Seks udendørsaktiviteter for par

Sammen er vi stærkere. Det gælder også ved fysisk aktivitet. I denne artikel kigger vi på seks udendørsaktiviteter for par.
Seks udendørsaktiviteter for par
Karla Henríquez

Bedømt og godkendt af læge Karla Henríquez.

Sidste ændring: 22 december, 2022

Motion som par er ikke kun godt for helbredet. Det kan også være godt for jeres parforhold! Og det er ikke bare en romantisk teori. Undersøgelser viser, at par, der dyrker motion sammen, har et bedre parforhold. Her er seks gode udendørsaktiviteter for par.

Fordelene ved motion for par

En undersøgelse gennem spørgeskemaer og interviews fra Department of Psychology ved University of New York viser, at par, der dyrker motion sammen, har et bedre parforhold og klarer andre af livets aspekter bedre.

Det har også vist sig, at motion med en anden person giver en ekstra motivation til at fortsætte. Det forbedrer også den måde, folk dyrker motion på, da man kan hjælpe hinanden.

Derudover viser en undersøgelse i Journal of Social Psychology, at motion i par øger den seksuelle og følelsesmæssige tiltrækningSved, høj puls og hurtig vejrtrækning stimulerer parforholdet. Fysisk aktivitet frigiver serotonin og endorfiner, som giver lykke. I dette tilfælde er det fælles lykke.

“Når par dyrker motion i dag, sker der en kommunikation uden gestikuleren, hvilket skaber en følelsesmæssig forbindelse,” forklarer Theressa DiDonato, professor i psykologi ved Loyola University Maryland.

Seks udendørsaktiviteter for par

Herunder kommer vi med forslag til udendørsaktiviteter for par, der giver jer alle fordelene.

Acroyoga

Acroyoga er eksempel på gode udendørs aktiviteter for par

Stillingerne er designet til at laves i par. Aktiviteten er kun egnet for personer, der allerede har erfaring med yoga eller lignende aktiviteter, da det kræver koordination, styrke og balance. Hvis du kan klare det, er det en fantastisk oplevelse.

Acroyoga giver dig mulighed for at strække dig yderligere, takket være en komplementerende indsats, da partnerne har brug for hinanden til at lave en asana. Disse øvelser styrker parforholdet, da de stimulerer den fysiske kontakt, samarbejde og gensidig tillid.

Hvis du er nybegynder i yoga, kan det være en god start at gøre det med din partner. Sammen er det en helt ny oplevelse.

Jogging

En simpel aktivitet som jogging er sjov for begge partnere at gøre sammen. I kan tage hen i parken eller bare gøre det i nabolaget. At jogge sammen hjælper med at motivere hinanden og styrke sammenholdet. På den måde undgår i undskyldninger for at udskyde aktiviteten.

Hold et godt tempo for jer begge, så I nyder det mere. I vil opdage, at det er meget sjovere end at jogge alene. En anden fordel er, at I under en pause kan bruge tiden til at tale om oplevelsen og give hinanden råd.

Det kan blive endnu mere udfordrende, hvis I sætter jer mål. Kampen for et fælles mål, såsom at træne op til et maraton eller triatlon, styrker evnen til samarbejde og vilje.

Hiking

Par, der hiker

Hiking og vandreture gennem naturens ruter er en anderledes og berigende oplevelse. Det er den perfekte fysiske udfoldelse, der både giver frisk luft og en følelse af genfødsel gennem naturen.

Der er mange muligheder for hiking tæt på alle byer. Der er også mange forskellige niveauer afhængig af din fysiske form, og hvor meget du vil udfordre dig selv.

Tag passende tøj og sko på, smør dig ind i solcreme og start eventyret! Husk at medbringe vand og lidt frugt eller et let måltid, hvis du har planer om en længere tur.

At vandre gennem forskellige ruter bryder hverdagens rytme og gør, at du opdager nye steder med din partner.

Én-mod-én basketball: Sjove udendørsaktiviteter for par

Hvis I vil udføre lidt sjov konkurrence, kan I spille én-mod-én basketball. Alt, der skal bruges, er en bold og en bane.

Basketball er en glimrende aktivitet for blodomløbet, og den træner alle dine muskler, specielt ben, mave og arme. Hvis det skal være endnu sjovere, kan I tilslutte jer andre par og spille to-mod-to, tre-mod-tre osv.

Kayakroning

To mænd ror i kayak

Dette er helt sikkert en af de bedste aktiviteter for par. Hvis du bor tæt på en sø eller strand, kan du helt sikkert finde et sted at leje en kayak. Lej en til to personer og begynd at ro.

Denne sport kræver koordination og samarbejde. Det er glimrende motion for arme, bryst, ryg og mave. Men du træner også dine ben, selvom du sidder ned.

Tennis: Eksempel på gode udendørsaktiviteter for par

Hvis I begge er på samme niveau, er tennis også en god sport, som samtidig giver lidt sjov. Hvis du og din partner ikke er på samme niveau, kan det være lidt frustrerende. Men hvis det er tilfældet, kan I finde et andet par at spille double med. I vil helt sikkert have det sjovt, mens i motionerer sammen!

Det kan interessere dig ...
Har du en empatisk partner? 5 nøgler til svaret
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Har du en empatisk partner? 5 nøgler til svaret

En empatisk partner er helt afgørende for et sundt og givende forhold. Empati er flere forskellige ting, og de er alle vigtige for begge parter.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Couples’ shared participation in novel and arousing activities and experienced relationship quality. Journal of Personality and Social Psychology. Aron, A., Norman, C. C., Aron, E. N., McKenna, C., & Heyman, R. E. (2000). 78, 273-284.
  • Helen Jõesaar, Vello Hein, Martin S. Hagger. 2011. Peer influence on young athletes’ need satisfaction, intrinsic motivation and persistence in sport: A 12-month prospective study.
    Psychology of Sport and Exercise. https://doi.org/10.1016/j.psychsport.2011.04.005.
    (http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1469029211000537)
  • David Charles Frauman. 1982. The relationship between physical exercise, sexual activity, and desire for sexual activity. The Journal of Sex Research. DOI: 10.1080/00224498209551133
  • Saskia Heijnen; Bernhard Hommel; Armin Kibele; Lorenza S. Colzato. 2015. Neuromodulation of Aerobic Exercise—A Review. Frontiers in Psychology. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4703784/

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.