7 måder at forbedre dårligt blodomløb i benene på

Når du kommer hjem efter en lang dag, er den nemmeste og enkleste måde at forbedre blodomløbet i dine ben at hæve dem i et par minutter.
7 måder at forbedre dårligt blodomløb i benene på
Maricela Jiménez López

Bedømt og godkendt af læge Maricela Jiménez López.

Sidste ændring: 26 juni, 2023

Forskellige faktorer, herunder alder, påvirker dit blodomløb. Når du bliver ældre, kan du føle og se effekten af ​​dårligt blodomløb i benene. For eksempel er tunge ben, åreknuder og cellulite alle tegn på dårligt blodomløb. Derfor er det ikke kun et spørgsmål om sundhed, men også om skønhed.

I denne artikel vil vi udforske syv af de bedste tips, vi kender til, i bekæmpelse af dårligt blodomløb i benene. Ved at anvende disse enkle metoder kan du forbedre dit generelle helbred og hjælpe dine ben til at blive mere slanke og tonede.

Tips til forbedring af blodomløb i benene

1. Undgå en stillesiddende livsstil

Det første skridt til at forbedre dit blodomløb er at bevæge benene.  Desværre lever flere og flere mennesker et mere stillesiddende liv. Folk bruger i dag timer, hvor de sidder stille, uden at komme op eller flytte sig, hvilket er meget farligt for langsigtet sundhed.

Du må ikke bruge det meste af din tid siddende. Du kan endda indstille en alarm eller downloade en app for at minde dig om at komme op og bevæge dig mindst en gang i timen.

Det er nok bare at stå op og gå rundt i et par minutter eller foretage et par strækøvelser. Du kan også bruge denne tid produktivt – for eksempel ved at løbe nogle ærinder, gå på badeværelset, hente vand eller kaffe og te osv.

2. Forbedr din kropsholdning

På den anden side skal folk, der bruger flere timer stående, være opmærksomme på deres kropsholdning. Dette er især vigtigt for servitricer, butiksarbejdere osv. Det er dog vigtigt at bemærke, at det er lige skidt at sidde eller stå med dårlig kropsholdning. 

Hvis du har meget dårligt kropsholdning, er der terapi til rådighed, der hjælper dig med at lære dig at gå, stå, sidde, bøje, holde fast og trække vejret ordentligt. Din kropsholdning påvirker meget af kroppen, så denne ændring vil også forbedre blodomløbet i benene.

3. Gå, hop og brug trappen for at forbedre blodomløbet i benene

Når du kan, skal du gøre alt for at bevæge dig. Tag alle de muligheder, du kan, og se rulletrapper, elevatorer og liggestole som fjender. Du skal bruge dine ben mere aktivt, så i stedet for at bruge rulletrapper eller elevatorer, så tag trappen.

Du kan også tage en kort pause når som helst i løbet af din hverdag for at gå en tur, lave nogle hop eller bare gå op og ned ad nogle trapper.

Selvom du træner eller dyrker sport et par gange om ugen, er det vigtigt at være aktiv igennem hele dagen. Prøv at tænke på børn, der sidder et øjeblik og derefter farer rundt i det næste. Prøv at have den samme dynamiske indstilling og tilgang til din hverdag. 

4. Spis røde frugter og grøntsager

Fødevarer har forskellige ernæringsmæssige egenskaber, der kan identificeres efter deres farve. For eksempel forbedrer røde fødevarer omsætningen, hjælper med at forhindre kardiovaskulære sygdomme, er antioxidanter og forhindrer urininfektionerDisse fødevarer er også rige på lycopen og anthocyaniner.

Derfor bør du prøve at spise nogle af disse fødevarer hver dag:

 • Bær
 • Tomater
 • Vandmelon
 • Kirsebær
 • Røde druer
 • Rød peber
 • Radiser
 • Røde æbler

5. Drik vand hver time

Hvis du drikker vand kan det forbedre mange ting, så dette tip skal ikke undervurderes! Vores kroppe kræver vand til godt omløb og omsætning af kropsvæsker. Derfor er det vigtigt at drikke vand hver time for at styrke blodomløbet.

Du skal drikke mindst 6-8 glas vand om dagen. Hvis du ikke kan lide smagen af ​​vand, kan du altid drikke te, infusioner eller citronvand. Sørg dog for ikke at tilføje noget sukker.

Nøglen er altid at have et glas eller en flaske vand i nærheden. På den måde husker du det, hver gang du kigger på det.

6. Gå i de rigtige sko, da det vil påvirke blodomløb i benene

Person i sko på træstamme

I mange tilfælde kan forkert fodtøj medføre problemer med blodomløbet i benene. Dette kan skyldes sko med en hæl og sko, der er for smalle, for brede, for store eller for små.

Fodtøj støtter foden og er fundamentet, der holder og støtter vores kropsvægt. Derfor kan dårligt fodtøj ikke kun påvirke dine bens blodomløb, men også andre dele af kroppen.

Det er vigtigt at have tilstrækkeligt fodtøj til at forbedre kroppens blodomløb. Fra tid til anden skal du også tage dine sko af og nyde at gå barfodet. Dette giver den nødvendige hjælp til vores ben.

7. Slap af, når du kommer hjem, for at forbedre blodomløb i benene

Når du kommer hjem, kan du tage et koldt brusebad eller bare skylle dine ben med koldt vand. Du kan også anvende noget olie eller creme med ingredienser, der forbedrer blodomløbet, såsom cypress, rosmarin, kanel, heksehassel, hestekastanje osv. Alt dette hjælper med at forbedre blodomløbet i benene.

Før du går i seng, kan du også hæve dine ben i et lille stykke tid. Du kan endda sætte dem op vinkelret mod en væg. Du kan også sove med dine ben lidt forhøjet på en pude. Der er endda specifikke puder kun til dette formål, der kan hjælpe med at løfte vores ben og hjælpe os med at vågne op med lette, afslappede ben.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Klingelhoefer, L., Bhattacharya, K., & Reichmann, H. (2016). Restless legs syndrome. Clinical Medicine, Journal of the Royal College of Physicians of London. https://doi.org/10.7861/clinmedicine.16-4-379
 • Allen, R. P., Picchietti, D., Hening, W. A., Trenkwalder, C., Walters, A. S., Montplaisi, J., … Zucconi, M. (2003). Restless legs syndrome: Diagnostic criteria, special considerations, and epidemiology. A report from the restless legs syndrome diagnosis and epidemiology workshop at the National Institutes of Health. Sleep Medicine. https://doi.org/10.1016/S1389-9457(03)00010-8
 • Phillips, B., Young, T., Finn, L., Asher, K., Hening, W. A., & Purvis, C. (2000). Epidemiology of restless legs symptoms in adults. Archives of Internal Medicine. https://doi.org/10.1001/archinte.160.14.2137
 • Comella, C. L. (2014). Treatment of Restless Legs Syndrome. Neurotherapeutics. https://doi.org/10.1007/s13311-013-0247-9

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.