Før jeg forelsker mig i dig, skal jeg elske mig selv

Før jeg kan blive lykkelig og give det bedste af mig selv til dem, jeg elsker, bliver jeg nødt til at elske mig selv og blive den vigtigste person i mit eget liv
Før jeg forelsker mig i dig, skal jeg elske mig selv

Sidste ændring: 13 april, 2019

Jeg har lært, hvordan man forelsker sig i andre, men ingen lærte mig, at jeg bliver nødt til at elske mig selv først.

Jeg har fået at vide, at alle har en sjæleven, som vil gøre dem lykkelige og fuldende dem. Men ingen har fortalt mig, at jeg blev nødt til at elske mig selv, før jeg kan forelske mig i en anden.

Vi anbefaler denne artikel efter “Før jeg forelsker mig i dig, skal jeg elske mig selv”:

Depression og angst er tegn på styrke

Vi er allesammen blevet bedraget, når det kommer til forelskelse. Overraskende nok kan det ikke komme til at ske, hvis vi ikke lærer at elske os selv først.

Så… du har måske det samme spørgsmål: Hvordan kan man forelske sig i nogen, hvis man ikke først elsker sig selv?

Man kan ikke leve uden sig selv

Er du ikke i stand til at leve uden den person, som du påstår, at du elsker så højt? Tror du, at hvis du prøvede at komme videre, så ville verden falde sammen?

Noget, som du fejler i at indse, er det faktum, at den eneste person, du ikke kan leve uden, er dig selv.

Kvinde med en maske

Mennesker har tendens til at have et næsten foruroligende mangel på selvværd. Det får dem til at finde tryghed i den kærlighed, der kommer fra andre. Dette er ikke en positiv ting. Det kan snarere føre til problemer forbundet med følelsesmæssig afhængighed.

Det er en smuk ting at elske en person så højt, at ens liv bliver meningsløst uden dem. Men alle ved godt, at den person, man skal elske først, er sig selv.

Hvis man ikke kan elske sig selv eller stole på sig selv, hvordan kan man så gøre det med andre?

Læs denne artikel efter “Før jeg forelsker mig i dig, skal jeg elske mig selv”:

Det er ikke kærlighed, hvis du skal bede om den

Der er ingen tvivl om, at man til tider føler sig ensom eller bange. Dette er udenfor alt, hvad man tidligere har lært. Man er på vej til at elske, som man oprigtigt burde.

Begynd med dig selv først, og derefter kan du elske andre. Lad os gøre det tydeligt: den eneste person, man ikke kan leve uden, er sig selv.

At elske sig selv er det første trin

Måske undrer du dig over, hvordan det er muligt at forelske sig i sig selv. Ingen har lært dig, hvordan man gør dette. Og ærlig talt kan det være meget svært at opnå. Men det er ikke umuligt. Vi håber, at disse tips, som vi giver i denne artikel, vil hjælpe dig til at elske dig selv mere.

Det vigtigste her er dig.

Kvinde der holder en sommerfugl

Vær ikke bange for ensomheden

Det er nemt at have en ubegrundet frygt for at være alene. Det skyldes, at man har lært, at det er et tegn på ulykkelighed at være alene. Hvis man ikke kan være glad, når man er alene, så har man dog et problem.

Er det rigtigt, at man ikke kan være lykkelig alene, eller er det bare, hvad andre har fået én til at tro?

Undyt, at du er alene. Dedikér tiden fuldstændig til dig selv. Du kan lære meget: dit selvværd vil vokse, du vil stole på dig selv, du vil elske dig selv ubetinget…

Du må ikke spilde din alene-tid. Det er netop tiden, hvor du kan finde dig selv – som du allerede har lært – det er der, du vil lære at elske dig selv.

Kom dig over dit udseende

At elske sig selv er at ignorere sit udseende. Noget så overfladisk som at bekymre sig om, hvordan man ser ud i andres øjne, kan føre til problemer med usikkerhed. Hvis man ved, hvem man er, og hvad, man vil have, så bør man være ligeglad med hvad, alle andre siger.

Plej dine venskaber

Nogle gange når man er i et forhold, er det nemt at ignorere sine venner. Men det er noget, man aldrig bør gøre. Partnere vil komme og gå, men venner, hvis du plejer dem, vil være der for evigt.

Sæt aldrig kærlighed højere end et venskab. Det er ikke det værd.

Når man elsker og værdsætter sig selv, vil man indse, at man ikke kan være lykkelig uden nogen ved sin side. Og man vil indse, at livet ikke starter og slutter med sin partner.

Man har til gengæld venner, som ikke vil forråde én, og som man kan stole på. Disse personer er i den grad dem, som man bør værdsætte.

Person der har et hjerte lavet af blomster - elske mig selv

Opgiv aldrig noget for andre

Gør alt for dig selv, men ikke for andre. Du er den, der virkelig betyder noget. Og du bliver nødt til at komme videre for at kunne opfylde dine drømme, samtidig med at du stoler på, elsker, værdsætter og respekterer dig selv.

Opgiv aldrig noget for nogen, for kun du selv vil lide under det.

Når alt dette tages i betragtning, vil du måske føle, du er en egoistisk person. Måske kan du ikke se, at du faktisk er gavmild – alt, du har brug for, er en smule tid for dig selv.

Hver gang du mister denne overbevisning, så gentag disse ord: “før jeg forelsker mig i dig, skal jeg elske mig selv.” Så du oprigtigt kan elske andre personer… Så du kan blive lykkelig.


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.