Fire tegn på, at du virkelig elsker din partner

Der er intet forkert i, hvis du tvivler på dine følelser til din partner. Det er faktisk kun sundt at sætte spørgsmålstegn ved dem. Vi giver dig nogle ledetråde til, om du virkelig elsker din partner.
Fire tegn på, at du virkelig elsker din partner

Sidste ændring: 11 juni, 2019

Nogle gange kan du føle dig usikker eller i tvivl om dine følelser. Derfor har vi besluttet os for at dele nogle tegn på, hvordan du kan se, at du virkelig elsker din partner. Læs videre og find ud af dem!

Nogle ting i livet er væsentlige for alle mennesker, såsom at elske og blive elsket. Selvom du skulle gå gennem finansielle eller personlige problemer, vil du føle dig bedre tilpas med din kærlighed. Du kan også komme ud for tilfælde, hvor du spørger dig selv, om du elsker din partner eller ikke.

I denne artikel vil vi afsløre fire tegn på, at du virkelig elsker din partner, eller om du bare er forgabt i vedkommende. Se dig selv i øjnene og find ud af sandheden om dine følelser.

Hvad nu, hvis du ikke føler på samme måde, som din partner gør?

en kvinde ved en skovsø

Først og fremmest er det vigtigt, at du accepterer dine følelser og ikke narrer dig selv. Det er den eneste måde, du kan blive i stand til at se ind i dig selv og finde ud af, hvad du i virkeligheden føler for din partner.

Derfor er det første trin at acceptere muligheden for, at det, du føler, ikke er kærlighed. Ved at acceptere denne mulighed erkender du samtidig, at dit forhold også kan slutte.

Ingen skal føle skyld over at være forelsket. Selvom din partner gerne vil mere, så kan du ikke tvinge dig selv til at føle følelser, du ikke besidder.

At tvivle er ikke en dårlig ting. Ydermere skal du vide, at der vil være tidspunkter, hvor I begge kan føle jer lidt fjerne. Men det betyder ikke, at det er enden på jeres forhold.

Du skal ikke føle skyld for at analysere ting og være mere indadskuende i dine følelser. I gode og dårlige tider handler det om, at acceptere den virkelighed, som du føler, og ikke lade dig narre af andet. Tag den tid, der skal bruges, til dette.

Når det er sagt, så lad os se på de fire tegn på, at du virkelig elsker din partner, hvis du skulle være i tvivl om det.

Fire tegn på, at du virkelig elsker din partner

1. Du tænker meget på og bekymrer dig om, hvorvidt vedkommende har det godt

Hvis du smiler, som denne kvinde, kan det være tegn på, at du virkelig elsker din partner

Når den andens lykke og velbefindende fylder i dine tanker, føler du helt bestemt intense følelser for din partner.

En tydelig indikation på, at du virkelig elsker din partner er, at du tænker på vedkommende og bekymrer dig om ham eller hende.

I tankerne tiltrækkes, vækkes og fødes dit ønske om at være sammen med vedkommende, og du vil gerne vide, om vedkommende har det godt. Et klart tegn på, at du elsker din partner, er, når du gerne vil bruge tid sammen med ham/hende.

Hvis du derimod altid tænker på at være sammen med en anden eller mindes gamle partnere, er det muligt, at du ikke længere har de samme varme følelser for vedkommende. Det sker normalt gradvist. Derfor er det en god ide at holde godt øje med din adfærd og tanker.

2. Din partner vil give dig styrke

Din partner vil altid hjælpe dig med at få dig til at fremstå som den bedste version af dig selv.

Når du elsker en anden, viser du dem, hvem du virkelig er, uden at skjule eller gemme sider af din personlighed. Det betyder, at din partner skal elske dig som den, du er.

Kærligheden får folk til at ville være bedre og udvikle sig. Kærligheden giver dig et energiboost hver dag.

Ønsket om at udføre nye projekter sammen, indrette huset sammen, gå ud at spise på jeres yndlingrestaurant eller rejse sammen er tegn på, at du virkelig elsker din partner.

3. Der er ingen usikkerhed eller jalousi, hvis du elsker din partner

Jaloux kvinde kigger på mand med telefon

Du må ikke tvivle på din partners følelser eller handlinger. I den forbindelse kan jalousi have en altødelæggende effekt på et forhold.

Jalousi kommer grundlæggende af mangel på tillid og tro. Hvis du stoler på din partner, og der er ægte respekt, vil du ikke føle, at du er nødt til at udspionere dem eller tjekke dem på de sociale medier, mobil, lommer eller tøj.

Ved at gøre dette, vil du kun tro på, at din partner er dig utro. Det vil også føre til negative tanker, som vil skade jeres forhold.

En person, som beslutter sig for kærligheden, skal gøre det uden betingelser og udsætte sig for at kunne blive såret og ikke lade den nuværende partner bøde for smerte, du har oplevet i fortiden.

4. Du behøver ikke spørge din partner, om de elsker dig

Hvis du virkelig er forelsket i den anden, har du ikke brug for at spørge dem, hvad de føler for dig. Du lader dig selv blive ført med at alle de gode ting, og du hjælper din partner i vanskelige tider, eller hvis du føler, at de har brug for det.

Selvom tiden flyver, når I er sammen, så kan I også være hver for sig. I er ikke afhængige af hinanden. Dit forhold er baseret på tillid, tålmodighed, venlighed og respekt. Enhver uenighed kan kun gøre forholdet stærkere.

Dette er tegnene på et ægte kærligt forhold.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Perles, F., San Martín, J., Canto, J., & Moreno, P. (2013). Inteligencia emocional, celos, tendencia al abuso y estrategias de resolución de conflicto en la pareja. Escritos de Psicología / Psychological Writings. https://doi.org/10.5231/psy.writ.2011.0605
  • Díaz Bolaños, C. D., González Sosa, Y., Rodríguez Rodríguez, R. I., Rodríguez Trueba, J. C., Luján Henríquez, I., & Rodríguez-Mateo, H. (2018). Satisfacción familiar, comunicación e inteligencia emocional. International Journal of Developmental and Educational Psychology. Revista INFAD de Psicología. https://doi.org/10.17060/ijodaep.2018.n1.v1.1171
  • Rohmann, E., Führer, A., & Bierhoff, H. W. (2016). Relationship Satisfaction Across European Cultures: The Role of Love Styles. Cross-Cultural Research. https://doi.org/10.1177/1069397116630950

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.