Fordele ved babassuolie i kosmetik

Mange af de produkter, der bruges i skønhedsrutiner, indeholder babassuolie. Det er et let stof med en positiv virkning på huden. Udforsk dette naturlige universalmiddel.
Fordele ved babassuolie i kosmetik

Sidste ændring: 25 august, 2022

Har du hørt om babassupalmen? Det er planten, hvorfra babassuolie udvindes. Det er en almindelig ingrediens i kosmetikindustrien på grund af dens mange egenskaber.

I en industri, der søger at bruge naturlige produkter, er babassuolie en mulighed, der er rig på vitaminer og andre gavnlige komponenter for hår, negle og hud.

En artikel offentliggjort i Bolivian Journal of Chemistry fremhæver, at olier og fedtholdige ingredienser er essentielle i kosmetiske formuleringer på grund af den affinitet, de har med den menneskelige hud. Derfor er det normalt at finde dem i emulsioner, lotioner, serum, læbestifter, øjenskygger m.m.

Babassuolie: Hvilke egenskaber har den?

Babassuolie i glas

Babassuolie indeholder vitaminer og antioxidanter, som kan være gavnlige for huden.

Denne klare, lette substans indeholder vitamin A, B og E, fytosteroler, enkeltumættede fedtsyrer og laurinsyre. Babassuolien er også anvendelig i medicinsk sammenhæng til at lindre hovedpine, feber og hoste.

Den anvendes også i gastronomien, hvor den takket være sin mandelagtige smag er god i salater og andre retter. Det er imidlertid i kosmetik, at babassuolie udnytter sine fugtgivende, blødgørende, antiinflammatoriske, nærende, regenererende, antioxidant og antimikrobielle egenskaber.

Alle produkter, der indeholder babassuolie, angiver på INCI-etiketten (International Nomenclature Cosmetic Ingredient) terminologien“Orbignya Oleifera Seed Oil“.

Fordele ved babassuolie i kosmetikindustrien

Nogle mennesker sammenligner kokosolie og babassuolie, da de er ret ens. Nogle producenter, der erstatter kokos med babassuolie, hævder endda større effektivitet og en bedre aroma.

Babassuoliens tæthed gør den til en stjerne i skønhedsverdenen, og den bruges til følgende formål:

Der er flere anvendelser af denne olie, og vi vil nu se på dem.

Fugter håret

Babassuoliens virkning på håret menes at være dens mest effektive anvendelse. Centro de Investigación y Promoción del Campesinado de La Paz udtaler i en rapport, at babassu-planten er god for alt.

Teksten tilføjer, at olien svarer til en behandling, der forhindrer hårtab og fremkomsten af gråt hår, samtidig med at den blødgør, intensiverer farven, reparerer skadet hår og hjælper væksten.

Yderligere fordele for håret omfatter større elasticitet og styrke, glans, fjernelse af skæl og reparation af spaltede spidser. Det kan bruges i shampoo og også direkte, efter følgende vejledning:

  • Fordel lidt af olien i tørt hår, mindst en halv time før du går i bad. Dette trin er vigtigt, for at håret kan absorbere dens egenskaber.
  • Massér forsigtigt fra rødderne til spidserne. Berøring af hovedbunden fremmer blodcirkulationen.
  • Vask dit hår med naturlig shampoo, på denne måde styrker du virkningerne af babassuolien. Tjek, at dette rensemiddel ikke indeholder parabener.
  • Lad være med at føntørre eller glatte håret, undgå varmeapparater, indtil dit hår er i perfekt stand.

Denne olie bruges også som en maske, der kun skal skylles ud, og som mousse eller fiksering til frisurer.

Nærer neglene

E-vitaminet i babassupalme er ideelt til at nære negle og neglebånd. Denne olie har mikrobielle og svampedræbende funktioner, hvilket er til gavn for tå- og fingernegle.

Forebygger og reducerer rynker

Babassuolie indeholder antioxidanter, der stimulerer produktionen af kollagen. Desuden kan den bekæmpe frie radikaler, der fremskynder for tidlig aldring. Blandt de kosmetiske formål skiller forebyggelse af udtrykslinjer og pletter sig ud.

Forebygger strækmærker

Da det er et hurtigt absorberende præparat, der fremmer dannelsen af kollagen, kan det forstærke elasticiteten og forebtgge strækmærker og appelsinhud. Det anbefales normalt til gravide kvinder, gennem cremer eller ren olie, altid i samråd med en læge eller jordemoder.

Genopretter huden

Babassuolie anbefales til alle hudtyper, fordi den ikke giver en fedtet fornemmelse og heller ikke tilstopper porerne. Den hører til komedogen klasse 1. Dette produkt samarbejder med regenerering af beskadiget dermis. Det anses for at være perfekt til genopretning af sprukne hæle og mindre forbrændinger.

Behandling af psoriasis, rosacea og eksem omfatter undertiden topisk brug af babassuolie på grund af de antimikrobielle egenskaber og laurinsyre. I tilfælde af disse sygdomme bør en hudlæge godkende brugen af produktet.

I betragtning af babassuoliens fysiske og kemiske egenskaber anvendes olien også ofte i sæber med tykkere konsistens og længere holdbarhed, ifølge en undersøgelse offentliggjort af the Virtual Library of the German Cooperation. Denne form for kosmetik ville være fordelagtig for huden.

Stimulerer skægvækst

Mand bruger olie til skægvækst

Nogle mennesker hævder, at babassuolie kan stimulere væksten af ansigtshår.

Det er ikke kun kvinder, der nyder godt af babassuoliens egenskaber. Mænd gør brug af dette naturlige middel for at få deres skæg til at se ensartet og frodigt ud. Kombinationen af mamey- eller sapotefrøolie med denne olie resulterer i vækst af ansigtshår.

På trods af manglen på videnskabelig dokumentation mener brugerne, at betingelsen for at opnå denne effekt er at anvende babassuolie konstant ved at massere ansigtet. Hvis du er i tvivl, kan du kontakte din hudlæge.

Hvor ofte skal man bruge babassuolie?

Hyppigheden af brugen af babassuolie afhænger af det formål, du bruger den til. Uanset om det er til hår eller hud, er det aldrig godt at overdrive brugen af et produkt, selv om det ikke forårsager skade.

Vær opmærksom på producentens anvisninger, især hvis du anvender det direkte. Hvis du har spørgsmål eller reaktioner i forbindelse med babassuolie, skal du kontakte din læge.

Er der nogen kontraindikationer med babassuolie?

I sig selv bør babassuolie ikke forårsage nogen bivirkninger. Sørg for, at det er en 100 % ren olie uden kemisk indgreb, der bærer rester af andre komponenter.

Desuden skal produktets holdbarhed overholdes. Generelt holder det sig 2 år opbevaret på et køligt, tørt sted, hvor det ikke udsættes for sollys eller ændres af stærke lugte.

Det kan interessere dig ...
To metoder til at lave sæbe med aktivt kul
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
To metoder til at lave sæbe med aktivt kul

Sæbe med aktivt kul er et populært hudplejeprodukt, da det formodes at have absorberende, rensende og afgiftende egenskaber.