Seks fordele ved at blive mor som 35 årig

Kvinder i dag er ofte i tredverne, før de får børn. Selvom der er færre risici forbundet med at blive mor, når du er yngre, så er der faktisk også mange andre fordele ved at vente til du er lidt ældre.
Seks fordele ved at blive mor som 35 årig

Sidste ændring: 29 september, 2020

I mange samfund er der et stort pres når det kommer til det med at få børn. Før i tiden var det risikabelt at føde, og “ældre” mødre blev ofte set ned på. Men sådan er det heldigvis ikke mere. Der er faktisk mange fordele ved at vente med at blive mor som 35-årig eller endnu senere i livet.

Vi får børn senere og senere

Kvinder i de rige lande får børn senere i dag, end de gjorde før i tiden. Denne tendens skyldes faktorer såsom præventionelle metoder med højere effektivitet, ligestilling mellem kønnene og stigende antal kvinder, der tager en uddannelse.

Kvinder i dag har travlt med at forfølge deres egne drømme i deres tyvere. Derfor venter mange til de har afsluttet deres uddannelse, fået fast arbejde, større økonomisk sikkerhed og en kæreste, de gerne vil stifte familie med.

Ifølge statistikker fra 2016, der blev offentliggjort af Spaniens Institut for Statistikker (INE), flyttede graviditetsalderen lidt tilbage end året før, med 32,5 år som gennemsnitsalderen for at få et barn.

Så vil du også gerne vente lidt med at blive mor?

Hvad siger nyere studier?

Moden mor og hendes barn

Nogle undersøgelser har udtalt, at den sikreste aldersgruppe for at få børn stadig er fra 20 til 35 år. Men kort for et år siden offentliggjorde International Journal of Epidemiology resultaterne af en undersøgelse af kvinder over 35 år og deres børn.

Resultaterne var overraskende. Resultaterne viste, at de børn, hvis mødre var mellem 35 og 39 år, scorede ganske godt i forsøg, der målte deres verbale kognitive evne. Faktisk havde de bedre resultater end yngre mødres børn.

Men hvordan var resultaterne forskellige fra tidligere århundreder? Forskellene afhænger af flere faktorer, såsom:

  • De testede børn var de yngste børn i familien. Denne betingelse indebar, at børnene fik begrænset opmærksomhed og pleje.
  • Økonomiske situation. Familier med flere børn har ofte lavere indkomst og færre muligheder. På grund af deres situation havde de ikke adgang til en sund kost eller sundhedstjenester. Som følge heraf havde ressourceunderskuddet en negativ indvirkning på udviklingen.

Så hvis du nærmer dig de 35 år og tænker på at blive mor, anbefaler vi at du fortsætter med at læse årsagerne nedenfor, så du kan være mere sikker og informeret om at træffe den rigtige beslutning.

Hvad er fordelene ved at blive mor senere?

1. At se på moderskab med mere modenhed

Dette punkt betyder ikke, at unge mødre ikke kan være modne mødre.

Men som 35 årig er en kvinde meget mere opmærksom på risikoen for graviditet. De gør mere for at tage sig af sig selv og frem for alt tænker og planlægger de de mulige livsforandringer, der kommer.

2. Større økonomisk stabilitet

Mor og hendes baby

Generelt har 35 årige personer mere akademisk og faglig erfaring, hvilket betyder en mere stabil indkomst. Som følge heraf kan forældre give mere tid og opmærksomhed til deres børn.

Anbefalet læsning efter “Seks fordele ved at blive mor som 35 årig”:

Sådan genopliver du en baby

3. Mere erfaring

Når vi taler om moderskab, kan man aldrig få nok erfaring. Styrker som forståelse, empati og tålmodighed (blandt andre) hjælper mødre med udfordringer ved moderskab med en positiv tankegang.

Derudover vil de forskellige former for oplevelser, som en kvinde har gennem hele sit liv, bidrage til at tjene som et godt eksempel for hendes børn.

