Fordele ved at spise quinoa, æbler og kanel til morgenmad

Dette måltid vil give dig energi. Men vigtigere end det, dette mix af quinoa, æbler og kanel vil holde os mætte hele formiddagen lang. 
Fordele ved at spise quinoa, æbler og kanel til morgenmad
Valeria Sabater

Skrevet og kontrolleret af psykolog Valeria Sabater.

Sidste ændring: 02 marts, 2023

Spise quinoa med æbler og kanel om morgenen er en ren fryd. Du vil både nyde at spise det og nyde de fordele, det giver dig.

For at fortælle sandheden, så er det overraskende, hvor mange måder quinoa kan forberedes på. Det er både korn lignende og meget effektivt, når det kommer til at passe på dit helbred. Og som en af de vigtigste ting, så har det næsten ingen kalorier.

Når det er sagt, så ønsker vi i denne artikel at tale lidt mere om quinoa. Fra i dag, foreslår vi, at du spiser en morgenmad med quinoa, æble og kanel. Du vil elske det. Desuden efter et par uger, vil du bemærke nogle store ændringer.

Lad os tage et kig på, hvorfor dette er tilfældet.

Fordelene ved at spise quinoa, æbler og kanel

Hvad vil du normalt spise til morgenmad? Er du den slags person, der forlader huset med en kop kaffe og en færdigpakket muffin? Hvis det er tilfældet, så er det tid til at ændre din rutine.

Vi er sikker på du allerede kender til dette, men vi ønsker at sige det igen: Morgenmad er det vigtigste måltid på dagen. Statistiske undersøgelser viser også, at de fleste mennesker i Danmark ikke giver morgenmad den betydning, det fortjener.

Vi har brug for at starte dagen med en god mængde energi. Og det er let at gøre. Alt, hvad vi skal gøre er at inkludere protein og umættede fedtstoffer i vores morgenmad.

Dette er også den tid på dagen, hvor din hjerne har brug for det største mængde af energi.

Tænk over det. Dette er en god sundheds mulighed. Vær sikker på at se efter, hvordan du kan gøre dette for dig selv.

Sådan kan du spise quinoa i din morgenmad

2-quinoa-fordele

Quinoa er en af de mest populære fødevarer i verden. Først og fremmest har det ikke gluten. For det andet giver det os et stort antal proteiner. For det tredje er det en af de få vegetabilske kilder til de ni essentielle aminosyrer.

 • Det er også rigt på fibre, magnesium, B-kompleks vitaminer, jern, kalium, calcium, fosfor, vitamin E og flere antioxidanter, der er meget gavnlige.
 • Dette kan være en af de bedste morgenmadsprodukter. Dette gælder især, hvis vi omhyggeligt udvælger de fødevarer, vi kombinerer det med.
 • I hver 100 gram af quinoa, er der 27 gram fibre. Hvis du kæmper med forstoppelse, er det en god mad at spise.
 • Quinoa er også fantastisk til at tabe sig. Dette gælder især, hvis vi kombinerer det med æbler og kanel. Årsagen er, fordi det styrer vores blodsukker. Og lidt efter lidt, hjælper det os til at slippe af med vores irriterende mave fedt.

Æbler, perfekt til at starte din dag med

Ved at spise quinoa med æbler, tager du dig af dit hjerte. Du kan vælge enhver farve eller type af æble, du ønsker. De er alle med til at forebygge åreforkalkning.

Ved at spise denne morgenmad kan vi også forhindre et par andre sygdomme. Den ene er diabetes, og den anden er hjerneblødning. Plus, ved at kontrollere vores blodsukker, vil vi have mere energi.

Hvis du er den slags person, der finder en enkel morgenmad kedeligt, vil du elske dette.

Dette er også en god morgenmad for alle. Efter alt, er æbler en af de bedste fødevarer til en sund morgenmad.

Kanel, essensen af sundhed

3-kanel-og-anis

Kæmper du med kolesterol? Har du højt blodsukker? Hvis ja, så prøv at spise quinoa, æbler, og en knivspids kanel.

En stor grund til at spise denne mad er, at det hjælper med at kontrollere vores fordøjelse. Spise dette til morgenmad hjælper os med at nå hen til frokosten. Og, kan det hjælpe med at bekæmpe for tidlig aldring.

Vi bør også huske på, at kanel bringer en stor mængde af smag til vores måltider.

Hvordan forbereder du quinoa, æbler og kanel morgenmad

4-quinoa-og-aeble

Ligesom vi altid siger, så skal du sørge for du leder efter økologisk frugt og grønt.

I tilfælde af quinoa og æble, er dette meget vigtigt. Vælge økologiske ingredienser betyder, at vi vil få mest muligt ud af, hvad de har at byde på.

Her er de ingredienser, du skal bruge:

Ingredienser

 • 1/2 kop (100 g) kogte quinoa
 • 1 kop (200 ml) havre mælk
 • 1 æble (enhver sort)
 • 1 teskefuld (5 g) kanel
 • 1 tsk (7,5 g) honning

Forberedelse

 • Start først med at forberede æblet. Vask det, skræl det, hak det i stykker og tag kernerne ud.
 • blend derefter æblet i en blender eller foodprocessor.
 • I en skål, bland lunken havre mælk med det blendede æble, quinoa, honning og kanel.
 • Bland indtil alt er godt integreret.
 • Hvis du ønsker en glattere tekstur, kan du mose æblet, før du blender det. Denne del afhænger af, hvad du foretrækker.

Sørg for at prøve dette. Du kan endda overveje at medtage denne opskrift i din morgenmad to gange om ugen. Se, hvor godt du kommet til at få det.

Det er lækkert!

Det kan interessere dig ...
Spis quinoa og tab dig
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Spis quinoa og tab dig

Spis quinoa og tab dig. Qionoa er en vigtig kilde til fiber, omega-3 og essentielle aminosyrer, der hjælper dig med at bekæmpe overvægt. Læs mere h...


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Lee, C. M., & Lee, S. Y. (2007). Consumer insights on healthy breakfast cereal – A focus group research. Journal of Sensory Studies. https://doi.org/10.1111/j.1745-459X.2007.00116.x

 • Boivin, C., Parissier, C., Alle, A., Asselin Forcier, P., & Langlois, S. (2014). Healthy Breakfast Cereals: What Do Consumers Want? Journal of Foodservice Business Research. https://doi.org/10.1080/15378020.2014.886914

 • Greenwood, J. L. J., & Stanford, J. B. (2008). Preventing or Improving Obesity by Addressing Specific Eating Patterns. The Journal of the American Board of Family Medicine. https://doi.org/10.3122/jabfm.2008.02.070034

 • Lepkowska, D. (2015). The importance of a healthy breakfast. About Kids Health.


Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.