Fordelene ved vindruer: Spis dem dagligt

Vindruer kan give os mange fordele. I dag vil vi finde ud af, hvorfor vi bør inkludere dem mere i vores kost.
Fordelene ved vindruer: Spis dem dagligt
Valeria Sabater

Skrevet og kontrolleret af psykolog Valeria Sabater.

Sidste ændring: 30 juli, 2023

Druer er en lækker frugt, der bruges til at lave en af de mest populære drikkevarer, som mange mennesker nyder: Vin. Men du kender måske ikke alle fordelene ved vindruer for dit helbred, hvis du spiser dem dagligt.

I vores dagligdag spiser vi normalt ikke så mange vindruer som andre frugter som bananer, æbler eller appelsiner. Men når du først kender deres fordele, vil du have lyst til at inkludere dem oftere i din kost.

Fordelene ved vindruer: Leverbeskyttende antioxidant

Fordelene ved vindruer for helbredet er utallige

Forskningen vedrørende antioxidant leverbeskyttelse af Vitis vinifera L. (drue) skind og frø. (drue) er blevet udført for at undersøge, om drueskind og -kerner har sundhedsmæssige fordele, når de er blevet brugt til at fremstille vin. Resultaterne har vist, at det gør de.

Efter de forskellige undersøgelser blev det konkluderet, at druer har en stor antioxidant kapacitet, og at de skind og kerner, der bruges til at lave syltetøj eller andre produkter, giver os mange fordele. Det skyldes alt sammen deres indhold af:

  • Polyfenoler.
  • C-vitamin.
  • E-vitamin.
  • Flanovoider.

Læs denne fantastiske artikel: Tre tips til at inkorporere frø i kosten

Den førnævnte undersøgelse tyder på, at både skind og kerner fra druer giver beskyttelse af vævet mod oxidativt stress. Så de kan være meget gavnlige for de personer, der lider af visse sygdomme eller lidelser.

For eksempel metaboliske sygdomme som diabetes mellitus, degenerative sygdomme, forskellige former for kræft og hjerte-kar-sygdomme. Selv om de alle skal have en medicinsk opfølgning, samt udføre prøverne og tage den anbefalede medicin, kan det være en god mulighed at tilføje druer til vores kost.

Aldring og for tidlig nedbrydning

En anden af fordelene ved vindruer ligger i deres evne til at forhindre aldring og for tidlig nedbrydning af visse organer. Alt dette skyldes de antioxidanter, som de indeholder, som vi nævnte i det foregående punkt.

Efterhånden som vi bliver ældre, øges helbredsproblemerne, fordi vores organer begynder at fungere noget dårligere. En ordentlig kost og sunde vaner (motion, undgå alkohol og rygning) vil dog være med til at forsinke dette.

Hudproblemer

Frisk vindruesaft

Lider du af stressdermatitis? Eksem? Alle disse hudproblemer kan reduceres, ikke kun ved at følge lægens anbefalinger, men også ved at gøre en indsats for at inkludere vindruer i kosten.

Ifølge undersøgelser kan denne frugt forbedre alle sygdomme eller lidelser, der påvirker huden. Forskning har vist, at druer og vindruekerner kan medføre en forbedring af sygdomme eller problemer, der skyldes inflammatoriske eller bakterielle processer. Selv i dem, der er relateret til allergier.

Der er forskellige måder at indtage denne frugt på. Vi kan endda lave smoothies eller kager for at gøre det mere attraktivt for os at indtage dem. Vi opfordrer dig til at undersøge de forskellige måder at indtage denne lækre frugt på.

Kræftforebyggelse: En af fordelene ved vindruer

Utvivlsomt er dette en af de fordele, der altid skaber kontroverser, når de er forbundet med en fødevare. Årsagen er naturligvis, at der ikke er nogen garanti for, at visse fødevarer som f.eks. vindruer i sig selv kan udrydde eller forebygge denne sygdom.

Det er dog sandt, at dens bestanddele kan bidrage til at forbedre dit helbred, og at flere undersøgelser er blevet enige om, at indtagelse af vindruer er forbundet med en reduceret risiko for tyktarms-, bryst-, lunge- eller prostatakræft.

Den forskning, der er blevet udført, er hovedsageligt (men ikke udelukkende) blevet udført på dyr. Derfor er der behov for mere forskning på mennesker for at afgøre, om druer kan være et potent beskyttende middel mod denne sygdom.

Indtil videre har man dog fundet ud af, at de polyfenoler, der findes i druer, har betydelige antioxidant- og prooxidantresponser i forbindelse med kræft.

Spiser du nok druer? På trods af alle disse fordele, hvoraf mange har brug for yderligere forskning, er det altid godt at inkludere et større udvalg af frugt i vores kost.

Vi kan også lave retter, smoothies og prøve forskellige smagsvarianter. De vil uden tvivl hjælpe os med at give vores krop et større udvalg af næringsstoffer. Vi håber, at denne artikel har hjulpet dig til at lære meget mere om denne lækre fødevare.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Caballero-Gutiérrez, Lidia, & Gonzáles, Gustavo F. (2016). Alimentos con efecto anti-inflamatorio. Acta Médica Peruana33(1), 50-64. Recuperado en 23 de enero de 2019, de http://www.scielo.org.pe/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1728-59172016000100009&lng=es&tlng=es.
  • Ciudad B., Claudio, & Valenzuela B., Jorge. (2002). CONTENIDO DE FLAVONOLES EN UVAS PARA VINO CULTIVADAS EN EL VALLE DE CASABLANCA, CHILE. Agricultura Técnica62(1), 79-86. https://dx.doi.org/10.4067/S0365-28072002000100008
  • Martínez-Flórez, S., González-Gallego, J., Culebras, J. M., & Tuñón, M. (2002). Los flavonoides: propiedades y acciones antioxidantes. Nutrición hospitalaria17(6), 271-278.
  • Tiemi ABE, L., Vieira DA MOTA, R., Lajolo, F. M., & Genovese, M. I. (2007). Compostos fenólicos e capacidade antioxidante de cultivares de uvas Vitis labrusca L. e Vitis vinifera L. Ciência e Tecnologia de Alimentos27(2).

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.