Fire store fordele ved overgangsalderen

Overgangsalderen er ikke en "forbandelse" som så mange kvinder gør det til at være. I virkeligheden er det en smuk tid for forandring, der kommer med sine egne vidunderlige fordele.
Fire store fordele ved overgangsalderen
Maricela Jiménez López

Bedømt og godkendt af læge Maricela Jiménez López.

Sidste ændring: 28 marts, 2023

Overgangsalderen er en tid, der medfører meget store ændringer for en kvinde. I mange tilfælde medfører det symptomer såsom hedeture, træthed og hårtab. Men der er faktisk også fordele ved overgangsalderen.

Overgangsalderen medfører en bred vifte af følelser, som kan skabe store udfordringer for kvinden. Dog er der også mange fordele ved overgangsalderen, hvis vi lærer at forstå, hvordan vi kan balancere disse følelser.

Oplev de fire store fordele ved overgangsalderen i denne artikel.

Overgangsalderen er et nyt stadie, hvor vi kan begynde at elske os selv mere, tage bedre vare på os selv og nyde den oplevelse og den visdom, vi har erhvervet gennem livet. Vær ikke bange og nyd det!

Accepter overgangsalderen

Der er fordele ved overgangsalderen

Overgangsalderen går ud på at den kropslige process omkring ægløsningen holder op hos kvinden.

Uanset hvad, bør vi ikke opleve dette uundgåelige øjeblik af livet som noget traumatisk eller negativt. Hvert trin i livet er specielt, og vi bør nyde dem.

Samtidig er det også vigtigt at vide hvordan vi klarer symptomerne så godt som muligt. I stedet for at klage over denne uundgåelige ændring, lad os lære at fokusere og være positive, og dermed opleve de mange fordele ved overgangsalderen.

Her er nogle tips:

1. Det er en undskyldning for at lære at sætte mere pris på livet

kvinde lærer mere om sig selv gennem overgangsalderen

Frygten for aldring er indlejret i vores fælles mentalitet. Vi har alle et hemmeligt ønske om at være evigt unge, på trods af tidens tand.

Desværre forårsager denne tankegang kun konflikt og indre smerte. Når vi begynder at opleve de forandringer, som kroppen oplever med alderen, er vi på vagt og starter en kamp mod aldring.

Ikke desto mindre er det nødvendigt at lære at blive gammel. Det er vigtigt at acceptere og leve livet roligt og intenst uanset vores fødselsår, og det er en af de store fordele ved overgangsalderen.

At udvikle en besættelse for at foregive at være noget, som vi ikke længere er, gør bare tingene sværere. At acceptere ankomsten af ​​overgangsalderen vil få os til at acceptere vores alder, og i stedet fokusere på at gøre symptomerne mindre vanskelige at leve med.

2. Det minder os om, at vi har en krop som vi bør tage os af og forkæle

kvinde tager sig af sin krop i overgangsalderen

Når vi kommer i overgangsalderen, er det det perfekte øjeblik til at blive opmærksomme på vores helbred. Det kan være en god tid til at fokusere på at tage vare på os selv og forkæle os selv. På den måde lærer vi at tyde de tegn på forandring, som vores krop sender os, og vi kan finde gode lægemidler og naturlige behandlinger.

Det betyder, at vi bør bruge mere tid på os selv. Sænk den endeløse liste over de daglige forpligtelser og tag bedre vare på dig selv.

Hvad med at besøge en spa en gang om ugen? Hvad med nogle yogakurser? Svømning? Ballroom-dans? Pas på din krop og hav det sjovt med det!

3. Det hjælper dig med at lære at styre dine følelser

glad kvinde nyder livet

Det er rigtigt, at hormonelle forandringer får følelser til at rasere. Alt bliver mere intenst, det gode … og det ikke så gode.

  • Lær at styre frustrationen ved ændrede planer, ødelæggende følelser og frigivet eufori.
  • Forsøg at forstå disse ændringer, der sker i overgangsalderen, for ikke at gøre problemerne større end de er. Nyd livet med glæde og ro.

Prøv at se tingene med et nyt perspektiv ved at fokusere på hvert øjeblik. Bevar roen og vær tålmodig med dig selv og med alle de ændringer, du stadig lærer at leve med.

4. Det minder os om at nyde det voksende selvværd forbundet med aldring

Fokus på positive følelser

Først og fremmest er den herlige overgangsalder baseret på alt, hvad vi har gennemlevet. Men tidens tand forlader også spor på kroppen. Det er ikke altid let at acceptere, det, der allerede er sket.

Derfor er overgangsalderen også en tid, hvor du kan udnytte denne fase ved at styrke dit selvværd.

Modenhed bør gå hånd i hånd med selvværd. Kroppen er vigtig, men vi har allerede lært, at det ikke er den eneste vigtige del af dig. Derfor bør du prøve at forelske dig i dine bedste dyder, dit eget selskab, dine anekdoter. Alt, hvad du har overvundet, er grund nok til, at dit selvværd er hvor det skal være: højt.

Overgangsalderen er også øjeblikket for at genoprette det, du har manglet i årevis. Hvem sagde, at når du bliver ældre, kan du ikke fuldføre en karriere, lære en ny færdighed eller rejse til det sted, som du altid har ønsket at se?

Så hvad venter du på? Nyd denne nye fantastiske fase af livet!


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


    • Wulf Rössler et al. “Does menopausal transition really influence mental health? Findings from the prospective long‐term Zurich study”, World Psychiatry. 2016 Jun; 15(2): 146–154.
    • Joyce T. Bromberger et al. “Mood and Menopause: Findings from the Study of Women’s Health Across the Nation (SWAN) over ten years”, Obstet Gynecol Clin North Am. 2011 Sep; 38(3): 609–625.
    • Amanda J. Shallcross et al. “”Getting better with age: The relationship between age, acceptance, and negative affect”, J Pers Soc Psychol. 2013 Apr; 104(4): 734–749.
    • National Institute of Aging. ¿Cuáles son las señales y síntomas de la menopausia?. (2017). Recuperado el 22 de mayo de 2020. https://www.nia.nih.gov/health/cuales-son-senales-sintomas-menopausia

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.