Fordelene ved at drikke vin hver dag

Mange læger anbefaler, at deres patienter drikker en smule rødvin om dagen for deres helbreds skyld, men hvad er fordelene ved at drikke et glas vin hver dag?
Fordelene ved at drikke vin hver dag

Sidste ændring: 28 februar, 2022

Har du hørt om de mange fordele ved at drikke vin hver dag? Lær alt om dem i denne artikel.

Et glas vin om dagen: Den særlige opskrift

Ifølge eksperter er et glas vin om dagen godt for dit helbred. Men vær forsigtig, for det er ikke hvilken som helst vin: Det skal være rødvin.

Flere undersøgelser bekræfter, at et glas rødvin om dagen hjælper med at forebygge mange hjerte-kar-sygdomme for både mænd og kvinder. Det kan også hjælpe med at forebygge sygdomme og lidelser som diabetes, demens og osteoporose.

Selv om vin er en af de ældste alkoholholdige drikkevarer i verden, har forskerne først for nylig opdaget de fantastiske fordele ved vinen.

Lad os tage et kig på dem.

Rødvin på hylde

Fordelene ved at drikke vin hver dag

Dette er nogle af de bekræftede fordele ved at drikke et glas rødvin om dagen.

At drikke vin hver dag hjælper med at reducere de skadelige virkninger af cigaretrøg

Vin kan regulere de skader, som tobak forårsager i blodkarrene gennem vasodilatation. Frem for alt har vinen positive virkninger på endothelet, et lag af celler, der reducerer friktionen mellem lymfekar og blodkar og hjertet.

Det er med til at forebygge hjerte-kar-sygdomme

Dette er en af de mest velkendte virkninger af rødvin, så længe det indtages i et korrekt omfang og regelmæssigt. Forskere siger, at rødvin reducerer muligheden for at lide af hjertesygdomme ved at reducere produktionen af “dårligt” kolesterol og øge den “gode” slags kolesterol.

Det har blodfortyndende virkninger

Sporadiske vindrikkere har mindre mængder af fibrinogenprotein, et protein, der fremmer dannelsen af blodpropper.

Fordele ved at drikke vin hver dag

At drikke vin hver dag hjælper med at forebygge åreforkalkning

Dette er en af de sygdomme, der skyldes degeneration af arterierne. Åreforkalkning opstår, når blodkarrene mister deres evne til at slappe af.

Alkoholen i vin hjælper karrene med at forblive sunde på grund af dannelsen af nitrogenoxid, et grundlæggende stof i afslapning af kar.

Det hjælper med at afbalancere blodtrykket

Et overdrevet alkoholforbrug forårsager forhøjet blodtryk. Men at drikke et lille glas (250 ml) vin om dagen har den modsatte effekt, fordi det sænker blodtrykket efter et måltid for personer, der lider af dette problem.

Det hjælper med at forebygge Alzheimers sygdom og demens

Undersøgelser har vist, at resveratrol (en bestanddel i rødvin) har neurobeskyttende virkninger, som forhindrer udviklingen af denne tilstand.

Rødvin i glas

Hvorfor rødvin?

Mange mennesker undrer sig måske over, hvorfor det skal være rødvin og ikke en anden slags vin (rosé, hvidvin, mousserende vin). Der er mange grunde. Derfor er det bedst at vide lidt mere om denne drik.

Rødvin fremstilles af saften fra røde druer, som plukkes fra vinstokken. Drueklaserne kan plukkes i hånden, med en saks eller særlige maskiner.

Mange nyder at drikke vin hver dag

Vin fremstillet af røde druer indeholder en meget sund mængde polyfenoler. Disse eliminerer frie radikaler. Hvidvin indeholder derimod ikke disse stoffer.

Afhængigt af druetypen, mængden af sol, jorden, hvor klaserne er dyrket, og alkoholkoncentrationen vil vinen indeholde flere eller færre polyfenoler. Så hvad venter du på? Udnyt fordelene ved at drikke vin hver dag allerede i dag!


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.