dig selv giver du? Er du altid villig til at gå på kompromis? Søger du altid at behage? Gør du, hvad der skal til for at holde dem ved din side? At svare ja til disse spørgsmål kan indikere, at du skal arbejde på dit selvværd.
 • Tag dig tid til dig selv. Hele dit liv kan ikke dreje sig om din partner. Begynd at hænge ud med venner, tale med andre mennesker, lave aktiviteter, som du nyder, eller som hjælper dig til at have det godt.
 • Vær ikke tavs. Du kan henvende dig til en betroet person og udtrykke dig selv. At låse dig ind i en isoleret verden er aldrig sundt.
 • Kommunikér med din partner. Gør dette så åbent som muligt. Fortæl dem, hvordan du har det, og lyt til deres svar for mere præcist at afgøre, om dine følelser er berettigede eller ej.
 • Fortæl din partner, hvad du vil. Måske vil du dele mere tid, lave aktiviteter sammen eller påtage dig et bestemt ansvar. Gør det på en selvsikker måde og udtryk, hvordan hans eller hendes indstilling påvirker dine følelser.
 • Tag en beslutning. Hvis du er helt overbevist om, at din partner ikke værdsætter dig, så er det måske på tide at overveje fordele og ulemper ved forholdet.

Du kan være interesseret i: Seks udendørsaktiviteter for par

En mand, der råber ad sin partner

Jeg føler mig ikke værdsat af min partner: Hvornår skal jeg søge psykologhjælp?

Hvis du føler, at du har prøvet alt, men du ikke får resultater, er det sandsynligt, at du skal søge psykologisk rådgivning. Nogle gange oplever du måske en usund form for tilknytning. En anden situation, du kan befinde dig i, er midt i et usundt forhold til en giftig person.

Det er vigtigt at identificere, hvad der virkelig sker, for kunne udforme en plan sammen med en terapeut, der hjælper dig med at overvinde denne situation og begynde at opleve større velvære i dit liv.

Husk, at du er i stand til alt, og du er ikke afhængig af kun én person for at gøre dig glad, da følelsen af velvære og lykke kun er i dig.

Det kan interessere dig ...
Værdsæt dem, der giver dig deres tid
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Værdsæt dem, der giver dig deres tid

Værdsæt dem, der giver dig deres tid! Det er vigtigt, at man bruger tid sammen med de personer, som man elsker, og som elsker en selv. • Gutiérrez, José & Aragón, Sofía & Martínez, Lucy & Inés, Vargas & López-Parra, María. (2013). FELICIDAD GENERAL Y FELICIDAD EN LA PAREJA: DIFERENCIAS POR SEXO Y ESTADO CIVIL. 18.
 • Garrido-Rojas, L. (2006). Apego, emoción y regulación emocional. Implicaciones para la salud. Revista Latinoamericana de Psicologia38(3), 493–507.
 • Drigotas, S. M., Rusbult, C. E., & Verette, J. (1999). Level of commitment, mutuality of commitment, and couple well-being. Personal Relationships6(3), 389–409. https://doi.org/10.1111/j.1475-6811.1999.tb00199.x

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.