4. Følelsesmæssig stabilitet

Foelelsesmaessig stabil mor

Med alderen har vi en bedre forståelse af os selv, hvilket er en vanskelig ting at forstå i kølvandet på ungdommen. Vi lærer at træffe beslutninger, acceptere vores fejl, være modstandsdygtig og udvikle mere stabile relationer.

Disse fundamenter beriger opdragelsen af ​​og forholdet til vores børn. Faktisk giver det dem mere følelsesmæssig stabilitet. Den slags miljø giver en sund psykologisk omringning, mere sikkerhed og et bedre eksempel for børn.

5. Forøger den forventede levealder

I forskellige undersøgelser har resultaterne vist, at kvinder, der føder efter 33 år, forventes at leve længere end dem, der føder deres sidste barn som 29 årige.

Med andre ord vil der være mere tid til at nyde med børn, på trods af den populære mening, der siger det modsatte.

Læs også denne artikel efter “Seks fordele ved at blive mor som 35 årig”:

At være enlig mor: Hvad der venter dig

6. Sundere livsstil

Mor der leger med hendes baby - mor som 35-aarig

Mennesker over 30 år er meget tilbøjelige til at få en bedre forståelse for deres krops behov. Med andre ord vil de sandsynligvis være mere opmærksomme på deres helbred. Dette omfatter sunde kostvaner og motion vaner.

Du behøver ikke ændre dine vaner drastisk, når du beslutter dig for at få en baby , fordi du allerede fører en afbalanceret og sund livsstil.

Konklusion

For at opsummere det hele, så har livskvaliteten for moren og børnene, hun har, direkte indflydelse på børnenes udvikling.
Der er ingen tvivl om det, at være en mor som 35 årig har mange fordele. Glem dog ikke, at graviditet i senere år også indebærer visse risici. Så sørg for at tale om det med en læge specialist, så du kan vide, hvad du skal vide for din specifikke sag.

Hvad synes du?


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Bewley, S., Davies, M., & Braude, P. (2005). Which career first? BMJ, 331(7517), 588–589. Available at: https://doi.org/10.1136/bmj.331.7517.588. Accessed 27/04/2020.
  • Instituto Nacional de Estadística (2017). Movimiento Natural de la Población (Nacimientos, Defunciones y Matrimonios). Indicadores Demográficos Básicos. Año 2016. Datos provisionales. Available at: http://www.ine.es/prensa/mnp_2016_p.pdf. Accessed 27/04/2020.
  • Goisis, A., Schneider, D. C., & Myrskylä, M. (2017). The reversing association between advanced maternal age and child cognitive ability: evidence from three UK birth cohorts. International Journal of Epidemiology, 46(3), 850–859. Available at: https://doi.org/10.1093/ije/dyw354. Accessed 27/04/2020.
  • Mills, M., Rindfuss, R. R., McDonald, P., & te Velde, E. (2011). Why do people postpone parenthood? Reasons and social policy incentives. Human Reproduction Update, 17(6), 848–860. Available at: https://doi.org/10.1093/humupd/dmr026. Accessed 27/04/2020.
  • Sun, F., Sebastiani, P., Schupf, N., Bae, H., Andersen, S. L., McIntosh, A., Abel, H., Elo, I. T., & Perls, T. T. (2015). Extended maternal age at birth of last child and women’s longevity in the Long Life Family Study. Menopause, 22(1), 26–31. Available at: https://doi.org/10.1097/gme.0000000000000276. Accessed 27/04/2020.
  • Williams, L. M., Brown, K. J., Palmer, D., Liddell, B. J., Kemp, A. H., Olivieri, G., … Gordon, E. (2006). The Mellow Years?: Neural Basis of Improving Emotional Stability over Age. Journal of Neuroscience, 26(24), 6422–6430. Available at: https://doi.org/10.1523/jneurosci.0022-06.2006. Accessed 27/04/2020.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.