7 ting udover kærlighed der holder et forhold igang

I et forhold er det at acceptere hinanden, både med dyder og fejl helt grundlæggende. Det betyder at man ikke forsøger at ændre hinanden. Forandring er kun acceptabelt i relationer, hvis det er konstruktivt for begge parter.
7 ting udover kærlighed der holder et forhold igang

Sidste ændring: 26 august, 2022

Kærlighed er hovedingrediensen i ethvert forhold. Hvis den ene af de to involverede personer begynder at tvivle om deres følelser, er det mest sandsynligt, at parret på et tidspunkt vil ende med at gå fra hinanden. Men udover kærlighed er et forhold så meget mere. Læs med.

Men på trods af det faktum, at kærlighed er det vigtigste element i ethvert forhold, er det nødvendigt andre ting for at skabe et stærkt, stabilt, og mest af alt lykkeligt forhold.

Kunsten at elske kommer med en serie af egenskaber som behøves for at leve sammen på en sund måde og for at skabe et liv sammen.

For at vide hvad disse karakteristika er, forstå dem og bruge dem i livet er en af de bedste måder at styrke kærligheden på og sikre at et forhold varer ved.

Som vi alle ved, når vi taler om kærlighed og parforhold er der altid forskellige ideer om, hvad der er rigtigt og hvad der er forkert.  Så i dag vil vi dele 7 primære egenskaber, som alle par behøver udover kærlighed.

Byggeblokke til succesfulde relationer

1. Udover kærlighed er tillid vigtigt i et forhold

Kærlighed2

En af de største skatte, et par kan dele er tillid. Denne hovedingrediens er nøglen til at opnå lykke i sig selv og hos den anden person.

Når begge parter føler tillid, vil forholdet blive fredeligt næret uden nogen grund til at bekymre sig, når du ikke er med den anden.

Hvis du ikke holder op med at bekymre dig og tænker på at den anden bedrager dig, vil du kun skabe spændinger i forholdet.  Og internt vil dette forhindre dig i fuldt at nyde hver oplevelse sammen.

2. Accept har også en essentiel betyd udover kærlighed i et forhold

At acceptere nogen er én ting, men hvis du prøver at lave om på andre er det noget andet. Vær forsigtig!  Nogle gange siger folk, at de accepterer deres partners fejl, men på en eller anden måde venter de simpelthen venter på at de ændrer sig.

Det er meget vigtigt, at du lærer at acceptere, både dyder og mangler i din partner.  Ingen er perfekt, og undertiden kan visse ting simpelthen udgøre en anden persons personlighed.

Men hvis du taler om en ændring, som er konstruktiv for begge, så lad det ske. Men dette er kun en god ting, når det ikke tvinger nogen til at undertrykke ham/hende selv, eller får dem til at gøre noget, de ikke ønsker at gøre.

3. Kommunikation

Udover kærlighed er kommunikation vigtigt hvis du vil holde gang i et forhold.

En af de største grundpiller for succes i et forhold er at opretholde god kommunikation. Du behøver altid at være i stand til at tale åbent, når du behøver det, for at fortælle hvad du føler, hvad du drømmer om, og at snakke om alt, der kunne bekymre dig som forholdet udvikler sig.

Der skal også finde kommunikation sted, når man møder seksualitet, som er noget begge parter absolut på føle sig godt tilpas med.

4. Forpligtelse

”I de gode og dårlige tider”. Det er sådan forpligtelse skal se ud, når man deler ens liv med en anden person.  Uanset hvor gode eller dårlige ting er i eller udenfor forholdet, skal du have garanti for, at I vil overvinde det sammen.

5. Respekt er altbetydende udover kærlighed

Alle varige relationer vokser sig stærkere med denne vigtige værdi. Den sikrer et sundt liv sammen. Uden respekt kan kærlighed simpelthen ikke vokse, og sandsynligvis vil negative følelser overrende forholdet.

Det er meget vigtigt, at du ved, hvordan man styrer situationer, hvor hver enkelt person bliver vred eller irriteret.  Det er i disse tider, at de fleste skadelige ord siges, så vær forsigtig!  Du skal altid holde dig cool.

6. Man skal vide, hvordan man tilgiver

Kærlighed4

Intet forhold er perfekt og vigtige  prøvelser kan opstå til enhver tid, hvad der kan skyldes en fejltagelse.  Er det okay at tilgive?

Ikke alle er i stand til nemt at tilgive, og det er svært at tilgive fra hjertet. Dette er meget vigtigt i forhold, fordi det er en del af væksten og oplevelse for både mennesker.

Der er nogle handlinger, som er sværere at tilgive, som også kan betyde det er ikke det værd at bevæge sig fremad. I disse tilfælde er det bedst bare at lade stå til, eller i det mindste i et stykke tid, for at lade sårene læges fuldstændigt.

Det er ikke en god idé at foregive at tilgive, og at undertrykke følelser af af frygt for at være alene.  Du skal lære at sige farvel, når det er nødvendigt. Dit personlige   velvære   kommer før noget andet.

7. Loyalitet

Et forhold, der har udholdt utroskab mangler en vigtig ingrediens: loyalitet. Dette element er stærkt knyttet til tillid, men det er vigtigt at understrege loyalitet, fordi det bidrager til at opretholde tillid.

Utroskab gør ondt, ødelægger og skaber kaos i et forhold. Det er derfor de fleste forhold slutter når den ene af de to en gang beslutter at være   utro.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Agoff, C., Rajsbaum, A., & Herrera, C. (2006). Perspectivas de las mujeres maltratadas sobre la violencia de pareja en México. Salud pública de México, 48, s307-s314.
  • Cid, F. M. (2011). Los cuatro componentes de la relación de pareja. Revista electrónica de psicología Iztacala, 14(1), 321-332.
  • Testor, C. P., GARAYOA, J. A. C., & PUJOLS, M. D. (2009). Psicoterapia psicoanalítica de pareja: teoría y práctica clínica. Apuntes de psicología, 27(2-3), 197-217.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.