De 20 bedste solsikre hængeplanter

Udforsk de bedste hængeplanter, som du kan dyrke på din altan eller i udendørs rum og bruge til at fylde din facade med farver.
De 20 bedste solsikre hængeplanter

Sidste ændring: 30 marts, 2023

Når foråret kommer, giver hængeplanter liv til dit hjem og gør det smukkere. Du skal vide, at hængeplanter er et fremragende valg, når du har altaner eller vinduer og lidt plads indenfor til at sætte potter. Læs videre for at høre, hvilke muligheder vi har til dig.

De bedste og smukkeste hængeplanter, du kan få

Selv om det er rigtigt, at du i hængende potter kan sætte de planter, du ønsker, er det bedst at vælge dem, der hænger. Denne type planter har strukturer, der ikke er oprejst, og som begynder at vokse nedad. Netop det er det, der gør dem så markante.

Der findes blomstrende og ikke-blomstrende planter, som er meget populære blandt dem, der har den fordel at have altaner eller vinduer med gelænder derhjemme. På den anden side bør du også vælge planter, der er modstandsdygtige over for solen, da de som regel får direkte sollys, når de står udenfor.

Hvis dine planter ikke er modstandsdygtige over for disse forhold, vil de visne.

Nedenstående deler vi listen over de bedste solsikre hængeplanter til udendørs områder. Vælg derfor dem, du bedst kan lide!

1. Hængende bregne

Bregne

Den hængende bregne eller Nephrolepis er en smuk plante, der tiltrækker opmærksomhed takket være den særlige form på bladene. Disse er meget grønne, lange og hængende.

De tåler sollys, dog ikke direkte sollys. Det betyder, at du kan sætte den på en balkon med halvskygge.

Dens pleje er meget enkel. Det er nok at give bregnen en næringsrig jord samt konstant vanding for at opretholde dens fugtige miljø, og det er en meget god idé at sprøjte dens blade fra tid til anden.

2. Jernurt

Jernurt er eksempel på smukke hængeplanter

Jernurt, hvis videnskabelige navn er Verbena officinalis, har meget smukke blomster, som når deres maksimale pragt mellem forår og sommer. Det er en hængende plante, der er meget anvendt i naturlig dekoration, især i udendørs rum, da den modstår direkte sollys. Den er også kendt for sine medicinske egenskaber.

Hyppig vanding er tilstrækkeligt til at passe denne plante. Du vil bemærke, at når den mangler vand, ser bladene noget visne ud, så det er praktisk at regulere vandet for at undgå stress.

I de kolde måneder er det bedre at sætte den indendørs.

3. Rosenkrans

Rosenkrans er smukke hængeplanter

Rosenkrans eller Senecio rowleyanus er en sukkulent. Derfor er dens små blade kødfulde.

Det slående ved denne plante er, at dens blade er runde og små, som perlerne i en rosenkrans. Det er en hængeplante til halvskygge, men ikke til direkte sol. Den potte, du vælger, skal have et godt dræn.

4. Hængeplanter: Petuniaer

Pink pertunia

Den fjerde af de bedste hængeplanter, vi har til dig, er den hængende petunia (Petunia surfinia). Den største attraktion ved denne plante er dens blomster og de levende farver. Du kan finde den i nuancer som hvid, pink, lilla og tofarvede kombinationer.

Desuden blomstrer den samme år, som du planter den. Foråret er blomstringssæsonen, indtil det sene efterår. Disse planter kræver en god mængde sollys og hyppig vanding for at vokse sundt.

5. Hængeplanter: Fuchsia

Fuchsia

Fuchsia eller Fuchsia hybrida er kendt som “dronningens øreringe” eller “dronningens ranker” på grund af blomsternes form. Det er en af de bedste hængeplanter, du kan få.

Den findes i haver i bede, men det betyder ikke, at den ikke kan tilpasse sig livet i hængende krukker. Desuden er den meget hårdfør, men det anbefales at have den i halvskygge.

Blomstringsperioden for fuchsia strækker sig fra sommer til det tidlige efterår.

6. Flittiglise

Flittiglise

Flittiglige eller Impatiens walleriana er blandt de bedste hængeplanter, du kan have på din altan. De udmærker sig ved deres smukke og enkle blomster, der er almindelige i farver som hvid, lyserød, lilla eller rød. Deres nuancer står i en meget slående kontrast til deres bladers intense grønne farve.

Blandt deres pleje er konstant vanding og en halvskygget plads, så deres smukke blomster ikke brænder.

7. Edderkopperplanter

En edderkoppeplante

Edderkoppeplanten er en af de smukkeste hængeplanter, som du kan have derhjemme, både indendørs og udendørs. Dens afkom vokser fra nogle få pinde, der kommer ud af dens indre.

Fra disse afkom kan du nemt formere planten for at få flere eksemplarer derhjemme. Du skal også passe på den ved at tilbyde et veldrænet substrat, halvskyggefulde områder og moderat vanding.

8. Hængeplanter: Pink queen

Pink queen

Pink queen er en anden af de bedste hængeplanter, som du kan vise frem på din altan. Det er en etårig urteagtig plante, der vokser hurtigt og dækker den potte, den står i, med sine smukke blomster, som kommer frem, så snart foråret begynder.

Du kan placere den i halvskygge eller direkte sol. Du er selvfølgelig nødt til at placere den indenfor, når den kolde årstid begynder, da den slet ikke tåler frost.

Andre hængeplanter, du kan sætte på din altan

Eksempel på grønne hængeplanter

Selvom de 8 nævnte hængeplanter er de mest brugte, stopper mulighederne ikke her. For at adskille dine vinduer eller din altan fra resten har du således disse 12 andre alternativer:

 1. Begonie.
 2. Nemesia eller Nemesia strumosa.
 3. Stenurt eller Sedum burrito.
 4. Brøndkarse eller Tropaeolum majus.
 5. Purpurea eller Tradescantia pallida.
 6. Gitanilla eller Pelargonium peltatum.
 7. Pothos eller Epipremnum aureum.
 8. Calibrachoa eller Calibrachoa x hybrida.
 9. Pengeplante eller Plectranthus verticillatus.
 10. Hængende kaktus eller Rhipsalis cassutha.
 11. Sildbenkaktus eller Epiphyllum anguliger.
 12. Mølplante eller Plectranthus coleoides “Marginatus”.

Der er mange hængeplanter, som du kan vælge imellem. Husk at tage hensyn til deres tilpasning til det udendørs miljø. Så nyd at vælge dem, som du vil dekorere dine altaner eller vinduer med.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Guo, Y., & Warner, R. M. (2020). Dissecting genetic diversity and genomic background of Petunia cultivars with contrasting growth habits. Horticulture research7.
 • Kubica, P., Szopa, A., Dominiak, J., Luczkiewicz, M., & Ekiert, H. (2020). Verbena officinalis (common vervain)–a review on the investigations of this medicinally important plant species. Planta medica86(17), 1241-1257.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.