Foråret er her! Plant disse 8 løg i din have for at fylde den med liv og farver

Det er disse løg, som du skal plante lige nu i din have, så de blomstrer i løbet af foråret og fylder dit hjem med farver.
Foråret er her! Plant disse 8 løg i din have for at fylde den med liv og farver

Sidste ændring: 12 november, 2023

Med forårets komme begynder løg at blomstre og fylder enhver have med farver og liv. Hvis du ikke har plantet dine endnu, skal du ikke bekymre dig. Du har chancen for at gøre det og nyde al deres skønhed!

Ud over deres naturlige charme tiltrækker plantning af løgplanter en masse opmærksomhed. I modsætning til hvad det ser ud til, kræver de grundlæggende pleje og lav vedligeholdelse for at blomstre.

Lad os uden videre fortælle dig om alt om de løgplanter, du bør plante lige nu i din have. Vælg dem, du ønsker, eller plant dem alle sammen. Resultatet vil være skønt!

Hvilke løg skal jeg plante i min have?

Der findes rigtig mange løgplanter, bl.a. iris, tulipaner, løg og hvidløg. Men blandt dette store udvalg er der nogle, der blomstrer specifikt om foråret.

Du skal selvfølgelig vide, at det rigtige tidspunkt for at sikre forårsblomstring er at plante dem om efteråret.

Men der er en god chance for, at du kan gøre det nu, lige når sæsonen begynder, og nyde deres blomster, inden foråret er forbi. Med de nødvendige forbehold fortæller vi dig, hvilke løg du bør plante i din have for at fylde den med liv, farver og elegance.

1. Krokus

Krokus kommer fra løg

Krokus er et af de smukkeste løg, der kan blomstre om foråret. Det er endda et af de hurtigst blomstrende løg. Fra dette løg fødes blomster med seks kronblade i meget varierede farver, mellem blå, violet, gul, hvid og orange.

Desuden er dens kronblade kendetegnet ved at være lysere i midten, hvor de har gule og orange stempler. Netop fra denne plante udvindes safran, det kulinariske krydderi, som du sikkert har smagt.

Vi tror, at du også vil nyde at læse denne artikel: 10 høje blomstrende planter til en mere lodret have

2. Haveiris

Haveiris

Haveiris (Iris germanica) er endnu et løg, som du bør plante i din have for at fylde den med farve og elegance. Denne plante kan blive 50 centimeter høj og blomstrer fra forår til sommer.

Dens blomster er smukke. De har tre udadbøjede bægerblade, der bliver op til 12 centimeter lange.

De findes i forskellige farver, herunder blå, hvid, rød, gul og violet. Et vigtigt punkt for korrekt og hurtig blomstring er at plante løgplanten i et område med godt lys.

3. Perlehyacint

Perlehyacint

Perlehyacint adskiller sig fra de løg, vi har talt om hidtil, fordi dens blomster er meget anderledes (de har form som en drueklase). Det er små blomster, som ikke bliver højere end 25 centimeter.

For det meste finder du altid blå perlehyacinter, selv om der også findes lilla, gule og hvide. Noget grundlæggende i deres pleje er, at løg skal plantes i en dybde på 12 centimeter, idet der skal holdes en afstand på 8 centimeter mellem løg.

4. Tulipaner

Tulipaner stammer fra løg

Tulipanen er kronjuvelen blandt løgplanter og må derfor ikke mangle i din have. De er farverige, hårdføre og meget elegante blomster.

Deres farveskala er så bred, at mange mennesker har givet tulipaner forskellige betydninger afhængigt af deres nuance. For eksempel repræsenterer gule farver venskab og glæde, mens lyserøde farver er forbundet med ungdom og moderskab.

Hvis du vil have dine tulipaner til at blomstre, skal du plante dem i 10 centimeters dybde, og hvor de får direkte sollys. Et andet grundlæggende plejetip er, at du bør holde jorden fugtig i tørre sæsoner og beskære falmede blomster.

 Kan du lide denne artikel? Du vil måske også gerne læse: De 20 bedste solsikre hængeplanter

5. Liljekonval

Liljekonval

Liljekonval skiller sig ud blandt mange løgplanter, fordi den fylder haven eller hjemmet med en dejlig duft. Det er rigtigt: Den kan dyrkes i potter, så den kan nydes indendørs.

Dens blomster ligner små klokker, der sidder fast på en stilk, og det er netop fra dem, at den lækre duft, der kendetegner den, kommer. Der er dog noget, man skal være opmærksom på, og det er, at den anses for at være en giftig plante, både for børn og kæledyr.

6. Erantis kommer også fra løg

Erantis

Erantis er løgplanter, der skiller sig ud, fordi de blomstrer hurtigere end andre. De har små, solitære blomster, der normalt er gule og har en bægerform, hvorfra der står lysegrønne højblade.

Et aspekt, du bør vide om dem, er, at de er følsomme over for varme. Deres blomster blomstrer, når temperaturen når op på omkring 10 grader Celsius. Blomsterne er blandt de mest eftertragtede af bestøvere som bier og sommerfugle.

7. Pyntehvidløg

Blomster fra hvidløg

Mange ved det ikke, men hvidløg betragtes som en løgplante. Faktisk bruges nogle af dem dekorativt, fordi de blomstrer smukt.

Du vil se, at deres blomster kommer fra en høj stilk, som er samlet i en pompon, der lyser dybt lilla, lyserødt eller lilla. Den dyrkes på to måder:

  1. Løg.
  2. Frø: sidstnævnte metode anbefales ikke, da det tager længere tid at spire.

8. Kejserkrone eller fritillaria

Kejserkrone kommer fra løg

Lad os afslutte denne liste over løg, som du bør plante i din have for at fylde den med farver i foråret, med en ægte perle: Kejserkronen. Denne plante har blomster, der udmærker sig ved deres gule og orange farver, ud over den slående form på blomsterne.

Den har en oprejst stængel, der i spidsen har høje blade og blomster, som er mellemstore og falder som klokker. Dette aspekt ligner en krone. Jo større løg er, jo hurtigere vil de vokse og blomstre.

Hvilke løg vil du plante i din have?

Vi deler 8 forskellige løg, som du kan plante i din have for at nyde deres skønhed, farve og elegance i løbet af foråret. Du kan vælge dem, du ønsker. Husk, at deres pleje generelt er ret enkel, hvilket er en stor fordel, hvis du ikke har meget tid.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.