Forskellige typer af te til anæmi

Har du anæmi og ved du ikke, hvordan du skal håndtere det? Nogle typer te til anæmi og en række anbefalinger, kan måske give dig mulighed for at stabilisere dine jernniveauer.
Forskellige typer af te til anæmi

Sidste ændring: 09 august, 2022

Anæmi er et problem, som rammer mange mennesker. Selvom denne tilstand kan manifestere sig af forskellige årsager, er den mest gængse relateret til malabsorption af jern. Vidste du dog, at der findes forskellige typer te til anæmi?

Te har forskellige fordele. De hjælper med at lindre mavepine og forbedre fordøjelsen. De kan også hjælpe din krop med at optage jern bedre. Gennem denne artikel, vil du opdage nogle af de bedste typer te til denne tilstand.

Te til anæmi

Ifølge et vigtigt studievirker nogle typer te bedre end andre, fordi de indeholder mindre garvesyre (hvilket forhindrer ordentlig optagelse af jern). Eksperter anbefaler at drikke disse typer te mindst en time efter hvert måltid, så ens krop kan optage jernen fra fødevarerne. Det er nok at drikke det én gang om dagen.

Lad os se på dem.

1. Fennikelte

En af de første typer te til anæmi er fennikelte. Dets videnskabelige navn er Foeniculum vulgare. Selvom vi vil tale om at indtage det som en te, kan man også inkludere fennikel i sine retter.

For at lave teen:

 • Brug 30 gram fennikelblade.
 • Tilføj en liter vand.
 • Tilbered det som en normal te.
Fennikel

Du kan også tilføje fennikel til mange af dine retter for at nyde lækre måltider rige på jern.

2. Mynte til at lave te til anæmi

Mynte er en meget brugt plante, som de fleste personer har i køkkenet. Denne plante er perfekt til at fremme fordøjelsen og mindske den tunge fornemmelse, der er forårsaget af at spise store måltider. Det hjælper dog også, hvis man lider af anæmi.

En af egenskaberne ved mynte er, at det er en rig kilde til jern. Af den grund, er det godt at indtage det mindst en time efter at have spist. Man kan drikke en myntete mindst to gange om dagen. I den forstand, er det bedst at købe mynteblade for at lave en hjemmelavet te.

3. Kanelte

En anden type te til anæmi er te med kanel (Cinnamomum verum). Man kan også indtage denne krydderi, som folk bruger til at lave forskellige retter og desserter, som en te, hvis man følger disse trin:

 • Man skal bruge to kanelstænger og en kop vand.
 • Bring vandet i kog.
 • Når det koger, tilføjes kanelstængerne.
 • Lad det koge i nogle få minutter og skru derefter ned for varmen. Drik væsken, når den er kølet ned.

4. Rosmarin tilberedt som en te til anæmi

Rosmarin (Rosmarinus officinalis) er også meget rig på jern. Det har også forskellige egenskaber, som gør det til et glimrende middel til at bekæmpe luft i maven og generelt ubehag i maven.

Rosmaring kan bruges til at lave te til anæmi

En te med rosmarin hjælper ikke kun med at udskille luft, men den er også en rig kilde til jern.

Selvom man kan lave den som en almindelig te, foretrækkes det at købe rosmarinblade i stedet for færdigpakkede teposer. Den første løsning er meget mere naturlig og effektiv.

Tips til anæmi

Foruden alle de typer te til anæmi, vi lige har talt om, bør man også inkludere fødevarer rige på jern i sin kost.  Ifølge eksperter, er nogle fødevarer rige på dette mineral:

 • Kød, fjerkræ og fisk.
 • Fuldkorn og bælgfrugter.
 • Rodfrugter og knolde.

Derudover, kan det, at inkludere et glas hvidvin i sine måltider, også hjælpe med at fremme optagelsen af jern, der findes i kornsorter og plantebaserede fødevarer. Eksperter fraråder dog, at man overskrider den anbefalede mængde, der lyder på kun et glas.

Nu, hvor du kender til disse typer te til anæmi, er det essentielt at huske, at du aldrig bør drikke dem lige efter et måltid. På dee måde, kan du sikre dig, at de ikke forhindrer optagelsen af jern fra fødevarer.

Det er også vigtigt at introducere fødevarer rige på jern i sin kost, såsom dem vi nævnte ovenfor, og følge lægens anbefalinger. Man kan få brug for at tage nogle yderligere tilskud for at hjælpe med at stabilisere sine jernniveauer.

Har du nogensinde brugt en af disse typer te til anæmi? Hjalp de dig?


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Fernández-Palacios, Lorena, Ros-Berruezo, Gaspar, Barrientos-Augustinus, Elsa, Jirón-de-Caballero, Elizabeth, & Frontela-Saseta, Carmen. (2017). Aporte de hierro y zinc bioaccesible a la dieta de niños hondureños menores de 24 meses. Nutrición Hospitalaria34(2), 290-300. https://dx.doi.org/10.20960/nh.1161
 • Gallegos-Zurita, M. (2016, October). Las plantas medicinales: principal alternativa para el cuidado de la salud, en la población rural de Babahoyo, Ecuador. In Anales de la Facultad de Medicina (Vol. 77, No. 4, pp. 327-332). UNMSM. Facultad de Medicina.
 • Madaleno, I. M., & Montero, M. C. (2012). El cultivo urbano de plantas medicinales, su comercialización y usos eitoterapeuticos en la ciudad de Río Cuarto, provincia de Córdoba, Argentina. Cuadernos Geográficos, (50), 63-85.
 • Mercado-Mercado, Gilberto, Rosa Carrillo, Laura de la, Wall-Medrano, Abraham, López Díaz, José Alberto, & Álvarez-Parrilla, Emilio. (2013). Compuestos polifenólicos y capacidad antioxidante de especias típicas consumidas en México. Nutrición Hospitalaria28(1), 36-46. https://dx.doi.org/10.3305/nh.2013.28.1.6298

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.