Fem fede maveøvelser for en lækker krop

For at få den lækreste krop, er det vigtigt at kombinere styrketræning med kredsløbstræning med høj intensitet og en balanceret kost.
Fem fede maveøvelser for en lækker krop

Sidste ændring: 25 maj, 2022

Der er mange myter og fejlagtig information relateret til mavebøjninger. Nogle mener, at du ikke bør udføre maveøvelser dagligt, mens andre siger, at de hjælper dig med at opnå en god figur; og der er dem, som mener, at for at de overhovedet skal have nogen form for effekt, skal du udføre mimimum 1000 mavebøjninger hver eneste gang! Find ud af i den følgende artikel hvilke typer maveøvelser, der findes, og hvad de forskellige af dem gør.

Sådan laver du dine maveøvelser korrekt

Før vi lærer hvilke forskellige typer maveøvelser, der findes, er det godt at lære nogle basale ting omkring dem. Det allervigtigste er, at udføre dem korrekt. Men… hvad er den korrekte måde at udføre maveøvelser på?

Du skal for eksempel være yderst forsigtig med din ryg, og fremfor alt nakken, som er de to kropsdele, der påvirkes mest af forkerte bevægelser. Dine arme bør være så åbne som muligt, så mavebøjningen udføres af maven og ikke en af anden del af kroppen.

Du kan ikke tabe dig på maven ved at lave mavebøjninger (selv hvis du laver tusind dagligt). Du bliver nødt til også at lave højintensitetstræning, såsom løb eller aerobic samt spise sundt. Det er ikke nødvendigt altid at lave de samme maveøvelser. Det er bedre at variere dem fra gang til gang: Få alle musklerne i gang, både de skrå, de dybe og de lige.

Ung kvinde der ligger paa gulvet og traener med vaegte

Mavemusklerne bør trænes et par gange om ugen med hviledage ind imellem. Hvis de overanstrenges, kan der opstå muskeltræthed og andre skader. Hvis du arbejder på de øvre muskler eller de skrå muskler, så bør du ikke bøje hovedet eller lukke armene, når du løfter din krop op.

Hvorfor er det nødvendigt at udføre maveøvelser?

Forebygger rygsmerter

Motion er den mest effektive behandling til nakke og rygsmerter. Men vær forsigtig, så du ikke beskadiger området yderligere. Hvis du ikke har alvorlige problemer med din rygsøjle, så kan maveøvelser gøre din ryg endnu stærkere.

Forbedrer kropsstilling

Hvis dine mavemuskler er stærke, vil det ikke kun definere din figur, men også forbedre din kropstilling. Svage mavemuskler får os til at bøje os forover, hvilket skaber yderligere smerter.

Bekæmper hævelse

Mavemusklerne fungerer som et organ til at udskille affaldsstoffer, fedt og væske fra kroppen. De holder maven og tarmene i topform. Hvis vi har tonede mavemuskler, kan tarmene udføre et bedre stykke arbejde, og herved undgår vi forstoppelse.

Kvinde med flad mave

Forebygger slappe maver

Naturligvis er gode mavemuskler meget vigtigt for en kvindes udseende. En flad mave ser sexet ud – desværre lider mange af slap hud. De maveøvelser, vi vil vise jer i denne artikel, hjælper med at stramme den løse hud op efter for eksempel graviditet eller vægttab.

Hvilke forskellige typer maveøvelser findes der?

De følgende typer maveøvelser er de mest kendte. Du har måske lavet nogle af dem før. De er nemme at udføre og giver gode mavemuskler.

Normale maveøvelser

De mest normale maveøvelser er dem, hvor bevægelsen ”isolerer” mavemusklerne, så der kun arbejdes på denne del af kroppen. For at udføre dem, skal du ligge på ryggen med dine fødder fladt på gulvet og bøjede knæ. De kan også udføres med lige ben, oprejst eller hvilende på en bænk. Dine hænder er en smule bagved dit hoved. Spænd dine mavemuskler og rejs dig så højt op som du kan, imens du holder din nedre del af ryggen presset ned mod gulvet eller måtten. Vend tilbage til startpositionen.

 

Kvinde der laver maveboejninger

Maveøvelser med vægte

Brug håndvægte eller en vægtstang. Lig på ryggen på en bænk med en stejl stigning. L ås fødderne fast under rullen nederst på bænken, og tag fat i dine håndvægte eller skiver. Stræk dine arme ud til siden. Læn dig frem for at løfte overkroppen så højt op som muligt. Gå derefter tilbage til startpositionen.

Maveøvelser med en stabilitetsbold

Dette er en meget interessant øvelse, der gør det muligt at aktivere den nederste del af mavemusklerne og giver  også mere styrke i overkroppen ved aktivering af bestemte muskelgrupper. For at udføre disse maveøvelser du skal sidde på en bold og gå med fødderne fremad, imens du vrider med ryggen. Bøj dine hofter og knæ, lad dit hoved og dine skuldre hænge. Placer hænderne bag hovedet og bøj fremover til du når taljen. Hold din nederste del af ryggen mod bolden.

Omvendte mavebøjninger

Disse fungerer ved at øge styrken i den nedre del af maven. Du skal ligge ned med dine ben og arme udstrakte. Håndfladerne er placeret fladt på gulvet. Hæv dine ben, indtil de er vinkelrette overfor loftet. Hæv og sænk benene uden at bøje dem og uden nogensinde at røre gulvet. En anden mulighed er at bringe dine knæ til brystet og strække benene, indtil de er parallelle med gulvet.

Maveøvelser med et twist

Kvinde der laver maveboejninger i skoven

Disse øvelser fungerer ved at arbejde på de skrå mavemuskler, som er på siden af kroppen. Lig dig på ryggen, men med bøjede knæ og fødder støttet på gulvet. Tag dine hænder bag hovedet. Løft dig selv op som om du er ved at udføre en normal maveøvelse, men så snart du har rejst dig, skal du dreje din torso til højre. Sænk dig selv ned og gentag ved at dreje dig til venstre. Husk altid at holde dine albuer åbne.

Det kan interessere dig ...
Træningsprogram til at tone dine arme
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Træningsprogram til at tone dine arme

Motion er en af ​​de bedste ting, du kan gøre for din krop og med det rigtige træningsprogram, kan du virkelig nyde dit liv og din sundhed.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.