14 forskellige anvendelser af frisk ingefær

Vidste du at ingefær kan hjælpe med at forbedre din fordøjelse? Ved at indtage frisk ingefær dagligt, kan du forbedre dine tarmes helbred, hvilket er fantastisk til tilfælde af dårlig fordøjelse, samt for folk som lider af forstoppelse eller diarré.
14 forskellige anvendelser af frisk ingefær

Skrevet af Okairy Zuñiga

Sidste ændring: 26 august, 2022

 Ingefær er en rod som har været anvendt af mange samfund i tusindvis af år. Den er mest kendt for din anvendelse i køkkenet, men i dag vil vi vise dig 14 forskellige anvendelser af frisk ingefær som du måske ikke kender til. Så fortsæt endelig med at læse.

Anti-oxidant

Frisk Ingefær, har ligesom de fleste andre urter, et højt niveau af anti-oxidanter. Dette betyder at ingefær er særligt anbefalelsesværdigt til bekæmpelse af indvendig hævelse i kroppen og forebyggelse af sygdom. Ernæringseksperter anbefaler at indtage ingefær og andre lignende urter for at holde dig sund.

Forbedre mavens helbred

Tegning af mavesaekken

Ved at indtage frisk ingefær, kan du også kurere din mave og forbedre tarmhelbred og afføring. Plus, det er fantastisk til at øge produktionen af afførende enzymer og bidrage til et velfunktionerende fordøjelsessystem. Så glem ikke: ingefær er fantastisk til problemer såsom dårlig afføring, forstoppelse, og diarré. 

Smertestillende

Ingefær har smertestillende egenskaber som kan være brugbare til at eliminere ledsmerter og muskelsmerter, hvilket betyder at det er yderst brugbart for folk som lider af artritis, da det kan reducere den smerte de oplever og forbedre deres mobilitet. Det anbefales også til atleter og trænere som oplever muskelsmerter under træningssessioner. Hvis du nogensinde kommer hjem fra arbejde og føler dig meget fysisk træt, kan du prøve at putte en smule frisk ingefær i dit badekar. At tage et bad med ingefærvand er fantastisk til de dage hvor du føler dig træt og stresset.  

Eliminer kvalme under graviditet med frisk ingefær

Kvinde der er gravid

Gravide kvinder har tendens til at føle kvalme temmelig ofte, og eftersom deres helbred er yderst skrøbeligt under graviditet, så anbefaler læger ikke at indtage medicin imod kvalme. Selv receptpligtig medicin kan skade babyen, og muligvis fremprovokere en spontan abort eller andre komplikationer.

Takket være nylige studier som er blevet udført i flere forskellige europæiske og asiatiske lande, har researchere opdaget at det at drikke ingefærrod som te eller naturlig indtagelse af dette produkt hjælper med at eliminere kvalmesymptomer uden at sætte mor eller baby under risiko ved kemiske substanser som kan have negative bivirkninger. Men du bør helt bestemt tale med din læge før du forsøger at anvende ingefær som kvalmekontrol under din graviditet.

Forebygger tarmkræft

Studier har vist at ingefær indeholder en komponent kalder gingerol, som er den substans der giver roden dens smag. Dette element er anti-anticarcinogenic og har vist sig at forebygge kolon og endetarmskræft.

Stimulerer appetitten

Kvinde med mangel paa appetit

Den skarpe smag af ingefær kan fungere som en stimulant. For folk som oplever tab af appetit, er ingefær fantastisk at indtage som en juice eller te. Ingefær stimulere også din appetit fordi det øger produktionen af fordøjende enzymer.

Forebygger og forbedre symptomer på livmoderhalskræft

Ligesom i de øvre sager af kolon og rektal kræft, så er ingefær også yderst brugbar når det kommer til forebyggelse af ondartede knuder. Som tidligere nævnt, indeholder denne urt elementer som kan forebygge reproduktionen af frie radikaler i kroppen, samt bekæmpe hævelse, hvilket er det første tegn på formationen af kræft.

Eliminere menstruationskramper

Kvinde med PMS

De healende egenskaber ved ingefær kan hjælpe med at holde dit reproducerende system sundt. For kvinder som lider af menstruationskramper så kan indtagelse af denne urt i begyndelsen af deres cyklus være meget nyttigt da det hjælper med at eliminere smerte der er forbundet med menstruation. Plus, indtages ingefær regelmæssigt vil det hjælpe med at holde din cyklus jævn.

Forebygger kvalme under rejser

For de af jer som lider af køresyge, søsyge eller kvalme under flyrejser, så kan ingefær være enormt brugbart grundet den afslappende effekt det har på dine nerver. Du kan tygge ingefær eller dække det til med sukker og tage det med på din rejse, da denne urt langsomt absorberes af kroppen. Der er selvfølgelig apoteksalternativer til denne lidelse, men de er ikke naturlige som ingefær og vil ikke give dig alle fordelene som denne urt har.

Forebygger luft i maven

Kvinde med luft i maven

Gas og den smerte der medfølger kan være resultatet af forskellige faktorer såsom stress, fordøjelsesproblemer eller dårlige spisevaner. Ved at inkoorperere ingefær i dine daglige spisevaner, vil du kunne eliminere disse symptomer og forbedre din maves helbred.

Forebygger vejrtrækningsproblemer

Denne urt er også ideel til lunge og hjertehelbred. Hvis du lider af problemer såsom astma eller bronkitis,  så tilføj blot en smule ingefær til dine normale opskrifter for at gøre healingsprocessen hurtigere.

Behandling af solskoldethed

Kvinde der er solskoldet

Grundet dens revitaliserende og healende egenskaber, kan ingefær også anvendes til at eliminere små hudproblemer og skoldninger. Saften og olien som udtrækkes direkte fra planten kan på det påvirkede område for at øge hudens reproduktion af væv.

Smagsforøger

Denne del kræver ikke særlig meget forklaring da der allerede er tusindvis af opskrifter derude med ingefær i ingredients listen. En ting vi gerne vil pointere er hvor alsidig denne urt er; du kan putte den i alt fra sovs til dressing til drikkevarer, og andet. Den passer godt til stort set alle fødevarer du kan forestille dig.

Kosmetisk brug

Egenskaberne ved ingefær gør den til en fantastisk komponent for sæber, parfume, lotion og andet kosmetik, da det er fantastisk for huden og hjælper med at revitalisere kroppen.

Som du har set igennem denne artikel, har ingefær mange ukendte egenskaber og anvendelser. Prøv det, da det er en fantastisk mulighed som du kan begynde at tilføje til dine opskrifter IDAG.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.