Fordelene ved kakao for sundhed og skønhed

Vidste du, at kakao er rigere på antioxidanter end grøn te? Det kan hjælpe med at forebygge hjerte-kar-sygdomme samt celleforældelse. For at gøre dette skal du indtage det på tom mave.
Fordelene ved kakao for sundhed og skønhed
Karla Henríquez

Bedømt og godkendt af læge Karla Henríquez.

Sidste ændring: 30 juli, 2023

Kakao er en fødevare, der er rig på mineraler, vitaminer og fibre. Hvis vi indtager det som frø, pulver eller ren chokolade, får vi mange sundhedsmæssige fordele, og vi kan også nyde den lækre smag. I denne artikel viser vi dig ikke blot fordelene ved kakao, men også nogle idéer til at anvende det som et skønhedsprodukt. Læs videre!

Fordelene ved kakao: De vigtigste egenskaber

Fordelene ved kakao er utallige

Vidste du, at kakao er godt for hjertet, depression, astma, tør hud, muskelsmerter, væskeophobning og diabetes? Vi forklarer mere detaljeret egenskaberne ved Theobroma, af mexicansk oprindelse, som var kendt som gudernes mad, og også nogle skønhedstips med kakaosmør.

Først og fremmest er det vigtigt at skelne det fra chokolade, som kan indeholde en højere eller lavere procentdel kakao. Jo mere kakao det indeholder, jo mere vil vi nyde godt af dets sunde egenskaber.

Det er også vigtigt at bemærke, at det er et stimulerende middel, om end mindre end kaffe, så det bør ikke misbruges og bør tages i betragtning hos personer med nervøsitet, søvnløshed osv. og hos børn, især dem, der lider af nervøsitet eller hyperaktivitet.

Fordelene ved kakao i forhold til dets næringsværdier

Antioxidanter

Kakao er mere antioxidant end grøn te. Antioxidanter hjælper med at forebygge aldring og risikoen for hjerte-kar-sygdomme og kræft. For at øge dets antioxidante egenskaber skal du tage det på tom mave.

Magnesium

Denne fødevare er rig på magnesium, et mineral, der giver næring til vores nervesystem og vores muskler. Hvis vi har mangel på magnesium, kan vi tage afkog af skrællen sødet med honning eller stevia eller spise nogle frø på tom mave.

Calcium

Takket være det calcium, som det indeholder, hjælper denne fødevare blandt andet med at styrke knogler og tænder. For at nyde det vil det være vigtigt at indtage en kakao uden sukker, da hvidt sukker forværrer assimileringen af calcium i vores krop.

C-vitamin

Rå kakaobønner

Det indeholder C-vitamin, et vitamin, der hjælper os med at øge forsvaret og forebygge mange sygdomme, samt nærer vores knogler, tænder og hud.

Fibre

Da kakao er en fødevare af vegetabilsk oprindelse, indeholder den fibre, så den hjælper med at fjerne giftige stoffer fra kroppen og regulere niveauet af glukose og fedtsyrer i blodet.

Tryptofan

Kakao indeholder tryptofan, en aminosyre, der fremmer produktionen af serotonin, en neurotransmitter, der fører til et nervesignal, der skaber lykke. Derfor forbedrer den tilstande af angst, irritabilitet, depression osv.

Terapeutiske egenskaber

Takket være disse fremragende næringsværdier hjælper denne fødevare os ved flere sygdomme:

 • Indtagelse af dens frø er meget gavnlig for arytmier og for at forbedre hukommelse og koncentration. Frøene er vanddrivende, så de hjælper os med at fjerne væske fra vores krop.
 • Olien, der udvindes af frøene, bruges til at behandle hudproblemer, forbrændinger, sår og udslæt.
 • Plantens spæde blade kan bruges til at desinficere sår.
 • Kakaomel eller kakaopulver hjælper ikke i tilfælde af åreforkalkning, slidgigt, diabetes osv. I tilfælde af udmattelse og svaghed blandes det med honning, og der indtages en skefuld hver morgen.
 • Infusionen af frø og/eller blade, som giver os fordelene ved kakao uden at undgå dens fedtindhold, er meget gavnlig for astma, tandforfald og diarré.
 • Kakaosmør, som er en af de vigtigste ingredienser i læbepomade, kan bruges til revner og sprækker i ansigtet, læber eller bryster, hæmorider og tør hud. Vi kan også anvende det direkte på huden i tilfælde af muskelsmerter.

Fordelene ved kakao forbundet med skønhed

Ansigtsmaske, der udnytter fordelene ved kakao

Ansigtsmaske

Ingredienser:

 • 25 g kakaopulver
 • 2 spiseskefulde olivenolie
 • 1 yoghurt

Fremgangsmåde

 • Bland ingredienserne godt og påfør pastaen på ansigtet i 20 til 30 minutter, en gang om ugen.

Hjemmelavet læbestift

Ingredienser:

 • 20 g bivoks
 • 20 g kakaosmør
 • 20 g oliven- eller mandelolie
 • Rødbedepulver for at give den en rødlig farve

Fremgangsmåde

 • Først lægger vi det hele i et vandbad (undtagen de æteriske olier, som vi tilsætter, når vi slukker for varmen) og lader det smelte.
 • Derefter blander du det godt og hælder det i forme, krukker eller tomme læbestifter.
 • Til sidst, når det er afkølet, vil det hærde og vil være klar til at blive brugt.

Billeder venligst udlånt af IITA Image Library og SimonQ


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • David Grotto. Lo mejor que puedes comer (Colección Vital): De la A a la Z, la guía nutricional definitiva para llenarte de energía, de salud. Penguin Random House Grupo Editorial México, 2014. 
 • Alfredo Entrala Bueno. Vitaminas: aspectos prácticos en medicina. Ediciones Díaz de Santos, 1995.
 • James A. Duke. La nueva farmacia natural: Alimentos curativos para prevenir y tratar más de 75 males comunes. Rodale, 2010.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.