Fordøjelsesproblemer forårsaget af angst

Mennesker, der lider af angst, mister ofte appetitten eller overspiser. Læs med her for at lære om fordøjelsesproblemer forårsaget af angst.
Fordøjelsesproblemer forårsaget af angst

Skrevet af Carmen Martín

Sidste ændring: 26 august, 2022

Angst er blevet et af de mest udbredte problemer i de senere år. Psykologer forsøger at forklare, at dette faktisk er en naturlig overlevelsesmekanisme, der af visse årsager ændrer sig. I denne artikel vil vi forklare lidt om fordøjelsesproblemer forårsaget af angst.

Selvom det er sandt, at angst er en psykisk tilstand, rækker dets symptomer langt ud over det. Det påvirker mange aspekter af din krop. Faktisk er de mest almindelige symptomer relateret til fordøjelsessystemet.

Cirka 260 millioner mennesker over hele verden lider af angst. Cirka 25% af befolkningen har fordøjelsesproblemer som følge af angst, såsom kvalme eller tyngde i maven.

Derfor vil vi i denne artikel forklare fordøjelsesbesvær, der ofte opstår i relation til angst. Det er vigtigt at være i stand til at opdage disse symptomer og kontrollere denne tilstand for at opnå god livskvalitet.

Hvad er fordøjelsesproblemer forårsaget af angst?

Sandheden er, at angst påvirker alle forskelligt. Men alligevel er de fleste symptomer relateret til en tilstand af nervøsitet og spændinger. Udtrykket “sommerfugle i maven” kan også være et symptom på angst, selvom det har en romantisk konnotation.

Læs også: 7 måder din morgenrutine kan lindre stress og angst

Der er faktisk mange fordøjelsesproblemer, der stammer fra angst og stress. For eksempel er det almindeligt at føle smerter eller trykken i maven. Det påvirker dog ikke kun maven. Symptomerne kan forekomme i enhver del af fordøjelsessystemet. Nogle af dem er:

  • Meget tør mund
  • Kvalme og ønske om at kaste op
  • Kraftig fordøjelse: Ledsaget af halsbrand
  • Ændringer i spisevaner: Personen kan føle behov for at overspise. På den anden side mister de måske deres appetit.
  • Irritabel tyktarm: Dette er en tilstand, hvor du føler mavesmerter og ændringer i tarmbevægelserne. Der er dog ingen medicinsk årsag til disse ændringer.
  • Forstoppelse eller diarré

Det største problem med fordøjelsesproblemer forårsaget af angst er ændringer i spisevaner. Mennesker, der oplever dem, mister deres appetit. Faktisk kan de endda blive underernærede.

På den anden side er der dem, der ikke kan kontrollere deres spisetrang og som i stedet overspiser. De er i risiko for at blive overvægtige. Det kan endda føre til diabetes eller dyslipidæmi.

Kvinde overspiser

Sådan kontrolleres fordøjelsesproblemer forårsaget af angst

Det første, du skal vide, er, at dette er en sygdom som enhver anden. Vi skal afskaffe stigmatiseringen omkring mental sundhed. Det er også vigtigt at forstå, at der ikke er noget galt i at bede om hjælp til at løse det.

Der er mange typer behandlinger og endda medicin, der hjælper med angst. Derudover er der også enkle foranstaltninger, der kan forbedre fordøjelsesproblemer forårsaget af angst.

Først og fremmest er det bedst at kontrollere din kost. Sørg for at indtage en afbalanceret kost regelmæssigt. Spis også dine måltider på samme tid. Derudover skal du vælge lette fødevarer, der ikke er tunge at fordøje. Undgå for eksempel mættet fedt og forarbejdede produkter.

Sandheden er, at alle disse foranstaltninger, der forbedrer fordøjelsesproblemer forårsaget af angst, kun er midlertidige. Faktisk kan fordøjelsesproblemer blive kroniske, hvis du ikke reducerer angst. Derfor er det vigtigste at finde ind til roden af ​​problemet.

Læs også: Undertrykkelse af dine følelser øger din angst

Kvinde oplever angst

Afslutningsvis

Angst er et sundhedsmæssigt problem, der ikke blot påvirker os psykisk. Derudover har det adskillige fysiske symptomer. Nogle af dem er maveproblemer, som trykken i maven, kvalme og ændringer i appetit. Andre symptomer er adfærdsændringer, såsom overspisning.

Skam dig ikke over at have angst. Tværtimod er det vigtigt at søge hjælp. At finde en terapeut, der passer til din personlighed, vil forbedre din livskvalitet markant.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.